counter
Стрічка новин
Вибрати все
29 Березня
28 Березня
Всі новини...

Олег Устенко
Олег Устенко

Суспільство досить серйозно тисне на владу і вимагає змін


Хто б не прийшов на посаду нового прем'єр-міністра, структурні реформи неминучі, навіть попри те, як їх намагаються відтягувати. Однак новий прем'єр буде обмежений певними рамками - він повинен буде сподобатися як західним партнерам, так і виборцям. Таку думку «Аналітичній службі новин» (АСН) висловив виконавчий директор Міжнародного фонду Блейзера Олег Устенко.

«Я вважаю, що в реальності при будь-якому розвитку ситуації - новий прем'єр або «старий новий» прем'єр - повинні бути зміни. Будь-хто, хто б не був у кріслі прем'єра зараз (так само як і в будь-якому іншому міністерському кріслі), він практично буде закутий у рамки. З одного боку, йому треба буде обов'язково показати прогрес України для іноземних західних партнерів. Це треба в будь-якому випадку зробити для того, щоб заручитися підтримкою і забезпечити фінансові потоки в країну. Йдеться про кредитний ресурс. З іншого боку, прем'єру треба буде намагатися сподобатися українським виборцям. Якщо це буде «старий новий» прем'єр, то у нього буде можливість обілити свою зіпсовану репутацію, і він, в принципі, повинен бути мотивований до цього. Я вважаю, що і «старий новий» прем'єр, і новий прем'єр при такому розкладі все одно буде проводити структурні реформи. Я впевнений, що структурні реформи - це просто неминучість», - розповів експерт.

Устенко зазначив, що структурні реформи намагаються відтягувати і є величезна кількість прихованих інтересів, через які їх і намагаються не проводити.

«Зрозуміло, ці інтереси лежать у площині корупції. Але тим не менше, я вважаю, що ми в праві чекати реформ. Є додаткові аргументи в це вірити: під час свого виступу в сенаті Вікторія Нуланд - заступник держсекретаря США - дуже чітко сказала, що в України є можливості провести структурні реформи протягом 2016 року. Для мене це сигнал того, що західні партнери, і США перш за все, будуть продовжувати чинити серйозне тиск на необхідність проведення реформ в Україні. А громадянське суспільство, як ми бачимо, вже досить серйозно тисне на владу і вимагає змін. Тому вони точно будуть», - підсумував Устенко.

Авторские блоги и комментарии к ним отображают точку зрения их авторов. Точка зрения редакции информационного агентства ASN может отличаться от точки зрения авторов блогов, колонок на сайте и комментариев к ним. Редакция агентства ASN не несет ответственность за достоверность материалов из раздела «Блоги», «Колонки», сайт агентства только обнародует данную информацию.





Переглядів: 36



Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Фізичні вправи для зняття стресу та підвищення енергетики
Фізичні вправи для зняття стресу та підвищення енергетики
Хороша фізична форма — це не лише запорука привабливості, а й відмінного настрою, здоров'я та удачі Спеціальне....
П'ять способів підняти настрій та повернути сили
П'ять способів підняти настрій та повернути сили
Постійні стреси часто призводять до того, що у нас зовсім не залишається енергії та сил Від цього псується нас....
Як спілкуватися з негативними людьми, щоб захистити себе від їхнього впливу
Як спілкуватися з негативними людьми, щоб захистити себе від їхнього впливу
Спілкування з негативними людьми спустошує нас, знижує імунітет, викликає тривожність, занепад сил, впливає ви....
Камені-талісмани для жіночого здоров'я
Камені-талісмани для жіночого здоров'я
Ще в давнину люди знали, що каміння має цілющі властивості На жаль, у сучасному світі багато хто скептично ста....
Камені-талісмани для залучення грошей та удачі
Камені-талісмани для залучення грошей та удачі
Поліпшити свій добробут і стати щасливою людиною можна за допомогою каменів-талісманів Давно доведено, що енер....
більше матеріалів


/-0,15254902839661-/ /-pc-/
Top