counter
Стрічка новин
Вибрати все
19 Квітня
18 Квітня
Всі новини...

Владислав Старинець
Владислав Старинець

Рівень життя кримчан впав як мінімум удвічі


Рівень життя в окупованому Росією Криму впав як мінімум удвічі. Таку думку «Аналітичній службі новин» (АСН) висловив економіст Владислав Старинець.

«Ситуація на півострові досить суперечлива. Однак ми бачимо зменшення кількості туристів за останні два роки, як з України, так і взагалі. Крім того, все це відбувається на тлі девальвації рубля в РФ. З іншого боку, заява влади Росії про надходження інвестицій у півострів не в’яжеться із заявами самих кримчан, котрі нічого подібного не бачать. За моїми підрахунками, рівень життя на півострові впав як мінімум удвічі, тому що в РФ відбувся обвал національної валюти з 30% до 65%, а також зменшення доходів самих кримчан через малий потік туристів», - зазначив експерт.

На думку Владислава Старинця, керівництво РФ не зможе здійснювати розробку та будівництво переправи через Керченську протоку, бо у Росії немає технологічного рішення проблеми щодо створення такого великого інфраструктурного об'єкта.

«Основна проблема - закладення фундаменту цього мостк, через специфічні ґрунти та підземні валуни. Як РФ вирішуватиме цю проблему технологічно - мені важко сказати. Але навіть якщо вона й вирішиться, то вартість цієї переправи буде по-справжньому «золотою». Простіше буде транспортною авіацією доправляти до Криму все необхідне, ніж по мосту», - зауважив економіст.

На думку експерта, причина падіння рівня доходів на півострові безпосередньо пов'язана з витісненням дрібного та великого бізнесу не тільки через складну систему податків, а й через відсутність здорової конкуренції.

«Фактично варто зазначити, що кримчани не очікували такого. І для того є кілька причин. По-перше, в РФ практично скрізь є касові апарати. Тобто такої кількості готівки і бізнесу, як в Україні, в Росії немає. Коли наш вітчизняний кримський бізнес зіткнувся з російською системою оподаткування, підприємці були вкрай неприємно здивовані. По-друге, в РФ існують великі мережі торгової реалізації, які моментально прийшли на кримський ринок і фактично витіснили малий та середній продуктовий бізнес, що також позначилося на рівні доходу кримчан», - резюмував експерт.

Авторские блоги и комментарии к ним отображают точку зрения их авторов. Точка зрения редакции информационного агентства ASN может отличаться от точки зрения авторов блогов, колонок на сайте и комментариев к ним. Редакция агентства ASN не несет ответственность за достоверность материалов из раздела «Блоги», «Колонки», сайт агентства только обнародует данную информацию.





Переглядів: 78



Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Техніки, які позбавлять вас негативних думок
Техніки, які позбавлять вас негативних думок
Негативне мислення здатне зіпсувати будь-яке спілкування та якісно отруїти життя Порятунок від нього - найважл....
Гороскоп на 19 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
Гороскоп на 19 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні вам слід проявити помірність у своїх діях та рішеннях Намагайтеся н....
Любовний гороскоп на 19 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
Любовний гороскоп на 19 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні ваша енергія та пристрасть будуть на найвищому рівні, що зробить ва....
Гороскоп від Павла Глоби на 19 квітня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп від Павла Глоби на 19 квітня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Павло Глоба закликає 19 квітня приділити увагу здоров'ю та провести профілактичні процедури, які зміцнюють орг....
Гороскоп від Анжели Перл на 19 квітня 2024 року для всіх знаків Зодіаку.
Гороскоп від Анжели Перл на 19 квітня 2024 року для всіх знаків Зодіаку.
Анжела Перл повідомила, що 19 квітня 2024 року надається можливість дізнатися про цінну інформацію, яка може с....
більше матеріалів


/-0,36849999427795-/ /-pc-/
Top