counter
Стрічка новин
Вибрати все
19 Квітня
18 Квітня
Всі новини...

Євген Магда
Євген Магда

Жоден з нинішніх російських опозиціонерів не здатний зайняти місце у Кремлі


Змінити Путіна в РФ зможе той, хто очолюватиме комісію з його поховання. Таку думку «Аналітичній службі новин» (АСН) висловив політичний експерт, директор Центру суспільних відносин Євген Магда.

«Я думаю, що Путін у владі пожиттєво. Тому змінити його зможе той, хто очолюватиме комісію з його поховання за старою кремлівською традицією. Хто буде цією людиною? Може, Сергій Іванов або Сергій Шойгу. Але на сьогодні це питання не стоїть. Путін собі відміряв кілька термінів після нинішнього президентства», – відзначив експерт.

Євген Магда переконаний, що призначення на місце Путіна кого-небудь з силового блоку не є ймовірним. Адже показовою є доля одного з найближчих соратників Путіна – Віктора Черкасова. «Ви знаєте, вони насправді всі рівновеликі, однак Віктор Черкасов був ледь не всесильною людиною в Кремлі. Та його швидко відсунули на маргінес. Це свідчить про те, що хай який впливовий силовик, весь його вплив перебуває на кінчику ручки Путіна», – зазначив Магда.

Директор центру суспільних відносин вважає, що жоден з нинішніх російських опозиціонерів не здатний зайняти місце у Кремлі. «І безвідносно до російських опозиціонерів скажу ще одну річ: Захід не зацікавлений у розпаді РФ, як і 1991 році Захід не був зацікавленим у розпаді СРСР. Я думаю, що нам не треба будувати собі ілюзії, а треба будувати Україну як ефективну державу», – констатував він.

Експерт вважає, що ймовірний сценарій розпаду або громадянської війни в РФ після зміни правлячого режиму в РФ невигідний жодній із сторін: ні Україні, ні Заходу. «Ані розпад, ані громадянська війна невигідні зокрема Україні. Тому що негативні наслідки перекинуться на українську територію. А ми маємо дві тисячі кілометрів кордону з РФ. І стримати самостійно ніяк не вдасться, це буде складно. Ідеальний сценарій для Росії – це демократизація, але поки я не бачу для того підстав», – відзначив політичний експерт.

На переконання Євгена Магди, зміна влади в Кремлі не означає припинення військових дій на сході України й у Сирії. «Це залежить від того, хто прийде. Але система, яку збудував Путін, така, що більшість імовірних кандидатів не змінюватимуть курс. І підтримка його політики є в Криму, на Донбасі та щодо авантюри в Сирії», – підкреслив політолог.

Захід, підкреслює експерт, не збирається втручатися в процес зміни влади у Кремлі, адже сприймає Москву як свого стратегічного партнера. «Активних дій для усунення Путіна поки що не видно. Європа діє реактивно. І я вже казав, що Захід у цьому не зацікавлений. Якщо щось і буде відбуватися, то за ініціативою США з огляду на механізм прийняття рішень. Тільки тоді ЄС зможе відповісти більш консолідовано, ніж застосовані санкції», – резюмував політичний експерт Євген Магда.

 

Авторские блоги и комментарии к ним отображают точку зрения их авторов. Точка зрения редакции информационного агентства ASN может отличаться от точки зрения авторов блогов, колонок на сайте и комментариев к ним. Редакция агентства ASN не несет ответственность за достоверность материалов из раздела «Блоги», «Колонки», сайт агентства только обнародует данную информацию.





Переглядів: 25



Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Гороскоп на 19 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
Гороскоп на 19 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні вам слід проявити помірність у своїх діях та рішеннях Намагайтеся н....
Любовний гороскоп на 19 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
Любовний гороскоп на 19 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні ваша енергія та пристрасть будуть на найвищому рівні, що зробить ва....
Гороскоп від Павла Глоби на 19 квітня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп від Павла Глоби на 19 квітня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Павло Глоба закликає 19 квітня приділити увагу здоров'ю та провести профілактичні процедури, які зміцнюють орг....
Гороскоп від Анжели Перл на 19 квітня 2024 року для всіх знаків Зодіаку.
Гороскоп від Анжели Перл на 19 квітня 2024 року для всіх знаків Зодіаку.
Анжела Перл повідомила, що 19 квітня 2024 року надається можливість дізнатися про цінну інформацію, яка може с....
Гороскоп на 19 квітня 2024 року від Тамари Глоби для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп на 19 квітня 2024 року від Тамари Глоби для всіх знаків Зодіаку
Згідно з гороскопом Тамарою Глобою на 19 квітня 2024 року, важливо проявити серйозність і уникати витрати часу....
більше матеріалів


/-0,34982013702393-/ /-pc-/
Top