counter
Стрічка новин
Вибрати все
23 Квітня
22 Квітня
Всі новини...

Кость Бондаренко
Кость Бондаренко

Внутрішня криза в ЄС назріває все сильніше


У ЄС все більше назріває внутрішня криза, викликана не тільки можливим виходом Великої Британії з Євросоюзу. Таку думку «Аналітичній службі новин» (АСН) висловив голова правління Інституту української політики Кость Бондаренко.

«Криза в ЄС назріває не тільки через ситуацію з Британією. Є багато протиріч. Є країни PIGS - Португалія, Італія, Греція та Іспанія. Це ті країни, у яких проблемні бюджети і вони потребують дотації з центру. Вони - головний біль Європи тому, що мають такі ж права, як Франція, Велика Британія і Німеччина, але вимагають постійно дотацій. Зараз також існують країни, які всіляко протиставляють себе Брюсселю. Це перш за все Чехія, Угорщина і Польща. Так звана Вишеградська група, яка перебуває в конфронтації з Брюсселем за принципом «не вчіть нас жити». Крім того, в Європі, можливо, наступного року у Франції і Німеччині прийдуть до влади і посилять своє представництво євроскептики. Вони будуть всіляко дистанціюватися. Плюс голландський референдум, результати якого прив'яжуть до референдуму в Великій Британії, - це ще один фактор кризи», - розповідає політолог.

Як іще одну причину кризи Бондаренко називає регіональний сепаратизм, зокрема це Корсика і Каталонія, які вимагають незалежності.

«А сепаратистський рух на Криті - ще міцніший, там взагалі хочуть виходити з ЄС, створювати державу. Є багато факторів, які говорять, що не все так просто в Європі. І ще одне протиріччя - це те, що в ЄС ніяк не можуть між собою домовитися прихильники євроатлантичної системи вільної торгівлі - вільна торгівля з США або вільна торгівля від Лісабона до Владивостока. У першому випадку вона більш вигідна США, оскільки Європа стане ринком збуту. У другому випадку - це вигідно Європі, бо тоді Росія стане ринком збуту. Між ними також постійно відбуваються рокіровки. А Україна стає заручницею таких рокіровок», - підсумував експерт.

Авторские блоги и комментарии к ним отображают точку зрения их авторов. Точка зрения редакции информационного агентства ASN может отличаться от точки зрения авторов блогов, колонок на сайте и комментариев к ним. Редакция агентства ASN не несет ответственность за достоверность материалов из раздела «Блоги», «Колонки», сайт агентства только обнародует данную информацию.





Переглядів: 42



Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Як дізнатися своє призначення: поради та практики для розкриття внутрішнього потенціалу
Як дізнатися своє призначення: поради та практики для розкриття внутрішнього потенціалу
Всі ми приходимо в цей світ з певними цілями та завданнями У зв'язку з цим у кожної людини є певний внутрішній....
Як правильно давати гроші у борг, щоб вони завжди поверталися
Як правильно давати гроші у борг, щоб вони завжди поверталися
Енергетика грошей — штука дуже тонка, для керування якої потрібно розуміння її механізму та дії З точки зору е....
10 слів, які притягують успіх
10 слів, які притягують успіх
Для того, щоб отримати радість життя, позбутися проблем і досягти успіху, не потрібно прикладати титанічних зу....
Як зрозуміти, що ваше життя скоро зміниться: 5 ознак
Як зрозуміти, що ваше життя скоро зміниться: 5 ознак
Час не стоїть на місці, як і наше життя Зміни неминучі, деякі з них здатні вказати початку нового етапу
Лунный день сегодня 23 апреля 2024 года
Лунный день сегодня 23 апреля 2024 года
Щодня на нас з вами чекають нові пригоди, і щоб вони були позитивними, важливо прислухатися до порад астрологі....
більше матеріалів


/-0,37705516815186-/ /-pc-/
Top