counter
Стрічка новин
Вибрати все
27 Квітня
26 Квітня
25 Квітня
Всі новини...

Олександр Охріменко
Олександр Охріменко

Єдиний вихід – це зміна уряду


Оскільки за два роки при владі Кабінет міністрів так і не спромігся організувати притік інвестицій, першочерговим завданням для залучення іноземних інвестицій в Україну є його зміна. Крім того, слід врахувати, що іноземні інвестори не бажають працювати з урядом Яценюка. Таку думку «Аналітичній службі новин» (АСН) висловив президент Українського аналітичного центру Олександр Охріменко.

«Перший крок – однозначно поміняти уряд. Нам треба уряд професіоналів, а не політиканів. По-друге, слід припинити всі ігри і зайнятися нарешті інвестиціями. Також необхідно припинити безглузду боротьбу з корупцією, адже для інвесторів вона жодного значення не має. Китай посідає одне з перших місць по корупції в світі, але поки що там дуже перспективні умови для інвестицій. Для того, щоб гроші приходили, окрім стабільності, треба запропонувати щось цікаве. Інвестиції йдуть не абстрактні, цікавим має бути який конкретний бізнес», - розповів експерт.

Економіст певен, що єдина сфера в нашій країні, яка нині приваблива для інвесторів, – аграрна, тому треба робити зміни на ринку землі. «Під що на сьогодні в Україні можуть прийти інвестиції? Передусім під аграрний бізнес, тому необхідно як можна швидше запускати ринок землі. Якщо ми це зробимо, на законодавчому рівні дозволивши нерезидентам купувати землю, то в Україну можуть прийти дійсно дуже великі інвестиції, навіть 50-60 мільярдів доларів. На інші інвестиції поки що розраховувати не варто, бо, окрім цього, інших цікавих напрямків немає», - переконує економіст.

Охріменко наголошує, що спершу має бути стабільність, а потім усе решта. Щоб щось реально змінилося, на його думку, цей уряд має піти. «Поки він є, нічого не буде. Це нереально. За два роки ми бачимо лише відтік, інвестицій не було. Будь-який інвестор, не має значення – американський, китайський, – щойно дізнається, що при владі Яценюк, відмовляється. Інвестори кажуть, що чекають на зміни, тоді можна дійсно говорити про співпрацю. А йти в країну, де весь час змінюють правила, займаються рекетом, переймаються лише політичними лозунгами, абсурд. Інвесторів цікавить спокійне ведення бізнесу», -  підсумував експерт.

 

 

Авторские блоги и комментарии к ним отображают точку зрения их авторов. Точка зрения редакции информационного агентства ASN может отличаться от точки зрения авторов блогов, колонок на сайте и комментариев к ним. Редакция агентства ASN не несет ответственность за достоверность материалов из раздела «Блоги», «Колонки», сайт агентства только обнародует данную информацию.





Переглядів: 28



Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Гороскоп на 27 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
Гороскоп на 27 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні варто звернути увагу на свої особисті стосунки та комунікацію з бли....
Любовний гороскоп на 27 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
Любовний гороскоп на 27 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні ваша енергія та пристрасть будуть на піку, що зробить вас особливо ....
Сон у ніч з 26 на 27 квітня 2024 року: тлумачення за місячним календарем
Сон у ніч з 26 на 27 квітня 2024 року: тлумачення за місячним календарем
27 квітня продовжиться 19-й місячний день Фаза Місяця – спадна
Секрети хіромантії: чи щаслива у вас рука
Секрети хіромантії: чи щаслива у вас рука
Для того, щоб передбачити долю по лініях руки не обов'язково досконально вивчати хіромантію Досить просто погл....
Змови на робоче місце: на прибуток, успіх та везіння
Змови на робоче місце: на прибуток, успіх та везіння
Багато хто мріє про успішну кар'єру і хорошу заробітну плату Щоб ваші мрії стали реальністю, використовуйте пе....
більше матеріалів


/-0,30587482452393-/ /-pc-/
Top