counter
Стрічка новин
Вибрати все
29 Березня
28 Березня
Всі новини...

Петро Олещук
Петро Олещук

Одіозні особистості використовували переатестацію як шанс позбутися найбільш незручних правоохоронців


Головною причиною криміногенної ситуації, що загострилася, є неефективна робота державного апарату. Таку думку «Аналітичній службі новин» (АСН) висловив політолог Петро Олещук.

«Перш за все, потрібно визначитися, на які дані ми повинні спиратися. Офіційна статистика дійсно свідчить про погіршення криміногенної ситуації в країні. Але відразу виникає запитання, чи були попередні дані об'єктивними? Зрозуміло, що там теж були недоліки, пов'язані з приховуванням даних. Крім того, варто відзначити низький рівень взаємодії між прокуратурою і нової поліцією. Фактично вони діють в режимі «Лебідь, Рак і Щука». Крім того, є проблема великої кількості звільнених працівників, причому найбільш одіозні особистості використовували фактор переатестації як шанс позбутися найбільш незручних правоохоронців», - сказав експерт.

На думку політолога, ні збільшення незаконного обігу зброї, ні зростання соціальної напруженості не є головною причиною зростання рівня криміногенної ситуації, оскільки причиною є неефективна робота державного апарату.

«Власне, ті, кому раніше дуже потрібна була зброя, могли її отримати без особливих проблем. Зараз видно, що ціни на зброю істотно впали і це призвело до зростання кількості злочинів із використанням вогнепальної зброї в різних побутових правопорушеннях. Що стосується соціальної ситуації, то слід розуміти, що вона не робить усіх людей злочинцями. Але масове переселення населення теж серйозно впливає на криміногенну обстановку.

Є сукупність проблем: і обіг зброї, і збільшення соціальної напруженості, і реформа правоохоронних органів, - це все, безперечно, впливає на нинішній стан. Однак думаю, що в будь-якому випадку все впирається в одну ключову проблему із загальною неефективністю державного механізму, який корумпований і неефективний. Нагромаджені проблеми можна розв'язувати, але це вимагає зусиль, щоб привести до ефективної роботи всі державні інституції», - резюмував Петро Олещук.

Авторские блоги и комментарии к ним отображают точку зрения их авторов. Точка зрения редакции информационного агентства ASN может отличаться от точки зрения авторов блогов, колонок на сайте и комментариев к ним. Редакция агентства ASN не несет ответственность за достоверность материалов из раздела «Блоги», «Колонки», сайт агентства только обнародует данную информацию.





Переглядів: 34



Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Камені-талісмани для жіночого здоров'я
Камені-талісмани для жіночого здоров'я
Ще в давнину люди знали, що каміння має цілющі властивості На жаль, у сучасному світі багато хто скептично ста....
Камені-талісмани для залучення грошей та удачі
Камені-талісмани для залучення грошей та удачі
Поліпшити свій добробут і стати щасливою людиною можна за допомогою каменів-талісманів Давно доведено, що енер....
Енергетична гімнастика: спосіб зберегти молодість та красу
Енергетична гімнастика: спосіб зберегти молодість та красу
У сучасне століття підвищених енерговитрат відновлювати енергетичний баланс важливо кожній людині Нескладний к....
Гороскоп на 29 березня 2024 року: що обіцяють астрологи
Гороскоп на 29 березня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні у вас може виникнути почуття втоми чи розчарування через несподіван....
Любовний гороскоп на 29 березня 2024 року: що обіцяють астрологи
Любовний гороскоп на 29 березня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) На сьогоднішній день ваші пристрасність та романтичні настрої будуть на піку....
більше матеріалів


/-0,25502300262451-/ /-pc-/
Top