counter
Стрічка новин
Вибрати все
29 Березня
28 Березня
Всі новини...

Віталий Бала
Віталий Бала

На нові призначення впливатимуть майбутні місцеві вибори


Нові призначення Президента Петра Порошенка можуть викликати питання, але це проблема не тільки глави держави, а й Кабміну, і Ради, оскільки в основному призначення мотивовані політичними домовленостями. Таку думку «Аналітичній службі новин» (АСН) висловив директор агентства моделювання ситуацій, політолог Віталій Бала.

За словами Бали, на нові призначення так чи інакше, десь прямо, десь опосередковано, будуть впливати і майбутні місцеві вибори. Проте багато що залежить не тільки і не стільки від голів обласних адміністрацій, скільки від голів районних адміністрацій.

«Саме там робитимуться основні вибори, і голови райадміністрацій користуватимуться підтримкою влади, якщо влада хоче отримати перемогу на виборах. Усі коментують призначення глав обласних адміністрацій і забувають, що в той же час були і призначення голів районних адміністрацій. У ситуації щодо Саакашвілі і Жебрівського - вони сильно різняються. Одеса, думаю, буде пілотним проектом - як і що треба робити, щоб почалися зміни в країні. Потім цей досвід спробують поширити на інші регіони. У Донецькій області йдеться саме про специфічні завдання, пов'язані з воєнними діями», - розповів політолог.

Що стосується інших регіонів і можливості призначення там нових голів, то, за словами Бали, тільки Президент знає, виконуються чи ні поставлені цим головам завдання. Щодо проблеми сепаратизму експерт зауважив, що боротьбою з ним повинні займатися не глави областей, а спеціальні служби та правоохоронні органи.

«Треба приймати закон про протидержавну діяльність, де чітко були б окреслені норми, на основі яких можна виносити ті чи інші рішення, щоб не морочити собі голову: було щось сказано чи не було щось сказано. Поки не будуть проведені реальні вибори і переформатування місцевого самоврядування, говорити про те, що тільки глава обладміністрації на 100% відповідає за те, що відбувається на території регіону, було б неправильно», - зазначив політолог.

Бала розповів, що питання кадрової політики Президента викликає деякі зауваження, особливо в перші півроку. Але, за словами експерта, та ж проблема і в Кабміні, і в Раді.

«На глав комітетів призначили перших-ліпших - людей, які ніколи не займалися такою діяльністю. Це загальна проблема нинішньої влади, що вони обирають не за компетентностю і доцільністю, а за політичними домовленостями і квотами», - резюмував політолог.

Авторские блоги и комментарии к ним отображают точку зрения их авторов. Точка зрения редакции информационного агентства ASN может отличаться от точки зрения авторов блогов, колонок на сайте и комментариев к ним. Редакция агентства ASN не несет ответственность за достоверность материалов из раздела «Блоги», «Колонки», сайт агентства только обнародует данную информацию.





Переглядів: 46



Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Камені-талісмани для залучення грошей та удачі
Камені-талісмани для залучення грошей та удачі
Поліпшити свій добробут і стати щасливою людиною можна за допомогою каменів-талісманів Давно доведено, що енер....
Енергетична гімнастика: спосіб зберегти молодість та красу
Енергетична гімнастика: спосіб зберегти молодість та красу
У сучасне століття підвищених енерговитрат відновлювати енергетичний баланс важливо кожній людині Нескладний к....
Гороскоп на 29 березня 2024 року: що обіцяють астрологи
Гороскоп на 29 березня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні у вас може виникнути почуття втоми чи розчарування через несподіван....
Любовний гороскоп на 29 березня 2024 року: що обіцяють астрологи
Любовний гороскоп на 29 березня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) На сьогоднішній день ваші пристрасність та романтичні настрої будуть на піку....
Гороскоп від Анжели Перл на 29 березня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп від Анжели Перл на 29 березня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Таролог Анжела Перл підготувала гороскоп на 29 березня 2024 року, закликаючи деяких представників знаків зодіа....
більше матеріалів


/-0,18128705024719-/ /-pc-/
Top