counter
Стрічка новин
Вибрати все
28 Березня
27 Березня
Всі новини...

Ярослав Жаліло
Ярослав Жаліло

У МВФ немає мети підвищити в Україні тарифи


У МВФ немає мети підвищити в Україні тарифи. Таку думку «Аналітичній службі новин» (АСН) висловив макроекономіст Ярослав Жаліло.

«Я б не перебільшував значення зниження облікової ставки до 19%. Швидше за все, це вже запізніла реакція НБУ на те, що у нас був тривалий період невисокої інфляції. Проте в Україні слабкий реальний механізм, який дозволяв би впливати на облікову ставку і ставку на кредитування ринку. З іншого боку, відбулося зниження ставок за депозитами, бо показники інфляції стали нижче», - зазначив експерт.

На думку макроекономіста, зв'язок між зниженням облікової ставки від НБУ і приїздом місії МВФ важко знайти, оскільки для міжнародного інвестора це не є основним аргументом.

«МВФ абсолютно все одно, яка облікова ставка. Для них важлива ліберальна модель формування курсу валюти і дотримання параметрами дефіциту бюджетних коштів», - підкреслив експерт.

Жаліло вважає, що головна проблема в питанні підвищення тарифів полягає не в вимогах МВФ, а в тому, що уряд має розв'язати питання дефіциту бюджету.

«На мою думку, завданням будь-якого уряду України є ведення переговорів з міжнародними кредиторами з метою узгодження взаємних позицій. В принципі, у МВФ немає мети підвищити в Україні тарифи, про що свідчить той факт, що з їхнього боку не диктувалися терміни або подібні методики. Йшлося про те, що за рахунок тарифів у нас буде зменшено дефіцит бюджету. Зокрема, «Нафтогаз» є складовою частиною дефіциту. Тому для мінімізації дефіциту йшлося про підвищення тарифів. Уряд повинен знайти аргументи для кредиторів МВФ, в Україні можуть бути реалізовані програми для досягнення обґрунтованих тарифів. Щойно це буде дійсно відбиватися на балансі НАК «Нафтогаз України», то буде змога не підвищувати тарифи», - резюмував експерт.

Авторские блоги и комментарии к ним отображают точку зрения их авторов. Точка зрения редакции информационного агентства ASN может отличаться от точки зрения авторов блогов, колонок на сайте и комментариев к ним. Редакция агентства ASN не несет ответственность за достоверность материалов из раздела «Блоги», «Колонки», сайт агентства только обнародует данную информацию.





Переглядів: 30



Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Енергетика людини: що таке емпатія
Енергетика людини: що таке емпатія
Всі ми хочемо, щоб нас розуміли і приймали такими, якими ми є Зрозуміти іншу людину та стати на її місце у скл....
Камені-талісмани: як природна енергетика приваблює любов, гроші та удачу
Камені-талісмани: як природна енергетика приваблює любов, гроші та удачу
Природа подарувала нам безліч способів залучати у своє життя удачу, любов, гроші та багато інших благ Одним із....
Все про енергетичних вампірів
Все про енергетичних вампірів
Прийнято вважати, що енергетичний вампір — це тяжкий, неприємний тип Він живиться енергією оточуючих, тероризу....
Захист від маніпулятора: як зміцнити свою енергетику
Захист від маніпулятора: як зміцнити свою енергетику
Мета маніпулятора — повністю підпорядкувати людину своїй волі, і тим самим позбавити її самостійності та можли....
Як зберегти удачу та уникнути неприємностей: магічні правила на кожен день
Як зберегти удачу та уникнути неприємностей: магічні правила на кожен день
Кожному з нас необхідні успіх і життєва енергія для досягнення поставленої мети Заманити щастя та зберегти гар....
більше матеріалів


/-0,16825413703918-/ /-pc-/
Top