counter
Стрічка новин
Вибрати все
26 Квітня
25 Квітня
Всі новини...

Віталій Бала
Віталій Бала

2016-й має стати вирішальним: або виберемося з болота, або...


У 2016 році Україні необхідно вирішити цілу низку питань, які не було вирішено протягом 2015 року. Насамперед це питання війни і миру, зовнішньої політики та економічного зростання. Саме тому 2016-й має стати вирішальним для України - чи зможе вона вибратися з болота? Таку думку «Аналітичній службі новин» (АСН) висловив директор Агентства моделювання ситуацій, політолог Віталій Бала.

«Гадаю, що не варто робити якісь прогнози, оскільки, на мій погляд, усі ці прогнози виглядають непрофесійно й комічно, коли починають розповідати, коли має бути розпущено Верховну Раду чи коли відбудеться третій Майдан. Думаю, ми повинні вирішити три-чотири головних питання. Це питання миру і війни, з яким, безумовно, пов'язане питання військово-оборонного комплексу. Це питання зовнішньої політики, які також пов'язані з питанням війни і миру. Питання економічного зростання або хоча б стабілізації. Все це головні питання, і якщо їх не буде вирішено, то будь-які прогнози не мають жодного сенсу, бо все розвиватиметься досить алогічно, спонтанно, враховуючи нинішній стан, який я характеризую як агресивне розчарування. І влада має розуміти, що робити», - розповів політолог.

На думку Бали, від озвучених ним основних напрямів залежить і питання Верховної Ради.

«Тут питання ось у чому: візьмуть гору власні амбіції чи інтереси держави? Комусь треба піти, а не розповідати, що він усе зробив. Ми бачимо, що Яценюк не відповідає тим викликам, які постали зараз. Те, що треба робити, нині не робиться. Фактично ми зараз на порозі очищення. Але, як ми бачимо, більшість - на жаль чи на щастя - це очищення не проходить. У цій ситуації, на мою думку, потрібно робити все, враховуючи національні інтереси країни. Якщо це буде зроблено, то треба це чітко артикулювати», - зазначив експерт.

Політолог наголосив, що 2015 рік фактично мав стати визначальним, саме він мав показати, яким чином розвиватимуться далі події в Україні.

«Проте він таким не став. Він був роком втрачених надій, роком паузи. А краще пауза, ніж розвиток назад. Тому 2016-й, на моє глибоке переконання, може бути для нас вирішальним роком: або - або. Або Україна вилазить з цього болота, в якому ми борсаємося завдяки діям «найвидатнішого реформатора всіх часів і народів», або ми, на жаль, не здійснюємо не лише боротьбу з корупцією, а й реальні зміни та реформи, не порушуємо питання суддів, правоохоронних органів, питання скорочення непотрібних нам чиновників (що ми повинні були почати робити ще в 2015 році). Все це треба зробити цьогоріч. Але є сумніви в їхньому кінцевому ефективному результаті з чинним прем'єром. Якщо ми не виліземо з болота, з нами ніхто не буде більше возитися. З нами вирішуватимуть питання, не враховуючи наших інтересів. Чи буде це повернення впливу виключно Росії чи це буде, не дай боже, ослаблення країни взагалі? Сценарії можуть бути різноманітними», - переконаний Бала.

Авторские блоги и комментарии к ним отображают точку зрения их авторов. Точка зрения редакции информационного агентства ASN может отличаться от точки зрения авторов блогов, колонок на сайте и комментариев к ним. Редакция агентства ASN не несет ответственность за достоверность материалов из раздела «Блоги», «Колонки», сайт агентства только обнародует данную информацию.





Переглядів: 34



Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Грошова магія: п'ять способів стати багатшими
Грошова магія: п'ять способів стати багатшими
Існує безліч ритуалів для залучення грошей, які використовувалися ще в давнину Багато людей стверджують, що г....
Як позбавитися проблем і досягти благополуччя за допомогою слів-паролів
Як позбавитися проблем і досягти благополуччя за допомогою слів-паролів
Кожне сказане слово — це прямий сигнал мозку для початку дії Енергетичні прив'язки слів діють на біополі людин....
Як зберегти життєву енергію та сили
Як зберегти життєву енергію та сили
Апатія, депресія та роздратування — все це є першою ознакою витоку життєвої сили Захистити себе від цього, а т....
4 прикмети щасливого дня: як зробити щоранку добрим
4 прикмети щасливого дня: як зробити щоранку добрим
Прикмети допомагають нам робити наше життя кращим і яскравішим Найважливіше у кожному новому дні — його почато....
Гороскоп на 26 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
Гороскоп на 26 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні варто звернути увагу на свої внутрішні відчуття та інтуїцію Можливо....
більше матеріалів


/-0,36019206047058-/ /-pc-/
Top