counter
Стрічка новин
Вибрати все
20 Квітня
19 Квітня
Всі новини...

Насіб Рагімов
Насіб Рагімов

Якщо до літа не буде відчутних результатів, значить, усі антикорупційні починання були мертвонародженими


У новостворених антикорупційних органів лише півроку для підтвердження своєї компетенції. Таку думку «Аналітичній службі новин» (АСН) висловив голова правління громадської організації «Всеукраїнське об'єднання «Захист нації» Насіб Рагімов.

«Часу на розкачування немає. Новостворені органи з боротьби з корупцією повинні продемонструвати результативність максимально швидко. Для цього в них не більше ніж півроку. Відсутність кримінальних справ і судових розглядів ризикує вилитися у величезні проблеми для країни. Знову ж, якщо до літа не буде відчутних результатів, значить, усі антикорупційні починання були мертвонародженими», - підкреслив він.

Експерт зазначив, що після прес-конференції Президента стало зрозуміло, що Генеральний прокурор України Віктор Шокін більше не відповідає за боротьбу з корупціонерами. «Днями відбулося свого роду обнулення антикорупційного таймера. Нагадаю, Петро Порошенко неодноразово повторив, що у нас є Антикорупційне бюро та Спеціалізована незалежна антикорупційна прокуратура. Акцентував, що у прокуратури залишалося тільки слідство. І публічно, на камери, підписав проект закону, що передбачає створення Державного бюро розслідувань, запустивши процес вилучення з повноважень прокуратури слідства», - пояснив Рагімов.

Він також підкреслив, що західні партнери України - і США, і ЄС - постійно вимагають «крові корупціонерів». «Якщо не будуть зроблені реальні радикальні кроки, на це буде реакція, і вона точно не сподобається владі», - попередив експерт.

«Але боротьба з корупцією в жодному разі не повинна перетворитися на боротьбу з опонентами. На лаві підсудних мають сидіти у тому числі й ті, кого сьогодні вважають наближеними до влади. Якщо не розірвати кругову поруку й кумівство, гріш ціна всім починанням», - вважає він.

Рагімов також зазначив, що потрібно зробити все, щоб справи не розвалилися в судах. «Необхідна реформа. А реформа судової системи можлива тільки в одному випадку - коли суддів обиратиме населення в регіонах», - сказав він.

«Що дуже важливо, хтось повинен взяти на себе персональну відповідальність за результативність антикорупційної боротьби. Інакше це все - імітація бурхливої ​​діяльності, адже колективною може бути тільки безвідповідальність», - підсумував Рагімов.

Авторские блоги и комментарии к ним отображают точку зрения их авторов. Точка зрения редакции информационного агентства ASN может отличаться от точки зрения авторов блогов, колонок на сайте и комментариев к ним. Редакция агентства ASN не несет ответственность за достоверность материалов из раздела «Блоги», «Колонки», сайт агентства только обнародует данную информацию.





Переглядів: 64



Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Симоронський ритуал на гроші, любов та удачу
Симоронський ритуал на гроші, любов та удачу
Якщо ви хочете змінити своє життя до кращого, так швидше, час братися за техніку симорон Симоронський ритуал д....
Картини з фен-шуй: які з них приваблюють удачу, кохання та гроші
Картини з фен-шуй: які з них приваблюють удачу, кохання та гроші
Не секрет, що всі речі в будинку мають енергетику — негативною чи позитивною Вчення фен-шуй підкаже, які карти....
Талісман фен-шуй для залучення грошей, кохання та удачі
Талісман фен-шуй для залучення грошей, кохання та удачі
Одним із найсильніших талісманів фен-шуй є дзвіночок Цей домашній оберіг не лише привабить успіх у справах, а ....
Гороскоп на 20 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
Гороскоп на 20 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні може бути днем, коли ви відчуєте себе особливо енергійно та активно....
Сон у ніч з 19 на 20 квітня 2024 року: тлумачення за місячним календарем
Сон у ніч з 19 на 20 квітня 2024 року: тлумачення за місячним календарем
20 квітня о 15:42 розпочнеться 13-й місячний день Фаза Місяця - зростаюча
більше матеріалів


/-0,31229686737061-/ /-pc-/
Top