counter
Стрічка новин
Вибрати все
25 Квітня
24 Квітня
Всі новини...

Олексій Гарань
Олексій Гарань

Дострокові вибори в умовах війни залишать країну без коаліції і уряду


Проведення чергових дострокових виборів є неприйнятним і невиправдане в умовах війни в країні. Такі вибори будуть не в інтересах країни. Але треба провести переформатування уряду і зробити так, щоб він мав реальну підтримку парламенту. Таку думку «Аналітичній службі новин» висловив професор політології Києво-Могилянської академії, науковий директор фонду «Демократичні ініціативи» Олексій Гарань.

«Країна провела дострокові вибори наприкінці 2014 року, більше того, у нас відбулися два раунди дострокових виборів - президентських і парламентських. Наприкінці минулого року були ще й місцеві вибори. Давайте подумаємо, чи здатна країна, яка перебуває у стані війни, щорічно проводити вибори і чи виправдано це. Проводити ще одні дострокові вибори в умовах війни - це залишати країну без коаліції, без уряду. Ми можемо говорити про якісь партійні інтереси, що партії коаліції БПП, «Народний фронт», партія Ляшка не зацікавлені в проведенні дострокових виборів, але я вважаю, що це не в інтересах країни», - розповів політолог.

На думку професора, проведення дострокових виборів означатиме дестабілізацію, яка зіграє тільки на руку російському президентові Путіну. Втім, потрібно не тільки не допустити їхнього проведення, а головне - переформатувати уряд.

«Давайте згадаємо, Тимошенко була 2008 року прем'єр-міністром, тоді розпалася коаліція і вийшла «Наша Україна», Ющенко оголосив дострокові вибори абсолютно конституційно. А ось Тимошенко ці вибори заблокувала, і тоді її аргументація полягала в тому, що як можна проводити вибори в тих складних умовах, коли починається економічна криза і країна не може дозволити собі цю розкіш. Зараз у неї позиція зовсім інша. Бо тоді вона була прем'єр-міністром, а зараз не є ним. Деякі партії так наполягають на дострокових виборах, бо вони думають про свої рейтинги, а не про інтереси країни. Інша справа, що ми повинні розуміти - просто не допускати дострокових виборів - це не вихід. Треба, щоб був реально чинний уряд, який підтримується коаліцією в парламенті», - зазначив експерт.

Гарань пояснив, що у Порошенка є право оголосити дострокові вибори згідно з Конституцією, але це не є його обов'язком.

«Зараз ситуація не така, як 2008 року. Ось тоді вибори треба було проводити, але вони були заблоковані з боку Тимошенко. Можливо, і правильно, бо ці вибори нічого б країні не дали, вони б тільки привели до влади Януковича. А зараз, щоб ситуація була стабільною, потрібно переформатування уряду і потрібно, щоб під цей уряд була коаліція, інакше це буде непродуктивно», - резюмував політолог.

Авторские блоги и комментарии к ним отображают точку зрения их авторов. Точка зрения редакции информационного агентства ASN может отличаться от точки зрения авторов блогов, колонок на сайте и комментариев к ним. Редакция агентства ASN не несет ответственность за достоверность материалов из раздела «Блоги», «Колонки», сайт агентства только обнародует данную информацию.





Переглядів: 30



Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Робоче місце з фен-шуй: створюємо свій успіх
Робоче місце з фен-шуй: створюємо свій успіх
На роботі людина проводить майже 30 відсотків усього життя Щоб забезпечити себе удачею, необхідно правильно на....
Змова на гроші та удачу
Змова на гроші та удачу
Змови на залучення грошей та удачі читаються у тому випадку, коли людина зазнає матеріальних труднощів і хоче ....
Місячний день сьогодні 25 квітня 2024 року
Місячний день сьогодні 25 квітня 2024 року
Вплив Місяця можна і потрібно використовувати собі на благо Залучити удачу цього дня допоможуть точні рекоменд....
Як залучити удачу та гроші: народні прикмети
Як залучити удачу та гроші: народні прикмети
За допомогою перевірених грошових прикмет кожна людина зможе залучити в своє життя удачу та грошовий достаток,....
Гороскоп на 25 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
Гороскоп на 25 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні може бути днем, коли вам варто виявити більше терпіння та витримки ....
більше матеріалів


/-0,38465404510498-/ /-pc-/
Top