counter
Стрічка новин
Вибрати все
26 Квітня
25 Квітня
Всі новини...

Богдана Бабич
Богдана Бабич

Пізньої осені варто очікувати достатньо серйозних заворушень


Новий уряд не врятує українців від розчарування, він лише продовжить кризу й дасть трохи часу перечекати і дотерпіти до осені. Але пізньої осені варто очікувати доволі серйозних соціальних заворушень, оскільки держава вже не виконує жодної своєї функції. Таку думку «Аналітичній службі новин» (АСН) висловила керівник Інституту практичної політики Богдана Бабич.

«Насправді чому в нас підвищуються тарифи і хто на цьому заробляє? Як ми розуміємо, наша система поділена між кількома олігархами, які отримують від цього зиск. І ясно, що олігархам дуже вигідно тримати такого прем’єра як Яценюк, тому що він давав їм змогу шляхом субсидій отримувати фактично повністю розрахунок за газ. Для чого загалом було створювати таку систему субсидій? Все було дуже розумно зроблено. Якщо людина не може платити, вона не платить, а так їй даються субсидії – і напряму вимиваються гроші з бюджету тому ж Ахметову для того, щоб він не став банкрутом у найближчий час. А я можу вам сказати, що є велика ймовірність, що Ахметов стане банкрутом за рік. Тому що він, як той удав, що проковтнув бичка, а той бичок не пролазить і, по суті, застряг. Оця нездатність самообмежуватись і призводить до результатів, які ми нині й маємо. Й олігархи нині не в найкращій ситуації. Їхні активи подешевшали і вони так само потерпають від кризи», - пояснила Богдана Бабич.

На думку експерта, українці поки що будуть терпіти такі тарифи. А не мирилися б вони лише у разі, якби побачили альтернативу. Втім, за словами Бабич, її на цей час немає.

«Уряд, який буде сформовано зараз, лише на якийсь час продовжить цю кризу. Він дасть змогу до осені дотерпіти. За моїми прогнозами, десь пізньої осені будуть якщо не бунти, то досить серйозні заворушення. Тому що в нас фактично держави немає, вона не виконує своїх функцій, нема ні правоохоронної, ні судової систем. Я вважаю, що у нашої держави не найкращі перспективи. Інше питання, що буде з країною, бо країна і держава – це все-таки дві різні речі. А от країна виживе, бо у нас достатньо сильне громадянське суспільство. Тож поки держава ледь животітиме, створюватиметься паралельна система. Вона вже нині створюється: різні спільноти так чи інакше намагаються пропонувати свої ідеї й об’єднуватись навколо цих ідей. Думаю, що місяців через 8 ми матимемо з одного боку кризу, а з іншого, ця криза дасть інші можливості. Я оптиміст у цьому плані, тому вважаю, що все в нас буде добре. Тільки питання, чи встигнуть у цей час деякі наші політики втекти за кордон», - підсумувала політолог.

 

Авторские блоги и комментарии к ним отображают точку зрения их авторов. Точка зрения редакции информационного агентства ASN может отличаться от точки зрения авторов блогов, колонок на сайте и комментариев к ним. Редакция агентства ASN не несет ответственность за достоверность материалов из раздела «Блоги», «Колонки», сайт агентства только обнародует данную информацию.





Переглядів: 35



Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Любовний гороскоп на 27 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
Любовний гороскоп на 27 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні ваша енергія та пристрасть будуть на піку, що зробить вас особливо ....
Сон у ніч з 26 на 27 квітня 2024 року: тлумачення за місячним календарем
Сон у ніч з 26 на 27 квітня 2024 року: тлумачення за місячним календарем
27 квітня продовжиться 19-й місячний день Фаза Місяця – спадна
Секрети хіромантії: чи щаслива у вас рука
Секрети хіромантії: чи щаслива у вас рука
Для того, щоб передбачити долю по лініях руки не обов'язково досконально вивчати хіромантію Досить просто погл....
Змови на робоче місце: на прибуток, успіх та везіння
Змови на робоче місце: на прибуток, успіх та везіння
Багато хто мріє про успішну кар'єру і хорошу заробітну плату Щоб ваші мрії стали реальністю, використовуйте пе....
Як очистити будь-яку річ від чужої енергетики
Як очистити будь-яку річ від чужої енергетики
Дуже часто різні речі переходять нам від інших людей: щось ми купуємо, щось знаходимо, щось отримуємо у спадок....
більше матеріалів


/-0,3331561088562-/ /-pc-/
Top