counter
Стрічка новин
Вибрати все
14 Травня
13 Травня
Всі новини...

Віктор Суслов
Віктор Суслов

Необхідно змінити валютне регулювання для інвесторів


В Україні склався вкрай несприятливий інвестиційний клімат, змінити який можна кількома кроками уряду. Один з найважливіших - це боротьба з корупцією і валютне регулювання, щоб в інвесторів був досить вільний доступ до валюти. Таку думку «Аналітичній службі новин» (АСН) висловив економічний експерт, екс-міністр економіки Віктор Суслов.

«Єдиний правильний шлях розвитку української економіки - це залучення великого обсягу прямих іноземних, саме приватних, інвестицій. Але інвестиції в Україну реально не йдуть. Останніми роками спостерігається їх відтік з України. Це пов'язано з украй несприятливим інвестиційним кліматом. Щоб до України прийшли інвестиції, треба подолати корупцію. Всі міжнародні ЗМІ практично щодня переповнені фактами про тотальну корупцію в Україні. Щодня у нас відбуваються корупційні скандали, в тому числі пов'язані з прямим захопленням підприємств, рейдерськими захопленнями. За таких умов іноземні інвестиції не прийдуть», - розповів економіст.

За словами експерта, ще один необхідний пункт для приходу інвестицій - це зміна валютного регулювання. Суслов зазначає, що для підприємств має бути досить вільний доступ до валюти.

«Допоки в Україні неможливо купити валюту для закупівлі сировини, матеріалів, обладнання, інвестори сюди не прийдуть, вони не зможуть налагодити тут роботу. Крім того, пряма заборона, яка існує зараз на виведення дивідендів з України, на конвертацію валюти з метою сплати власникам дивідендів, рішуче відбиває будь-який економічний інтерес. Не інвестуватимуть доти, доки банківська система України перебуває на одному з останніх місць у світі, банки банкрутують, а багато з них не виконують своїх зобов'язань. Доки банки тримають рівень процентних ставок за своїми кредитами 30 і більше відсотків річних (а у переважної більшості банків сьогодні навіть вищі ставки), жодні інвестори не прийдуть сюди. Тому що неможливо користуватися кредитами», - вважає експерт.

Суслов акцентує увагу на тому, що Україна належить до країн з украй несприятливим інвестиційним кліматом, тому інвестиції в країні матимуть високоризиковий характер.

«Можна було б вирішити ці проблеми досить швидко, але я думаю, що до зміни уряду їх розв’язано не буде. Члени уряду буквально щодня демонструють свою некомпетентність. А як швидко він може стати компетентним? Їх ніхто вже не навчить, тому потрібна лише заміна. А якщо Верховна Рада не готова на це, можливо, наш кризовий стан триватиме дуже довго», - вважає експерт.

Авторские блоги и комментарии к ним отображают точку зрения их авторов. Точка зрения редакции информационного агентства ASN может отличаться от точки зрения авторов блогов, колонок на сайте и комментариев к ним. Редакция агентства ASN не несет ответственность за достоверность материалов из раздела «Блоги», «Колонки», сайт агентства только обнародует данную информацию.





Переглядів: 32



Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Як знайти в будинку річ, заговорену на псування та неприємності
Як знайти в будинку річ, заговорену на псування та неприємності
Дуже часто псування або пристріт приходять разом з людиною Він залишає вдома того, на кого хоче навести псуван....
6 шкідливих установок і забобонів, яких час позбавитися
6 шкідливих установок і забобонів, яких час позбавитися
Різні шкідливі установки часто дістаються нам від батьків, від друзів та від суспільства, а іноді ми вселяємо ....
Як нейтралізувати погані прикмети та уникнути неприємностей
Як нейтралізувати погані прикмети та уникнути неприємностей
Наші предки століттями помічали знаки Долі, що вказують на швидке нещастя Найвірніші з ознак дійшли донині раз....
8 важливих законів Всесвіту
8 важливих законів Всесвіту
Існує кілька законів, на основі яких у Всесвіті відбувається обмін енергіями Трапляється, що в житті все рапто....
Гороскоп від Анжели Перл на 14 травня 2024 року для всіх знаків Зодіаку.
Гороскоп від Анжели Перл на 14 травня 2024 року для всіх знаків Зодіаку.
Сьогодні, 14 травня 2024 року, більшість знаків зодіаку знайде собі роботу Це, можливо, пов'язане із закінченн....
більше матеріалів


/-0,31180286407471-/ /-pc-/
Top