counter
Стрічка новин
Вибрати все
19 Квітня
18 Квітня
Всі новини...

Павло Пинзеник
Павло Пинзеник

Можливостей для імплементації змін поки немає


Зміни до регламенту дають можливість продовжити роботу над конституційними змінами і приймати їх у цілому на наступній сесії. Проте голосів під будь-який особливий статус Донбасу поки немає. Крім того, можливостей для імплементації цих змін поки немає. Таку думку «Аналітичній службі новин» (АСН) висловив перший заступник голови Комітету Верховної Ради України з питань Регламенту та організації роботи ВРУ, депутат від «Народного фронту» Павло Пинзеник.

«Ляшко хвилюється, що буде особливий статус Донбасу. Але треба розділяти ці два питання. У нас зміни в регламент, які підписані Президентом, дають можливість продовжити роботу над конституційними змінами і приймати їх в цілому на наступній сесії. Якби у ВР була підтримка в 300 необхідних голосів для змін до Конституції, то це можна було б зробити хоч зі змінами до регламенту, хоч без них. Насправді зміни в регламент потрібні для того, щоб продемонструвати добру волю парламенту для продовження його роботи над конституційними змінами. Тому мені здається, що такі побоювання зайві. Голосів для особливого статусу Донбасу поки немає. Готовності в жодної фракції, крім Опозиційного блоку, підтримати особливий статус також немає», - розповів нардеп.

Пинзеник зазначив, що є певні дискусії щодо змісту поняття «особливості місцевого самоврядування» на цих територіях.

«Наша фракція, зокрема, вважає, що для того, щоб ці дискусії якось припинити раз і назавжди, треба розробити нормативну базу, яка була б основою цього особливого порядку здійснення місцевого самоврядування. Щоб ми розуміли, що це таке, бо зараз є тільки декларативна норма, яка написана в проекті змін до Конституції. Особливості здійснення місцевого самоврядування. Що це означає? Коли ми побачимо, що це означає, коли побачимо проекти всіх нормативних актів, які повинні бути розроблені на виконання цього положення, тоді ми зрозуміємо, який сенс вкладається в ці перехідні положення. А це, за деякими підрахунками, майже 300 проектів нормативних актів, законів і підзаконів, починаючи з законів про префекта і закінчуючи підзаконними актами Кабміну. Я не бачу можливостей імплементації цих змін в принципі до того, як ми зрозуміємо, в чому саме ці зміни полягають. Тому я не бачу загрози. По-друге, сама по собі декларативна фраза «про особливості місцевого самоврядування» також ніяких загроз не несе за умови, що за нею не підуть якісь подальші кроки, спрямовані на те, щоб реалізувати ці особливості самоврядування якимось іншим, неконституційним способом», - резюмував депутат.

Авторские блоги и комментарии к ним отображают точку зрения их авторов. Точка зрения редакции информационного агентства ASN может отличаться от точки зрения авторов блогов, колонок на сайте и комментариев к ним. Редакция агентства ASN не несет ответственность за достоверность материалов из раздела «Блоги», «Колонки», сайт агентства только обнародует данную информацию.





Переглядів: 32



Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Гороскоп від Павла Глоби на 20 квітня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп від Павла Глоби на 20 квітня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
20 квітня 2024 року є слушним моментом для встановлення порядку як на роботі, так і в особистому житті Цей пер....
Обряд на швидкі гроші
Обряд на швидкі гроші
Гроші потрібні всім і завжди, але якщо хочеться отримати їх швидко, ознайомтеся із простим обрядом на швидкі г....
Эффективные шепотки на любовь
Эффективные шепотки на любовь
Пошепки — це прості та швидкі змови, але при цьому дуже дієві, якщо скористатися ними правильно Дізнайтеся най....
Як покращити своє фінансове становище: 7 корисних правил на кожен день
Як покращити своє фінансове становище: 7 корисних правил на кожен день
Щоб досягти фінансового благополуччя, простої роботи та економії недостатньо — необхідно добре постаратися та ....
Приметы про постельное белье
Приметы про постельное белье
Ми проводимо в ліжку значну частину свого життя, тому існує так багато прикмет про постільну білизну Про те, щ....
більше матеріалів


/-0,32663798332214-/ /-pc-/
Top