counter
Стрічка новин
Вибрати все
25 Квітня
24 Квітня
Всі новини...

Валерій Писаренко
Валерій Писаренко

Судову люстрацію заплутали


Судді сьогодні проходять через три, а то і через чотири чистилища. Таку думку «Аналітичній службі новин» (АСН) висловив член Комітету Верховної Ради України з питань правової політики і правосуддя, співголова депутатської групи «Відродження» Валерій Писаренко.

«Судову люстрацію заплутали. Зараз незрозуміло, навмисно це зроблено чи ні. Крім люстрації, зробили переатестацію, а ще й дисциплінарну відповідальність. У підсумку судді сьогодні проходять через три, а то і через чотири чистилища. При цьому як якість роботи, так і ставлення до судів не помінялося. Це говорить про те, що відповідні механізми застосовуються або неправильно, або мета — перепідпорядкувати суддів », — підкреслив він.

Писаренко зазначив, що «у вирішенні Венеціанської комісії щодо Закону «Про забезпечення права на справедливий суд» написано, що сьогодні суди перепідпорядковані Адміністрації Президента».

«Конституція до люстрації не має ніякого відношення. Конституцією треба встановити інститут незалежних суддів. Судді мають бути незалежними, і в першу чергу від політиків. Адже ця перша проблема тягне за собою інші, в тому числі корупцію. Якщо буде політична воля зробити суддів незалежними, то ми можемо досягти успіху. Але якщо в Конституції ми побачимо, що вони підпорядковуються Адміністрації Президента — зрозуміємо, що цінності і завдання колишні», — додав парламентар.

Крім того, він упевнений, що без реформи державної влади, прокуратури та судової системи немає сенсу порушувати питання часткового зняття недоторканності. «І судді, і депутати, і президент повинні мати обмежену недоторканність, пов'язану з виконанням ними професійних обов'язків. Все інше, в тому числі корупція, повинні переслідуватися за законом», — додав народний депутат.

Авторские блоги и комментарии к ним отображают точку зрения их авторов. Точка зрения редакции информационного агентства ASN может отличаться от точки зрения авторов блогов, колонок на сайте и комментариев к ним. Редакция агентства ASN не несет ответственность за достоверность материалов из раздела «Блоги», «Колонки», сайт агентства только обнародует данную информацию.





Переглядів: 46



Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Робоче місце з фен-шуй: створюємо свій успіх
Робоче місце з фен-шуй: створюємо свій успіх
На роботі людина проводить майже 30 відсотків усього життя Щоб забезпечити себе удачею, необхідно правильно на....
Змова на гроші та удачу
Змова на гроші та удачу
Змови на залучення грошей та удачі читаються у тому випадку, коли людина зазнає матеріальних труднощів і хоче ....
Місячний день сьогодні 25 квітня 2024 року
Місячний день сьогодні 25 квітня 2024 року
Вплив Місяця можна і потрібно використовувати собі на благо Залучити удачу цього дня допоможуть точні рекоменд....
Як залучити удачу та гроші: народні прикмети
Як залучити удачу та гроші: народні прикмети
За допомогою перевірених грошових прикмет кожна людина зможе залучити в своє життя удачу та грошовий достаток,....
Гороскоп на 25 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
Гороскоп на 25 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні може бути днем, коли вам варто виявити більше терпіння та витримки ....
більше матеріалів


/-0,33426785469055-/ /-pc-/
Top