counter
Стрічка новин
Вибрати все
26 Квітня
25 Квітня
Всі новини...

Микола Давидюк
Микола Давидюк

Путін сам придумав міф, що без нього Росії не стане


Президент РФ Володимир Путін вклав багато ресурсів, щоб показати, що без нього Росія перестане існувати. Таку думку «Аналітичній службі новин» (АСН) висловив директор Аналітичного центру «Політика» Микола Давидюк.

«Путін дуже багато коштів вклав у створення потужного міфу, що без нього Росія розвалиться. У багатьох політологів, які називають себе незалежними, журналістів і звичайних громадян навіть на підсвідомому рівні закладено, що без Путіна Росія неможлива. Тому для російської опозиції сьогодні дуже важливо показати картинку, що Росія без Путіна все ж можлива. Тобто Росія була і до Путіна, і може бути після нього.

По-друге, зараз награються можливі образи опозиції. Зокрема, той же Касьянов, Ходорковський або молодші опозиціонери. Але всі вони асоціюються з владою, і людина, яка повинна буде замінити Путіна, залишається все одно частиною влади. Однак у ЗМІ позиція насамперед повинна бути дещо іншою. Для російського населення це має бути людина, яка являє собою «державника». Тільки така здатна буде зайти на місце Путіна. З теорії і практики політики видно, що революції є частиною влади. Інакше кажучи, людина з вулиці не може очолити державу. Звичайно, якась імовірність є, але все одно існують певні нюанси. Тому зазвичай ця людина, яка асоціюється з владою, яка мітить на місце лідера або президента, - може заходити.

Щодо розвалу міфу, що Росія без Путіна неможлива, то «Дождь» (російський опозиційний канал. - Ред.) почав збирати гроші на створення фільму під назвою «Наступний день після виборів», сюжет якого полягає в тому, що система програла і до влади прийшли інші люди. Опозиція розуміє, що міф про Путіна є і його треба зруйнувати. Головне - подати картинку. Що Росія без Путіна можлива - це перше; друге - альтернативні і навіть кращі кандидати; по-третє - для Росії це буде добре: вона не розвалиться і не перетвориться на хаос. Інакше кажучи, треба сказати, що не тільки ця людина збереже Росію, але і вона здатна стати кращою», - зазначив політолог.

Експерт прокоментував і ймовірність революції або громадянської війни в разі відходу Путіна з посади. «Це ще один міф, який був створений Кремлем, що, мовляв, у Кремлі революція неможлива. Якщо в царській імперії можлива була революція, в Радянському Союзі, то чому вона неможлива в путінській Росії? Також давайте враховувати, що йде 17-й рік, тобто з моменту відомих подій минуло століття. Ось тут їм (керівникам Кремля. - Ред.) треба бути обережними, бо часто історія виходить на своє коло - це по-перше. По-друге, в березні 2018-го відбудуться чергові президентські вибори в Росії. Швидше за все, зміна влади відбудеться 2018 року. Але якщо вона не відбудеться м'яко, то тоді треба розглядати інші сценарії: більш жорсткий, більш грубий і більш кривавий.

Тобто, з одного боку, може бути прихід влади в м'якій і скромній формі, що зможе гарантувати Путіну недоторканність у межах російських кордонів. Тут варто звернути увагу, що Ходорковський пообіцяв Путіну повну недоторканність, про що заявив під час засідання в Лондонському клубі. Так воно склалося, що в Росії є така традиція: Путін обіцяв Єльцину, Єльцин обіцяв Горбачову... Навіть при зміні влади зазвичай все одно намагаються забезпечити безпеку персонального характеру і повну недоторканність фінансових активів, до яких належить нерухомість, бізнес і рахунки.

Особисто я бачу трьох кандидатів, які можуть зайти замість Путіна. Це Касьянов, Ходорковський і Медведєв. Також іще можливі кандидати від самого Путіна. Умовно це може бути той же Собянін. Або хтось із тих, хто в загальному політикумі маловідомий. Всі думали 2008 року, що наступником Путіна стане Іванов, а ним став Дмитро Медведєв. Тому Путін може готувати собі наступника. Є така інформація з джерел у Кремлі, що Путін готує операцію «Наступник» на 2024 рік. Але, з огляду на анексію Криму, війни на Донбасі і в Сирії, світові еліти розуміють, що стільки чекати ніхто не хоче. І саме тому особливе значення відводиться виборам 2018 року. Швидше за все, він передасть «естафету» комусь із своїх або виграє опозиція, після чого почнуться переговори з Путіним. Це, до речі, буде кращим варіантом, бо все пройде дуже м'яко і в межах операції «Наступник», - прокоментував Давидюк.

Директор аналітичного центру «Політика» зазначає, що ймовірність приходу до влади представників силового крила Кремля надзвичайно низька. «Я особисто не вірю в цей сценарій. Як на мене, Путін сам цього сценарію побоюється. Для силового блоку, який отримав таку кількість фінансових нагород, як близькі друзі Путіна Тимченко, Ротенберг, з'явиться можливість перерозподілити всі фінансові потоки. Тому прихід будь-якого з представників силового блоку буде означати те, що у Путіна як у колишньої першої особи держави одразу відберуть все зароблене «непосильною працею», - підкреслив експерт.

Микола Давидюк також прокоментував, що зміна російської влади буде означати перегляд питання України, що для Москви є не тільки ключовим, але і надзвичайно болючим. «Зміна влади в Кремлі завжди стосувалася трьох основних питань: якою буде зовнішня і внутрішня політика Росії, якою буде співпраця з бізнесом і громадянами і питання України. При приході до влади ставлеників Путіна або опозиційних діячів тут можливі різні шляхи розв'язання українського питання. Зокрема, Ходорковський пропонує сценарій повторного референдуму або створення зони вільної торгівлі, як у Гонконзі. Інші опозиційні політики пропонують негайну зупинку війни на Донбасі і повернення анексованої території Криму протягом невеликого проміжку часу. Саме тому зміна влади в Кремлі все одно стосуватиметься Української держави», - резюмував експерт.

Авторские блоги и комментарии к ним отображают точку зрения их авторов. Точка зрения редакции информационного агентства ASN может отличаться от точки зрения авторов блогов, колонок на сайте и комментариев к ним. Редакция агентства ASN не несет ответственность за достоверность материалов из раздела «Блоги», «Колонки», сайт агентства только обнародует данную информацию.





Переглядів: 41



Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Грошова магія: п'ять способів стати багатшими
Грошова магія: п'ять способів стати багатшими
Існує безліч ритуалів для залучення грошей, які використовувалися ще в давнину Багато людей стверджують, що г....
Як позбавитися проблем і досягти благополуччя за допомогою слів-паролів
Як позбавитися проблем і досягти благополуччя за допомогою слів-паролів
Кожне сказане слово — це прямий сигнал мозку для початку дії Енергетичні прив'язки слів діють на біополі людин....
Як зберегти життєву енергію та сили
Як зберегти життєву енергію та сили
Апатія, депресія та роздратування — все це є першою ознакою витоку життєвої сили Захистити себе від цього, а т....
4 прикмети щасливого дня: як зробити щоранку добрим
4 прикмети щасливого дня: як зробити щоранку добрим
Прикмети допомагають нам робити наше життя кращим і яскравішим Найважливіше у кожному новому дні — його почато....
Гороскоп на 26 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
Гороскоп на 26 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні варто звернути увагу на свої внутрішні відчуття та інтуїцію Можливо....
більше матеріалів


/-0,26409912109375-/ /-pc-/
Top