counter
Стрічка новин
Вибрати все
24 Квітня
23 Квітня
Всі новини...

Юрій Гаврилечко
Юрій Гаврилечко

Показники бюджету не мають жодного стосунку до реальної економічної ситуації


Ухвалений на 2016 рік бюджет було подано до Ради без розрахунків і прогнозування, а всі показники бюджету не мають жодного стосунку до реальної економічної ситуації. Таку думку «Аналітичній службі новин» (АСН) висловив економічний експерт ГО «Фонд суспільної безпеки» Юрій Гаврилечко.

«Щоб бюджет був якісним, його потрібно розраховувати, а цього ніхто не робив. Крім розрахунків також необхідне прогнозування, засноване на реальних даних, показниках економічної активності в Україні та світі. У нас же всі показники бюджету не мають жодного стосунку до реальності, починаючи з прогнозу зростання ВВП, курсу, рівня інфляції. Всі ці показники ніхто не розраховував. Це стосується й дефіциту бюджету, і держборгу. За рахунок чого Україна може виплатити борги на наступний рік? Ви бачите, який курс зараз - він уже на гривню більший за той, що закладено до бюджету. 12% інфляції - це взагалі якийсь нонсенс, зрозуміло, що буде понад 20%, виходячи з того, що відбувається», - переконує експерт.

Економіст зазначає, що слід брати до уваги й те, що падають ціни на нафту, а долар зміцнюється проти всіх валют. Такі елементи знижуватимуть ціни на основні експортні позиції України.

«Зменшуватимуться ціни на сировину, на метал і зерно. Крім того, зменшуватиметься ціна і на олійні. Соціальні стандарти в бюджеті цього року закладено менше, ніж розраховано. Це вже означає, що українці збідніють. Що таке збіднення населення з точки зору економіки? Це зменшення купівельної спроможності, відповідно, це подальший колапс розвитку внутрішнього ринку. Жоден нормальний інвестор не вкладатиме в таку країну. Починати треба зі зміни керівництва Національного банку та Міністерства фінансів. Це буде перша ознака того, що Президент, уряд і парламент планують щось змінювати. Потрібно не лише прибрати з посад Гонтареву і Яресько, а все керівництво - від заступників та до начальників управлінь. Потрібно якнайшвидше змінювати фантастичні закони, які було ухвалено торік. Наприклад, у нас рада Національного банку - громадська організація, яка може встановлювати сама собі заробітну плату», - розповів економіст.

Гаврилечко переконаний, що також депутати мають змінити Податковий кодекс, провести реформу податкової міліції.

«У податкової має залишитися лише дві функції: фіксація сплати податків платником податків і допомога платнику податків в оформленні документів. Треба дати можливість підприємцям розпоряджатися своїми коштами після сплати податків. Після цього протягом доби зникнуть майже всі конвертаційні центри, тому що який сенс утримувати такий центр, де можна зняти готівку під 10-15%, якщо можна прийти до банку і за банківський відсоток зняти ті самі гроші готівкою. Значна частина офшорів створена не для того, щоб ухилятися від оподаткування, а для того, щоб використовувати власні гроші на власний розсуд. Бо Україна такої можливості бізнесменам не дає. Також треба скасовувати всі заборони на використання готівки. Потрібен перехідний період, щоб і бізнес, і громадяни почали довіряти власній валюті. А це можливо тільки тоді, коли жодних обмежень не буде, коли всі знатимуть, що в будь-який час можуть дістатися до своїх грошей. Тоді люди триматимуть їх не під матрацом, а в банківській системі», - вважає експерт.

Авторские блоги и комментарии к ним отображают точку зрения их авторов. Точка зрения редакции информационного агентства ASN может отличаться от точки зрения авторов блогов, колонок на сайте и комментариев к ним. Редакция агентства ASN не несет ответственность за достоверность материалов из раздела «Блоги», «Колонки», сайт агентства только обнародует данную информацию.





Переглядів: 26



Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Грошові дні: коли фінансовий успіх сам піде до вас в руки
Грошові дні: коли фінансовий успіх сам піде до вас в руки
У кожному місяці є дні, сприятливі для будь-яких фінансових операцій Астрологи називають їх грошовими
7 защитных оберегов, которые доступны каждому
7 защитных оберегов, которые доступны каждому
У повсякденному житті нас часто чатують на клопоти та неприємності Використання оберегів та захисних талісмані....
Знаки Зодіаку: як зняти стрес, заспокоїти нерви та відновити сили
Знаки Зодіаку: як зняти стрес, заспокоїти нерви та відновити сили
Стрес і занепокоєння нині не рідкість Практично щодня ми потрапляємо у стресові ситуації, але, на жаль, не зна....
Як очистити будинок від негативної енергетики
Як очистити будинок від негативної енергетики
Купаючи будинок, квартиру або переїжджаючи в нове орендоване житло, ми можемо зіткнутися з таким явищем як нег....
Нефрит: магічні властивості каменю
Нефрит: магічні властивості каменю
Кожен дорогоцінний або напівдорогоцінний камінь має свої магічні властивості Це стосується й нефриту
більше матеріалів


/-0,32708501815796-/ /-pc-/
Top