counter
Стрічка новин
Вибрати все
19 Квітня
18 Квітня
Всі новини...

Петро Олещук
Петро Олещук

Яценюк - «кульгава качка» української політики


Конфлікту між Президентом Петром Порошенком і прем'єр-міністром Арсенієм Яценюком немає, він невигідний обом сторонам. Через відсутність підтримки прем'єр повинен зберігати паритет із главою держави. Таку думку «Аналітичній службі новин» (АСН) висловив політичний експерт Петро Олещук.

«Я не бачу відкритого конфлікту Порошенка і Яценюка. Конфлікт у нинішній ситуації в принципі неможливий, оскільки Президент почувається досить-таки впевнено. Водночас прем'єр-міністр, якщо використовувати термінологію американської політики, - «кульгава качка». Це, у принципі, політик, який не має підтримки, і за великим рахунком його політична кар'єра добігає кінця. Його становище дуже нестабільне, і це лише питання часу, коли конкретно його перебування на посаді прем'єр-міністра закінчиться. У цій ситуації для нього життєво важливо зберігати певний паритет із Президентом і підтримку з боку президентської фракції в парламенті. Тому говорити про конфлікт прем'єра і Президента в цій ситуації не доводиться», - вважає експерт.

Однак, на думку політолога, можна говорити про очевидний конфлікт оточення прем'єр-міністра та Президента. І ті й інші претендують на певні політичні, економічні ресурси.

«Вони у стані протистояння. Відповідно, вони всі моменти між собою намагаються якимось чином вирішувати. Кінець кінцем усе вирішується компромісом на рівні Порошенка та Яценюка. Оскільки Президент і прем'єр один одному на цьому етапі потрібні. Глава держави не може запропонувати якусь кандидатуру альтернативну, яка зможе обійняти посаду прем'єр-міністра і отримати підтримку парламенту, і водночас він абсолютно не зацікавлений у дострокових парламентських виборах. У цьому ж не зацікавлений і прем'єр-міністр. Тому якщо якісь конфлікти виникають в оточенні, то вони у підсумку залагоджуються», - розповів Олещук.

Експерт зазначає, що очевидним конфліктом у владі є конфлікт між головою Одеської облдержадміністрації Михайлом Саакашвілі та прем'єр-міністром Арсенієм Яценюком і його оточенням.

«Також у сферу цього конфлікту потрапляє деяка частина оточення Президента. Саакашвілі має певні плани й амбіції. Він їх намагається реалізовувати і таким чином стикається з інтересами інших відповідних угруповань. Президент змушений бути ніби над цим процесом, оскільки у Саакашвілі є деяка популярність у суспільстві. З іншого боку, він не може прямо йти в конфлікт з прем'єром, тому конфлікт має характер перманентного без будь-яких очевидних результатів. Більше ні про які серйозні конфлікти ми не можемо говорити. Президент вибудував своє оточення, систему влади таким чином, що ніхто з політиків всерйоз не може йому протистояти на цьому етапі», - вважає Олещук.

Авторские блоги и комментарии к ним отображают точку зрения их авторов. Точка зрения редакции информационного агентства ASN может отличаться от точки зрения авторов блогов, колонок на сайте и комментариев к ним. Редакция агентства ASN не несет ответственность за достоверность материалов из раздела «Блоги», «Колонки», сайт агентства только обнародует данную информацию.





Переглядів: 30



Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Гороскоп на 19 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
Гороскоп на 19 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні вам слід проявити помірність у своїх діях та рішеннях Намагайтеся н....
Любовний гороскоп на 19 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
Любовний гороскоп на 19 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні ваша енергія та пристрасть будуть на найвищому рівні, що зробить ва....
Гороскоп від Павла Глоби на 19 квітня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп від Павла Глоби на 19 квітня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Павло Глоба закликає 19 квітня приділити увагу здоров'ю та провести профілактичні процедури, які зміцнюють орг....
Гороскоп від Анжели Перл на 19 квітня 2024 року для всіх знаків Зодіаку.
Гороскоп від Анжели Перл на 19 квітня 2024 року для всіх знаків Зодіаку.
Анжела Перл повідомила, що 19 квітня 2024 року надається можливість дізнатися про цінну інформацію, яка може с....
Гороскоп на 19 квітня 2024 року від Тамари Глоби для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп на 19 квітня 2024 року від Тамари Глоби для всіх знаків Зодіаку
Згідно з гороскопом Тамарою Глобою на 19 квітня 2024 року, важливо проявити серйозність і уникати витрати часу....
більше матеріалів


/-0,29120206832886-/ /-pc-/
Top