counter
Стрічка новин
Вибрати все
24 Квітня
23 Квітня
Всі новини...

Богдана Бабич
Богдана Бабич

У суспільстві з’являється розуміння, що політики старого гарту нічого не змінять


Нині в Україні пожвавилася діяльність зі створення різних політичних рухів. У людей з’являється відповідальність за те, що відбувається в країні, й тому суспільство стає більш активним. Водночас посилюється розуміння того, що політики нічого не змінять. Таку думку «Аналітичній службі новин» (АСН) висловила керівник Інституту практичної політики Богдана Бабич.

«Зараз багато цих рухів створюється. Приміром, рух Саакашвіл. Це є підтвердженням, що активність суспільства росте й з’являється відповідальність кожного за те, що відбувається. А також розуміння, що політики нічого не змінять, принаймні старого гарту. Ті громадські активісти, які прийшли у владу і мали щось змінити, її просто розхитують і загалом доруйновують. Можна взяти  за приклад будинок із поганим фундаментом: він увесь тріщить і в дірках. Прийшли всередину - повісили картинку, шпалери замінили, але нічого не зміниться. Тому нормальний архітектор скаже, мовляв, якщо хочете, я вам залишу цю хату, щоб спати в ній, але ми спроектуємо й збудуємо поруч новий будинок. Зважаючи на цю паралель, можна сказати, що зараз прогресивні сили починають шукати модель «будинку» – країни. Думаю, що для цього знадобиться кілька років», - зазначила експерт.

За словами Богдани Бабич, Саакашвілі не можна вважати цими прогресивними силами. Адже грузинські експерти, з якими вона часто спілкується, дають йому неоднозначну оцінку.

«Вони кажуть, що він справді намагався подолати корупцію, це був його коник, на якому він і «скакав». Але питання в іншому – він це зробив у неконституційний спосіб, що викликало агресію в суспільстві. Втім, він не запропонував нічого інноваційного. Правоохоронці вийшли на перший план, але ні в освіті, ні в культурі запропоновано нічого не було, жодних зрушень. Крім того, Грузія - маленька країна, яка практично сиділа на американських дотаціях.  Й американці фактично платили зарплатню грузинським держслужбовцям. Питання в тому, щоб ці держслужбовці зуміли створити такі умови, так розвинути економіку, щоб мати змогу отримати такі ж зарплати від свого народу. І  коли мені кажуть, що треба підвищити зарплати держслужбовцям, відповідаю «так», але якщо ці держслужбовці будуть спроможні змінити країну й забезпечити ріст заробітної плати для всіх людей. Тільки це означатиме їхню успішність», - вважає експерт.

Бабич переконана, що головна проблема руху Саакашвілі – відсутність сильної прозорої структури. Крім того, немає правил взаємодії, а все виходить тільки на скандал, маніпуляції.

«Те саме і з «Загальнонаціональним рухом за суверенний розвиток України» – це як Лебідь, Щука і Рак не можуть рухатися в один бік. Не думаю, що Стецьків, Богословська, Хмара зможуть щось збудувати спільно. Побудувати може тільки команда однодумців, яка має зрозумілі інструменти, що і як вони роблять. До того ж, вони мають бути єдині: слід домовитись, який будинок зводити, й кожному «нарізати» свої завдання, аби кожен займався своєю роботою. Я бачу позитивний процес – країна вирує і щось із цього народиться», - переконана Бабич.

 

Авторские блоги и комментарии к ним отображают точку зрения их авторов. Точка зрения редакции информационного агентства ASN может отличаться от точки зрения авторов блогов, колонок на сайте и комментариев к ним. Редакция агентства ASN не несет ответственность за достоверность материалов из раздела «Блоги», «Колонки», сайт агентства только обнародует данную информацию.





Переглядів: 45



Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Симоронський обряд: малюнки на руках, що залучають успіх
Симоронський обряд: малюнки на руках, що залучають успіх
Симоронські обряди — це простий і позитивний спосіб залучити до життя позитивні зміни За допомогою невигадливи....
Як здійснити бажання. Пишемо листа до небесної канцелярії
Як здійснити бажання. Пишемо листа до небесної канцелярії
Техніка виконання бажань - це не чаклунство і не магія На жаль, ні в кого з нас немає чарівної палички, ні джи....
Грошові дні: коли фінансовий успіх сам піде до вас в руки
Грошові дні: коли фінансовий успіх сам піде до вас в руки
У кожному місяці є дні, сприятливі для будь-яких фінансових операцій Астрологи називають їх грошовими
7 защитных оберегов, которые доступны каждому
7 защитных оберегов, которые доступны каждому
У повсякденному житті нас часто чатують на клопоти та неприємності Використання оберегів та захисних талісмані....
Знаки Зодіаку: як зняти стрес, заспокоїти нерви та відновити сили
Знаки Зодіаку: як зняти стрес, заспокоїти нерви та відновити сили
Стрес і занепокоєння нині не рідкість Практично щодня ми потрапляємо у стресові ситуації, але, на жаль, не зна....
більше матеріалів


/-0,32222604751587-/ /-pc-/
Top