counter
Стрічка новин
Вибрати все
20 Квітня
19 Квітня
Всі новини...

Володимир Рябошлик
Володимир Рябошлик

У нас надлегкі податки для олігархів


Змінювати бюджет треба обов'язково. Але нинішній владі це невигідно, тому зміни прийдуть тільки з відставкою уряду. Щоб не було дефіциту бюджету, треба вводити цивілізоване оподаткування олігархів, а не надлегке, як сьогодні. Таку думку «Аналітичній службі новин» (АСН) висловив екс-заступник міністра економіки, економічний експерт Володимир Рябошлик.

«Бюджет має дві сторони - це доходи і витрати. У мене є декілька пропозицій не щодо лінії зменшення витрат (як вони це роблять), а стосовно збільшення доходів. Бо на тлі надзвичайних податків - на зразок податку на пенсіонерів, у нас залишаються надлегкі податки для олігархів. У цьому протиріччя, бо 5% податку на дивіденди - найнижчий податок у світі, і ми на цьому прикладі бачимо, в чиїх інтересах працює влада. У нас є парадоксальні підприємства, де фонд дивідендів перевищує фонд заробітної плати. Тобто наш прем'єр розповідає казки щовечора, як він бореться з зарплатами в конвертах. А ці 5% дивідендів фактично забезпечують оготівкування. Засоби оформляють як дивіденди, а потім роздають людям, оскільки за такої схеми при такій низькій ставці це вигідно, водночас це втрати для бюджету. Інший приклад - сховали в тінь закон про оподаткування за вартістю. Пані Яресько прекрасно знає, що істотні доходи в Америці йдуть від майна, оціненого за вартістю, а не так, як у нас, за квадратним метром голої хатини. Але вона сама вже має нерухомість в Україні, тому їй зовсім не хочеться, щоб тут було так само, як в Америці», - зазначив економіст.

Експерт упевнений, що зміни до бюджету потрібні обов'язково. Втім, для цього потрібна відставка уряду і зміна оподаткування олігархів.

«Якби у нас було цивілізоване оподаткування для олігархів, то збільшилися б доходи бюджету, не було б дефіциту, не було б падіння гривні. Але це питання політичне, це питання зміни влади. Адже влада сама для себе пише закони, фактично у нас ситуація узаконеного відходу від податків. Зміни до бюджету потрібні обов'язково. Але це можливо тільки за умови зміни уряду», - підсумував Рябошлик.

Авторские блоги и комментарии к ним отображают точку зрения их авторов. Точка зрения редакции информационного агентства ASN может отличаться от точки зрения авторов блогов, колонок на сайте и комментариев к ним. Редакция агентства ASN не несет ответственность за достоверность материалов из раздела «Блоги», «Колонки», сайт агентства только обнародует данную информацию.





Переглядів: 38



Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Гороскоп на 20 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
Гороскоп на 20 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні може бути днем, коли ви відчуєте себе особливо енергійно та активно....
Сон у ніч з 19 на 20 квітня 2024 року: тлумачення за місячним календарем
Сон у ніч з 19 на 20 квітня 2024 року: тлумачення за місячним календарем
20 квітня о 15:42 розпочнеться 13-й місячний день Фаза Місяця - зростаюча
Любовний гороскоп на 20 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
Любовний гороскоп на 20 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні ваше почуття авантюризму та прагнення нових вражень можуть призвест....
Гороскоп від Анжели Перл на 20 квітня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп від Анжели Перл на 20 квітня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп від Анжели Перл на 20 квітня 2024 року передбачає можливість вирішити безліч проблем і упорядкувати с....
Гороскоп на 20 квітня 2024 року від Тамари Глоби для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп на 20 квітня 2024 року від Тамари Глоби для всіх знаків Зодіаку
На думку астролога Тамари Глоби, важливо уникати прийняття ключових рішень у першій половині 20 квітня 2024 ро....
більше матеріалів


/-0,29335188865662-/ /-pc-/
Top