counter
Стрічка новин
Вибрати все
28 Березня
27 Березня
Всі новини...

Сергій Шабовта
Сергій Шабовта

Поліцейські залишаються «скороспілками»: у них слабка підготовка і погана зброя


Від нових поліцейських рано очікувати злагодженої роботи і впевненої поведінки в нестандартних ситуаціях, бо у них було замало часу на підготовку. Через це і стався інцидент із погонею зі смертельними наслідками в Києві. Крім відсутності гарної підготовки, поліції бракує і якісної зброї. Таку думку «Аналітичній службі новин» (АСН) висловив експерт і президент Української федерації професіоналів безпеки Сергій Шабовта.

«Роль нової патрульно-постової служби в якійсь реформі (псевдореформі, як на мене) явно перебільшено. І нехай у 27 містах, як це заявляв пан Аваков, скоро з'являться нові поліцейські. Це не базові підрозділи поліції, які насправді визначають якість та результативність боротьби зі злочинністю, забезпечують громадський порядок. Нас чомусь увесь час годують історіями про те, що це саме ті дивовижні люди, які все це і зроблять. Треба чітко розуміти, що навіть за час практичної обкатки вулицями Києва поліцейські все одно залишаються «скороспілками», їх підготовка є вкрай слабкою. Вони за прискореним курсом пройшли підготовку, хоча їм потрібно набагато більше часу, аби насправді стати зубастими фахівцями, які будуть професіоналами. Від цих хлопців апріорі зарано чекати солідної упевненості і злагодженої роботи», - вважає експерт.

Шабовта зазначив, що пригоду із гонитвою не можна назвати незвичайною. Але при цьому не було зроблено елементарних речей - вулиці не було перекрито.

«Це говорить про те, що злагодженості та координування в масштабах міста немає взагалі. Колись ті самі даішники насправді були досить професійними, вони виставляли кілька рубежів, прораховували всі варіанти і розподіляли сили перехоплення. Причому саме перехоплення, а не погоні по всьому місту з величезним ризиком для людей і з потенційно можливими руйнуваннями. Насправді поліцейські діяли як могли: кинулися навздогін. Пощастило, що не було ще більших нещасть», - розповів фахівець.

Експерт вважає, що значною мірою дії поліції були правомірними, адже в авто могли бути, наприклад, терористи.

«Те, що машина на величезній швидкості із колосальним ризиком тікала від переслідування, наїхала на поліцейського, свідчить про те, що підозрювати поліції можна було все, що завгодно. Поліцейські діяли в міру своїх сил. Але треба враховувати, що це була ніч, поліція непідготовлена ​​і стріляла з поганих пістолетів «Форт». Це взагалі негодяща зброя. Аваков, який списав під нову поліцію стільки грошей, на жаль, не вважав за можливе озброїти поліцейських гарною зброєю. Він їх одягнув у дорогу форму, взув, а пістолети - погані. В результаті було застрелено хлопця. На жаль, чекати іншої якості роботи від цих поліцейських не доводиться», - підсумував Шабовта.

Авторские блоги и комментарии к ним отображают точку зрения их авторов. Точка зрения редакции информационного агентства ASN может отличаться от точки зрения авторов блогов, колонок на сайте и комментариев к ним. Редакция агентства ASN не несет ответственность за достоверность материалов из раздела «Блоги», «Колонки», сайт агентства только обнародует данную информацию.





Переглядів: 42



Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Захист від маніпулятора: як зміцнити свою енергетику
Захист від маніпулятора: як зміцнити свою енергетику
Мета маніпулятора — повністю підпорядкувати людину своїй волі, і тим самим позбавити її самостійності та можли....
Як зберегти удачу та уникнути неприємностей: магічні правила на кожен день
Як зберегти удачу та уникнути неприємностей: магічні правила на кожен день
Кожному з нас необхідні успіх і життєва енергія для досягнення поставленої мети Заманити щастя та зберегти гар....
Чим небезпечні енергетичні вампіри?
Чим небезпечні енергетичні вампіри?
Серед нас багато енергетичних вампірів Але хто ж вони і яку шкоду можуть завдати? Енергетичний вампір – це люд....
Кармічний зв'язок чоловіка та жінки
Кармічний зв'язок чоловіка та жінки
Кармічний зв'язок між чоловіками та жінками будується за допомогою їхніх любовних стосунків Вважається, що кож....
Гімнастика для очей: як покращити зір
Гімнастика для очей: як покращити зір
Очі  — це життєво важливий орган у людському організмі Зіпсувати зір можна кількома способами: читати погано н....
більше матеріалів


/-0,1972119808197-/ /-pc-/
Top