counter
Стрічка новин
Вибрати все
8 Травня
7 Травня
6 Травня
Всі новини...

Михайло Корнієнко
Михайло Корнієнко

Поліція має застосовувати під час погоні інші спецзасоби


З правової точки зору, поліція під час київської погоні мала застосовувати інші спецзасоби, зокрема блокування авто. Поліцейські діяли не дуже професійно, не було скоординованих узгоджених дій. Таку думку «Аналітичній службі новин» (АСН) висловив генерал-полковник міліції Михайло Корнієнко.

«Безумовно, ці хлопці порушили Правила дорожнього руху, поліцейські мали право їх переслідувати і затримувати всіма доступними методами і способами. Єдине питання виникає щодо застосування зброї. З правової точки зору, у цьому випадку можна було б діяти інакше: блокувати транспортними засобами, вивести порушників за межі населеного пункту і там уже можна було б застосовувати більш радикальні методи. Найголовніше, що самі по собі дії поліцейських були не дуже професійними. Співробітники ДАІ, котрі працювали раніше, знали, як проводяться такі операції. Перш за все обов'язково про погоню повинен знати черговий диспетчер служби ДАІ, він тоді координує всі дії нарядів, патрульних машин, екіпажів, він знає місто, він знає, як поліцейських скоординувати. Нова поліція ще цього не знає. У цих хлопців багато романтики, але їх треба вчити», - розповів експерт.

Корнієнко наголошує, що за кілька місяців неможливо підготувати працівника, який займається питаннями безпеки дорожнього руху.

«Вони не знають, як діяти в екстремальних ситуаціях. Перш за все ситуації треба моделювати. Застосування зброї - це крайній метод, і його можна застосовувати лише коли застосовується зброя правопорушниками або коли виникає загроза життю самих поліцейських чи інших людей. Дії керівництва з оцінки подій теж були не дуже правильними. У таких випадках треба робити висновки дуже обережно, а не казати одразу, що поліція робила все правильно. Ці правопорушники - молоді люди, у них теж є права. Керівництво поліції перше, що мало зробити, - це визнати, що саме сталося, і вибачитися перед потерпілими - батьками цього хлопчика. Він постраждав безвинно, він був пасажиром. Дуже погано, коли поліція застосовує зброю, це викликає негативний резонанс. У тій самій Америці після такого обов'язково відбувається службове розслідування, потім судовий розгляд. Думаю, що у нас теж без суду не обійдеться. Деканоїдзе зазначила, що діям працівників буде дано відповідну оцінку і вибачилася перед батьками загиблого хлопця. Це правильно, але потрібно було, щоб заява пролунала трохи раніше. Крім того, не можна на цьому спекулювати, адже деякі політики вже намагаються по-своєму оцінювати зазначені події», - резюмував фахівець.

Авторские блоги и комментарии к ним отображают точку зрения их авторов. Точка зрения редакции информационного агентства ASN может отличаться от точки зрения авторов блогов, колонок на сайте и комментариев к ним. Редакция агентства ASN не несет ответственность за достоверность материалов из раздела «Блоги», «Колонки», сайт агентства только обнародует данную информацию.





Переглядів: 45



Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Гороскоп на 8 травня 2024 року: що обіцяють астрологи
Гороскоп на 8 травня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні для вас буде особливо важливо проявити свою енергію та рішучість у ....
Любовний гороскоп на 8 травня 2024 року: що обіцяють астрологи
Любовний гороскоп на 8 травня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні може бути день, коли ваше почуття авантуризму та пристрасті приведе....
Гороскоп на 8 мая 2024 года от Тамары Глобы для всех знаков Зодиака
Гороскоп на 8 мая 2024 года от Тамары Глобы для всех знаков Зодиака
Астролог Тамара Глоба 8 травня 2024 року розкриє, які несподіванки задумали зірки для кожного з нас Зміст ....
Гороскоп від Павла Глоби на 8 травня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп від Павла Глоби на 8 травня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
8 травня 2024 року багато хто може бути схильний до нездужань і загострень різних захворювань, попереджає Павл....
Емоційна «детоксикація»: шлях до внутрішньої гармонії за 5 простих кроків
Емоційна «детоксикація»: шлях до внутрішньої гармонії за 5 простих кроків
Через час кожній людині потрібно звільнення від негативних емоцій, які, на жаль, накопичуються в нашій свідомо....
більше матеріалів


/-0,34959697723389-/ /-pc-/
Top