counter
Стрічка новин
Вибрати все
19 Квітня
18 Квітня
Всі новини...

Юлія Артамощенко
Юлія Артамощенко Заступник шеф-редактора АСН

Яценюка й далі братимуть на слабо


Фраза «жахливо цікаво» у розрізі політичних розбірок в Україні має вже буквальне значення. Адже цікаво, що нового викинуть у маси сильні світу цього у взаємному поборюванні. І жах бере, як подумаєш про наслідки. Бо ніхто не намагається довести, що він кращий за опонента, лише тицяє того писком у лайно, не помічаючи, що всі вже замурзані, бо увесь час міняються місцями.

Усі щось пишуть. Уряд, приміром, написав план дій, який складається з 354 кроків, давши його на «попередню вичитку» іноземним дипломатам, спричинивши цим привід саркастичних підколок, зокрема, мовою якої держави він доповідатиметься 16 лютого 2016 року в Раді та що робити тим, хто не володіє добре англійською.

Що стовідсотково зрозуміло - звіт буде видовищним, а Арсеній Яценюк мусітиме продемонструвати вміння стримувати емоції. Яценюк вже сказав, що сподівається – все буде без квітів і без фігур на відміну від 11 грудня, коли Степан Барна  влаштував трояндове шоу, яке переросло у бійку. Та, за словами депутатів із різних фракцій, Арсенія Петровича й далі братимуть на слабо, розраховуючи на його, м’яко кажучи, емоційність. Доводитимуть до істерики у розрахунку на грубі помилки, втому представників «Народного фронту», ба навіть: «Я втомився! Я йду геть!».

Верховна Рада не пасе задніх. Там депутати нібито збирають підписи за відставку Яценюка, й «автографів чимало». А ініціювала процес фракція «Самопоміч», член якої Єгор Соболєв вже був раз відповідальним за документ, який мав бути підставою для відставки Віктора Шокіна, але його нібито вкрали зі стола в сесійній залі. Як знаємо з історії, всяке буває. Ось 2008 року у самого очільника СБУ гаманець поцупили у дорогому готелі. Тоді ще Генадій Москаль, будучи депутатом, писав офіційно в.о. голови СБУ Валентину Наливайченку, щоб той пояснив, зокрема, як може носій надсекретної інформації в Україні не вберегти свій гаманець і документи?..

До речі, пише і Наливайченко. З найсвіжішого: його антикорупційний рух і партія «Батьківщина» Юлії Тимошенко об'єднали публічно свої сили «для недопущення нової революції». Офіційно – вони хочуть домогтися якомога швидшої відставки уряду, формування нового технічного Кабміну, а як ні, то ця спільна команда наполягатиме на дострокових виборах.

Неофіційно говорять про інші цілі й закидають Наливайченку помилки молодого Віктора Ющенка. Бо, якщо він думає, що Юлія Володимирівна виконає його бажання та заведе на Банкову, – сильно помиляється. Президентський штандарт – давня мрія Тимошенко. За нього битиметься до кінця, не зважаючи на те, що там робиться з країною, національною валютою, економікою тощо. Це Вона вже демонструвала, та так, що досі відчувається тодішня турбота, як то кабальні газові контракти з РФ.

Президентська команда теж увесь час щось пише. Найпопулярніший жанр – викриття корупціонерів у своїх лавах та заяви в Національне антикорупційне бюро (НАБУ) або ж про вихід із фракції БПП.  

А Петро Порошенко відправив гнівні листи на адреси прем'єр-міністра, генерального прокурора та директора Національного антикорупційного бюро, закликавши їх не зволікати в питаннях боротьби з корупцією. (А дещо напередодні в черговий раз дав зрозуміти, що корупцію бороти треба, але Ігоря Кононенка цими скандалами не знищать, бо він його не здасть).

Що стосується листів до трьох, то тут теж не все так просто. Адже вони з’явилися після повідомлення з офісу віце-президента США, що Джо Байден мав телефонну розмову з Президентом Порошенком…  Зокрема, віце-президент закликав парламентську коаліцію швидко відновити єдність, що дозволить Україні рухатися шляхом реформ, відповідно до зобов'язань програми МВФ, очільниця якого Крістін Лаґард трохи раніше нагадала Києву, що він у питанні боротьби з корупцією відповідальний не лише перед українським народом, а й перед міжнародними партнерами, та висловила стурбованість ситуацією з заявою міністра економіки України Айвараса Абромавичуса про відставку…

Ось так і зайшли любителі епістолярного жанру та реаліті-шоу на нову мертву петлю: і розборки годі припинити, і влади хочеться, і без фінансової підтримки Заходу – ніяк. Якщо не розв’язка, то певний перелом у сюжеті може статися 16 лютого, у парламенті. Поки ж із кожним днем стає все жахливіше та цікавіше.

 

Авторские блоги и комментарии к ним отображают точку зрения их авторов. Точка зрения редакции информационного агентства ASN может отличаться от точки зрения авторов блогов, колонок на сайте и комментариев к ним. Редакция агентства ASN не несет ответственность за достоверность материалов из раздела «Блоги», «Колонки», сайт агентства только обнародует данную информацию.





Переглядів: 59



Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Приметы про постельное белье
Приметы про постельное белье
Ми проводимо в ліжку значну частину свого життя, тому існує так багато прикмет про постільну білизну Про те, щ....
Візерунки на одязі: від чого захищає клітина і як горошок притягує гроші
Візерунки на одязі: від чого захищає клітина і як горошок притягує гроші
Візерунки на нашому одязі можуть виступати в ролі магніту для успіху в різних сферах життя Експерти розповіли ....
Гороскоп на тиждень з 22 по 28 квітня 2024 року
Гороскоп на тиждень з 22 по 28 квітня 2024 року
Так уже вийшло, що квітень виявився складним з астрологічної точки зору Настав час дізнатися, яким буде його о....
Техніки, які позбавлять вас негативних думок
Техніки, які позбавлять вас негативних думок
Негативне мислення здатне зіпсувати будь-яке спілкування та якісно отруїти життя Порятунок від нього - найважл....
Гороскоп на 19 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
Гороскоп на 19 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні вам слід проявити помірність у своїх діях та рішеннях Намагайтеся н....
більше матеріалів


/-0,71736097335815-/ /-pc-/
Top