counter
Стрічка новин
Вибрати все
28 Березня
27 Березня
Всі новини...

Василь Вовк
Василь Вовк

Якщо застосовується зброя, то в смертельних випадках винні поліцейські


Під час погоні поліції в Києві зі смертельними наслідками застосовувати зброю не можна було в жодному разі. Таких погонь щоночі може бути велика кількість, і якщо зброя застосовується, то в смертельних випадках винні поліцейські. Таку думку «Аналітичній службі новин» (АСН) висловив екс-начальник Головного слідчого управління СБУ Василь Вовк.

«Застосування зброї - це винятковий захід, і я вважаю, що підстав для застосування зброї не було. Як повинні були вчинити? Зрештою, відпустити, таких мажорів як ті, хто був у BMW, їздять містом щоночі сотні. Не треба зображати з себе героїв бойовиків, як це зробили хлопці. Хотілося б, щоб той позитив, який ішов від нової, культурної, інтелігентної поліції, залишався», - розповів експерт.

Вовк упевнений, що треба розділяти нову поліцію і цей випадок. І, природно, потрібне розслідування.

«Треба, щоб люди зрозуміли, що це окремий конкретний випадок, з яким будуть розбиратися. Я сподіваюся, що об'єктивно розберуться, адже за великим рахунком в смерті цієї людини, ким би вона не була, винні поліцейські. Але це не означає, що нова поліція не має права на життя. Треба враховувати, що застосування зброї - це винятковий захід. Якщо таке заохочують і роблять заяви, що це правильно, то значить - будуть стріляти. А завтра мажором зроблять кого завгодно - навіть наших дітей. Не має значення, 77 там пострілів або один. Одна куля - це одне життя як мінімум. Треба заборонити застосовувати зброю, дозволити тільки у виняткових випадках - напад на поліцейського, напад на іншу людину, вбивство», - вважає Вовк.

Експерт зазначає, що саме цей трагічний випадок зі смертю молодої людини дав привід для того, щоб обговорити проблему, п'яних за кермом зокрема.

«Треба, щоб молоді люди зрозуміли, що їм не все дозволено, що їхні красиві обличчя і фігури ще не означають, що вони можуть робити все, що завгодно», - підсумував Вовк.

Авторские блоги и комментарии к ним отображают точку зрения их авторов. Точка зрения редакции информационного агентства ASN может отличаться от точки зрения авторов блогов, колонок на сайте и комментариев к ним. Редакция агентства ASN не несет ответственность за достоверность материалов из раздела «Блоги», «Колонки», сайт агентства только обнародует данную информацию.





Переглядів: 47



Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Що таке біополе
Що таке біополе
Давно відомо, що людина має як матеріальне тіло, а ще й біоенергетичне Біополь – це невидима структура, яка мі....
Камені-талісмани, які змінюють життя на краще
Камені-талісмани, які змінюють життя на краще
У натуральному камені закладено величезну силу та енергію природи Не використовувати цю силу було б дуже безгл....
Як вибрати камінь-талісман за датою народження
Як вибрати камінь-талісман за датою народження
Натуральне каміння може виступати не тільки як прикраса Кожна людина може підібрати мінерал, який залучатиме д....
Позитивна енергетика: як зарядити себе успіхом на весь день
Позитивна енергетика: як зарядити себе успіхом на весь день
Багато хто не знає, що першорядною причиною успіху більшості людей є енергетика Хороша новина полягає в тому, ....
Колір очей і відносини: чи підходите один одному?
Колір очей і відносини: чи підходите один одному?
За кольором очей можна багато дізнатися про людину У тому числі й те, наскільки хороша його сумісність із друг....
більше матеріалів


/-0,18989515304565-/ /-pc-/
Top