counter
Стрічка новин
Вибрати все
26 Квітня
25 Квітня
Всі новини...

Богдана Бабич
Богдана Бабич

Яценюк дуже зручний громовідвід для Порошенка


Лідер «Батьківщини» Юлія Тимошенко намагається схилити Президента Петра Порошенка до розпуску коаліції та оголошення дострокових виборів до Верховної Ради. Таку думку «Аналітичній службі новин» (АСН) висловила директор Інституту практичної політики Богдана Бабич.

Вона вважає, що в проведенні дострокових виборів глава держави не зацікавлений і намагатиметься до останнього затягувати цей процес.

«Сам Президент не дуже зацікавлений у виборах. Він намагатиметься максимально відтермінувати цей момент. Бо його політична сила отримає менше голосів, буде інша конфігурація в парламенті. Я б провела паралель із Ющенком, коли він пішов на перевибори за наявності такого ж кризи, а фактично - заплатив своїм рейтингом. Тому для Порошенка цей сценарій є дуже небезпечним», - упевнена Бабич.

Експерт зауважила, що практично всі гравці в парламенті можуть виграти від цієї кризи.

«Насправді в першу чергу це - Опозиційний блок, тому що у них є можливість сказати і показати суспільству нинішню безпорадність влади. А по-друге, ця ситуація вигідна «Батьківщині», оскільки вона хоче прийти до влади і використовує кризу для свого політичного повернення. Що стосується Радикальної партії, то вони вже частково виграли фінансово, бо, я так розумію, вони домовилися, що дозволить їм сидіти на певних потоках. Їхня мета - місця і гроші. Це автоматично означатиме «мінус» у їхньому рейтингу. Повертаючись до Президента, тут усе залежатиме від того, якою буде домовленість щодо коаліції. Наразі тривають великі торги. Багато що також залежатиме від переговорів з американськими і західними партнерами, адже вони хочуть стабільності. Тому зміна глави уряду для них є не дуже прийнятною», - наголосила Бабич.

Вона також упевнена, що українська парламентська криза ніяк не впливає на точку зору європейських і американських політиків, які готові погодитися на відставку Яценюка.

«Для Заходу насамперед необхідна стабільність, вони приймуть відставку уряду Яценюка, бо до нього вже накопичилося багато запитань. Заходу потрібна людина зі зрозумілою позицією, зі зрозумілими проектами, зрозумілими можливостями для реалізації і втілення програм реформ. Для них набагато простіше, щоб глава уряду був передбачуваним, але це не означає, що вони (західні політики. - Ред.) бояться переформатування Кабміну. Вони бояться перевиборів і приходу нових політичних сил, які змінять конфігурацію в парламенті. Але ще більше вони бояться зростання невдоволення з боку суспільства. Тому відставка або переформатування Кабінету Міністрів є для них найбільш прийнятним варіантом», - зауважила Бабич.

На її думку, зміна всього уряду або зміна певних міністрів вигідна саме Порошенку, бо він може використовувати Яценюка як «громовідвід» від падіння власних рейтингів.

«Тривають торги. І фактично Порошенку вигідно, аби Яценюк залишався на своєму посту, оскільки це дуже зручний громовідвід, на якого можна все «списати». А навіть якщо він поставить свою людину - Гройсмана, Яресько або ще когось - він дуже ризикує взяти весь негатив на наступні півроку. Тому тут торги й триватимуть. Тому гарант може піти найпростішим шляхом - заміни кількох міністрів. Зокрема, є кілька дуже очевидних діячів. Наприклад, Квіташвілі, який уже подавав заяву і не має жодних контактів із профільним комітетом ВР. Також пішов міністр Абромавичус, який уже виїхав з країни. Також може втратити посаду міністр від «Самопомочі» (міністр аграрної політики і продовольства Андрій Павленко. - Ред.), тому що не є контрольованим з боку делегованої партії. Гадаю, що ще кількох людей буде замінено. Єдині, хто може залишитися, - це Яценюк та Аваков, котрі підуть лише разом», - підсумувала Бабич.

Авторские блоги и комментарии к ним отображают точку зрения их авторов. Точка зрения редакции информационного агентства ASN может отличаться от точки зрения авторов блогов, колонок на сайте и комментариев к ним. Редакция агентства ASN не несет ответственность за достоверность материалов из раздела «Блоги», «Колонки», сайт агентства только обнародует данную информацию.





Переглядів: 33



Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Секрети хіромантії: чи щаслива у вас рука
Секрети хіромантії: чи щаслива у вас рука
Для того, щоб передбачити долю по лініях руки не обов'язково досконально вивчати хіромантію Досить просто погл....
Змови на робоче місце: на прибуток, успіх та везіння
Змови на робоче місце: на прибуток, успіх та везіння
Багато хто мріє про успішну кар'єру і хорошу заробітну плату Щоб ваші мрії стали реальністю, використовуйте пе....
Як очистити будь-яку річ від чужої енергетики
Як очистити будь-яку річ від чужої енергетики
Дуже часто різні речі переходять нам від інших людей: щось ми купуємо, щось знаходимо, щось отримуємо у спадок....
Ефективні шепітки на удачу та достаток
Ефективні шепітки на удачу та достаток
Короткі змови, звані шепітками, здавна використовувалися знахарями та цілителями для досягнення певних цілей Е....
6 перешкод, які заважають вам стати щасливими
6 перешкод, які заважають вам стати щасливими
Всі хочуть бути щасливими, але часом ми зустрічаємо на шляху перешкоди, що заважають нам це зробити Експерти р....
більше матеріалів


/-0,34450507164001-/ /-pc-/
Top