counter
Стрічка новин
Вибрати все
20 Квітня
19 Квітня
Всі новини...

Олександр Дем'янчук
Олександр Дем'янчук

Якщо Яценюк не подасть у відставку, можливі серйозні суспільні заворушення


Прем’єр-міністра Арсенія Яценюка «дотиснуть» до відставки. Сумнівів у тому, що він не буде обіймати прем’єрську посаду, немає. Якщо він не залишить прем’єрського крісла, можливе суспільне обурення й заворушення. Таку думку «Аналітичній службі новин» (АСН) висловив завідувач кафедри політології Національного університету України «Києво-Могилянська академія» Олександр Дем'янчук.

«По-перше, у тому, що «дотиснуть» Яценюка до відставки, я не сумніваюся. «Дотиснуть» чи він сам напише заяву, чи парламент прийме рішення про його відставку. В будь-якому разі більш-менш обережна і розумна людина вже давно б зрозуміла, що треба піти з цієї посади. Якщо Яценюк так міцно за неї тримається, то для цього є якісь причини, крім його показної відданості справі реформ. Те, що він не відданий справам реформ, усім очевидно з його поведінки під час його прем’єрства. Поки він у цьому кріслі, якихось серйозних досягнень, зрушень годі шукати. Треба ще враховувати, що парламент висить на волосинці й загроза дострокових виборів нікуди не зникла. А в разі дострокових виборів не тільки Яценюк, а й його політична сила фактично зникає з поля зору. Тут, кажучи шаховою мовою, цугцванг Яценюка. Тобто будь-який його наступний хід веде до програшу. Виграшної ситуації годі шукати», – пояснив політолог.

На думку Дем’янчука, якщо Яценюк не подає у відставку, можливі досить серйозні заворушення суспільного характеру, які покажуть справжнє ставлення населення до фігури прем’єра.

«У такому разі це буде визнанням слабкості і його особисто, і його політичної сили загалом. Таким чином все одно він і його політична сила ідуть у політичне небуття. На превеликий жаль, коли це все починалося, у нас були райдужні очікування. Але ми знову наступили на ті самі граблі. Справа в тому, що тут не тільки Яценюк особисто винен. Звісно, його провина в тому, що він навіть не намагався зламати систему, а став фактично її заручником. Він і його команда продовжували дії в рамках тієї політичної системи управління, яка сформувалася ще у радянські часи і яка ще й досі діє в Україні на повну силу», – дійшов висновку експерт.

 

Авторские блоги и комментарии к ним отображают точку зрения их авторов. Точка зрения редакции информационного агентства ASN может отличаться от точки зрения авторов блогов, колонок на сайте и комментариев к ним. Редакция агентства ASN не несет ответственность за достоверность материалов из раздела «Блоги», «Колонки», сайт агентства только обнародует данную информацию.





Переглядів: 15



Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
12 монет: грошовий ритуал на Молодий місяць
12 монет: грошовий ритуал на Молодий місяць
Молод вважається дуже сприятливим для залучення грошей часом Щоб все вийшло, ми пропонуємо вам скористатися ри....
Симоронський ритуал на гроші, любов та удачу
Симоронський ритуал на гроші, любов та удачу
Якщо ви хочете змінити своє життя до кращого, так швидше, час братися за техніку симорон Симоронський ритуал д....
Картини з фен-шуй: які з них приваблюють удачу, кохання та гроші
Картини з фен-шуй: які з них приваблюють удачу, кохання та гроші
Не секрет, що всі речі в будинку мають енергетику — негативною чи позитивною Вчення фен-шуй підкаже, які карти....
Талісман фен-шуй для залучення грошей, кохання та удачі
Талісман фен-шуй для залучення грошей, кохання та удачі
Одним із найсильніших талісманів фен-шуй є дзвіночок Цей домашній оберіг не лише привабить успіх у справах, а ....
Гороскоп на 20 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
Гороскоп на 20 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні може бути днем, коли ви відчуєте себе особливо енергійно та активно....
більше матеріалів


/-0,62052011489868-/ /-pc-/
Top