counter
Стрічка новин
Вибрати все
29 Березня
28 Березня
Всі новини...

Олександра Решмеділова
Олександра Решмеділова

Ніхто всерйоз не вірить, що вибори на Донбасі будуть взірцем чесності


Призначення нового голови державної адміністрації Одеської області Михайла Саакашвілі в цілому було досить позитивно зустрінуте медіа, отже, поки це можна занести в плюс Президенту. Таку думку «Аналітичній службі новин» (АСН) висловила політолог, аналітик Міжнародного інформаційно-аналітичного Центру «Росія-Україна» Олександра Решмеділова.

За її словами, Саакашвілі відмінно розбирається в піарі, тобто пару відсотків рейтингових очок це може додати в скарбничку Порошенко.

«Особливо вдалим цей хід Президента можна вважати ще тому, що до місцевих виборів, які мають відбутися досить скоро, розчарування від нового губернатора ще точно не станеться», - зазначила Решмеділова.

Однак, за словами експерта, це тільки лицьовий бік медалі.

«Саакашвілі був неабияким президентом своєї країни. Але не варто забувати, що тоді він був першою особою з величезним обсягом влади і контролював практично всі важелі управління. Він був досить жорсткий зі своїми опонентами і відрізняється авторитарними замашками. Але тепер, як губернатор, він такою повнотою влади не володіє, а область надзвичайно складна. Тут традиційно вплив ділили кілька потужних місцевих кланів, до яких тепер ще додався і клан Ігоря Коломойського, у якого свої інтереси в Одеській області», - зазначила експерт.

За її словами, кожен з цих кланів має міцні, вкорінені позиції в регіоні, мережу власної клієнтури в усіх управлінських структурах і сильних покровителів в центрі, і навряд чи Саакашвілі зможе їх підпорядкувати собі, а домовлятися і шукати складні компроміси він просто не вміє. Тобто малоймовірно, що він зможе до місцевих виборів сконцентрувати у своїх руках великий адміністративний ресурс, щоб серйозно впливати на виборчий процес. Як розповіла експерт, другим гучним ходом Порошенко стало призначення Павла Жебрівського новим головою Донецької області.

«Це ще одне призначення з розряду ставки на зручних і особисто відданих людей Петру Олексійовичу. Тобто поступово на місця ставляться люди Президента», - зазначила експерт.

За її словами, в умовах фактичних військових дій будь очільник області матиме серйозний адміністративний ресурс, але він ніколи не буде в цьому плані монополістом. Донецькі еліти, хоча і втрачають позиції на загальнонаціональному рівні, у самій області є ще досить сильними і могутніми.

«За будь-якого губернатора неминучий свого роду «договірняк про розподіл голосів». Адже ніхто ж всерйоз не вірить, що вибори тут будуть взірцем чесності. Зараз не ті традиції, не той менталітет, не та ситуація», - сказала Решмеділова.

Як зазначила експерт, показово, що Жебрівський оголосив про необхідність амністії для «ЛНР» і «ДНР». Подібний меседж нового керівника області вказує на плавний рух до реалізації в життя Мінських угод. Тому висока ймовірність того, що скоро Президент спробує провести зміни до Конституції з приводу окремого статусу Донбасу. На її думку, слова Жебрівського - це ретрансляція позиції Порошенко.

«Підбиваючи риску, можна констатувати, що обидва нових губернатори не зможуть суттєво вплинути на результати місцевих виборів. Потрібні роки, щоб систему на місцях поставити під контроль. Вони не мають цього часу. Обидва регіони мають вирішити питання з контрабандою. Практика показала, що питання досі не вирішене, оскільки в країні немає єдиної позиції, немає єдиної політики, і всі люблять «бабло». Тому чиновники часто закривають очі на животрепетні проблеми, тим самим посилюючи багаторічну кризу. Напередодні місцевих виборів рейтинги БПП і Народного Фронту падають. Їхнє головне завдання - утримати ситуацію в країні хоча б на існуючому рівні. В іншому випадку, якщо поразка буде занадто очевидно, то нас чекає переформатування коаліції або навіть перевибори в Раду», - резюмувала експерт.

Авторские блоги и комментарии к ним отображают точку зрения их авторов. Точка зрения редакции информационного агентства ASN может отличаться от точки зрения авторов блогов, колонок на сайте и комментариев к ним. Редакция агентства ASN не несет ответственность за достоверность материалов из раздела «Блоги», «Колонки», сайт агентства только обнародует данную информацию.





Переглядів: 37



Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Фізичні вправи для зняття стресу та підвищення енергетики
Фізичні вправи для зняття стресу та підвищення енергетики
Хороша фізична форма — це не лише запорука привабливості, а й відмінного настрою, здоров'я та удачі Спеціальне....
П'ять способів підняти настрій та повернути сили
П'ять способів підняти настрій та повернути сили
Постійні стреси часто призводять до того, що у нас зовсім не залишається енергії та сил Від цього псується нас....
Як спілкуватися з негативними людьми, щоб захистити себе від їхнього впливу
Як спілкуватися з негативними людьми, щоб захистити себе від їхнього впливу
Спілкування з негативними людьми спустошує нас, знижує імунітет, викликає тривожність, занепад сил, впливає ви....
Камені-талісмани для жіночого здоров'я
Камені-талісмани для жіночого здоров'я
Ще в давнину люди знали, що каміння має цілющі властивості На жаль, у сучасному світі багато хто скептично ста....
Камені-талісмани для залучення грошей та удачі
Камені-талісмани для залучення грошей та удачі
Поліпшити свій добробут і стати щасливою людиною можна за допомогою каменів-талісманів Давно доведено, що енер....
більше матеріалів


/-0,184485912323-/ /-pc-/
Top