counter
Стрічка новин
Вибрати все
19 Квітня
18 Квітня
Всі новини...

Андрій Семидідько
Андрій Семидідько

Поліція перебуває у стані становлення, населення має навчитися захищатися


Доки в країні триває реформа правоохоронної системи і поліція перебуває у стані становлення, населення має навчитися захищатися. Таку думку «Аналітичній службі новин» (АСН) висловив юрист, глава Антирейдерського союзу підприємців України Андрій Семидідько.

«Поліція перебуває лише в процесі становлення. Такі напрацювання, як щомісячники, щотижневики здачі зброї, поки що малоефективні. Водночас збільшився потік незаконної зброї з району проведення АТО. Ми постійно чуємо про закладки і схованки. Також дуже відчутно вдарив по іміджу поліції випадок із неправомірним застосуванням зброї під час погоні за БМВ. Загалом можна сказати, що злочинність зросла в рази. І, за великим рахунком, поліція тільки фіксує правопорушення, але немає профілактики злочинів з боку ЗМІ, громадянського суспільства. Доки триває перехідний період, громадяни повинні вміти захистити себе самі», - зазначив експерт.

«Вал дрібної злочинності, такий як викрадення телефонів, побутові загрози, дрібне хуліганство, взагалі не реєструється. При цьому в Києві та області можна помітити збільшення скоєних злочинів тяжких та середньої тяжкості - нападів, розбою, пограбувань приватних будинків», - наголосив він.

Семидідько зазначив, що поліція не здатна вирішити питання з рейдерством, бо нові кадри просто не в змозі проводити такі розслідування.

«За Януковича рейдерство здійснювалося за такою схемою - через порушення кримінальних справ за допомогою прокуратури та МВС. Після цього починалися переговори з приводу зміни керівництва або власника, визначення частки і так далі. Пізніше був сплеск використання криміналітету під виглядом псевдопатріотичних батальйонів, які займалися грабежами і перерозподілом власності. Зараз, коли триває перехідний період в МВС, багато професіоналів пішли зі структури, тоді як поліція лише фіксує виклики, не розбираючись у суті питання», - резюмував експерт.

Авторские блоги и комментарии к ним отображают точку зрения их авторов. Точка зрения редакции информационного агентства ASN может отличаться от точки зрения авторов блогов, колонок на сайте и комментариев к ним. Редакция агентства ASN не несет ответственность за достоверность материалов из раздела «Блоги», «Колонки», сайт агентства только обнародует данную информацию.





Переглядів: 35



Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Візерунки на одязі: від чого захищає клітина і як горошок притягує гроші
Візерунки на одязі: від чого захищає клітина і як горошок притягує гроші
Візерунки на нашому одязі можуть виступати в ролі магніту для успіху в різних сферах життя Експерти розповіли ....
Гороскоп на тиждень з 22 по 28 квітня 2024 року
Гороскоп на тиждень з 22 по 28 квітня 2024 року
Так уже вийшло, що квітень виявився складним з астрологічної точки зору Настав час дізнатися, яким буде його о....
Техніки, які позбавлять вас негативних думок
Техніки, які позбавлять вас негативних думок
Негативне мислення здатне зіпсувати будь-яке спілкування та якісно отруїти життя Порятунок від нього - найважл....
Гороскоп на 19 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
Гороскоп на 19 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні вам слід проявити помірність у своїх діях та рішеннях Намагайтеся н....
Любовний гороскоп на 19 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
Любовний гороскоп на 19 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні ваша енергія та пристрасть будуть на найвищому рівні, що зробить ва....
більше матеріалів


/-0,34670495986938-/ /-pc-/
Top