counter
Стрічка новин
Вибрати все
24 Квітня
23 Квітня
Всі новини...

Андрій Забловський
Андрій Забловський

Вдосконалювати бюджет 2016 року необхідно, приділяючи увагу податковій системі


Удосконалювати бюджет 2016 року необхідно, насамперед приділяючи увагу податковій системі. Таку думку «Аналітичній службі новин» (АСН) висловив експерт ради підприємців при Кабінеті Міністрів Андрій Забловський.

«Починати треба з податкової. Був круглий стіл з обговоренням тих напрацювань, які було підготовано ще до Нового року групою експертів, а потім надійшла інша редакція змін податкової системи. Йдеться про законопроект, який було спрямовано на серйозну лібералізацію податкової системи - створення стимулів для виходу з тіні економіки, зміну філософії основних податків і зборів, філософії сплати податку на прибуток, сплати податку на додану вартість. Взяти хоча б норми про відшкодування ПДВ. Бізнес наполягав на тому, щоб система відшкодування ПДВ була автоматичною, прозорою і зрозумілою для всіх, і не повинно бути першого, другого реєстрів. Має бути один реєстр згідно з поданими заявами у хронологічному порядку. Зараз потрібно зосередити зусилля на тому, щоб було зроблено публічні заяви, що в новому Податковому кодексі буде враховано те, що було запропоновано торік бізнесом та експертним середовищем», - розповів експерт.

Забловський зазначив, що часу залишилося не так уже й багато. Він вважає, що потрібно зробити все, аби нова податкова реформа була справді стимулюючою, поєднувала інтереси влади та бізнесу і створила б реальні стимули для детінізації.

«І на підставі цього вже має формуватися бюджет наступного року. Зрозуміло, що якщо зміни буде внесено, то вони не позначатимуться на бюджеті цього року. Зміни до бюджету цього року можуть мати точковий характер з урахуванням макроекономічних показників, рекомендацій МВФ, деяких змін за ставками податків і зборів, які вже було прийнято. Головне - щодо бюджету вноситимуться зміни з урахуванням тих проблемних питань, які вже виникли з початку року з ухваленням змін до Податкового кодексу. Маємо класичну ситуацію, коли напередодні Нового року поспіхом щось ухвалюється і потім воно вилазить у новому році, починається робота, з'являються нові законопроекти стосовно усунення допущених прогалин і неточностей. Наприклад, адміністрування податку з аграріїв - система неробоча, у такому вигляді важко адмініструвати не лише бізнесу, а й представникам фіскальної служби. Багато таких речей, які треба виправляти, які враховуватимуться і коригуватимуться на рівні бюджету цьогоріч. Але системні зміни може бути внесено лише на підставі розробки нової податкової реформи та її реалізації. Однак це буде вже наступного року за умови, що цього року ми справді виконаємо завдання із запуску реальної податкової реформи», - резюмував Забловський.

Авторские блоги и комментарии к ним отображают точку зрения их авторов. Точка зрения редакции информационного агентства ASN может отличаться от точки зрения авторов блогов, колонок на сайте и комментариев к ним. Редакция агентства ASN не несет ответственность за достоверность материалов из раздела «Блоги», «Колонки», сайт агентства только обнародует данную информацию.





Переглядів: 28



Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Гороскоп на 24 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
Гороскоп на 24 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні варто звернути увагу на свої професійні цілі та амбіції Постарайтес....
Любовний гороскоп на 24 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
Любовний гороскоп на 24 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні ваша пристрасть та енергія будуть на піку, що зробить вас неперевер....
Мантра звільнення від стресу, страху та безсилля
Мантра звільнення від стресу, страху та безсилля
Не можна недооцінювати силу звуків — у них є сила, що дозволяє подолати будь-які проблеми За допомогою мантр к....
Повня: народні прикмети, обряди та ритуали
Повня: народні прикмети, обряди та ритуали
Ніч повного місяця вважається найзагадковішою У цей час Сонце, Земля і Місяць знаходяться практично на одній п....
Як відкрити грошовий канал
Як відкрити грошовий канал
Часто в житті трапляється так, що людина, незважаючи на прикладені зусилля і працю, не може не те щоб розбагат....
більше матеріалів


/-0,34392189979553-/ /-pc-/
Top