counter
Стрічка новин
Вибрати все
25 Квітня
24 Квітня
Всі новини...

Насиб Рагімов
Насиб Рагімов

Щоб реформувати систему, суддів у регіонах має обирати населення


Реформа судової системи, необхідність якої не оскаржує сьогодні ніхто, можлива лише в одному випадку - якщо суддів на місцях обиратиме населення шляхом голосування. Таку думку «Аналітичній службі новин» (АСН) висловив голова правління громадської організації «Всеукраїнське об'єднання «Захист нації» Насиб Рагімов.

«Мені незрозуміло одне в заяві пана Авакова, який сказав, що довіри до суддівського корпусу нуль (із цим в країні справді великі проблеми), а тому треба на три місяці заморозити його діяльність і за цей час перезавантажити систему, яку функцію в цьому всьому процесі виконує він сам? - говорить експерт. - Я не знаю прикладу жодної успішної країни, де б міністр силового відомства дозволяв собі таким чином висловлюватися щодо судів, які не є сферою його компетентності».

Насиб Рагімов вважає, що кожен має займатися своєю справою, а не тільки працювати на публіку. «Знаєте, чому США та країни ЄС є такими успішними? Тому що там міністри політикою і власним піаром займаються мінімально, - пояснює він. - Там діють чіткі правила гри з розмежуванням відповідальності, і кожен знає свою сферу досконало, тобто їхні міністри в першу чергу професіонали. А у нас міністри з легкістю випробовують себе в ролі ньюсмейкерів партій. Я бачу в цьому лише якусь спробу Авакова не програвати Саакашвілі в ньюсмейкерстві або спробу заблокувати суди, аби завадити голові Одеської облдержадміністрації почати обіцяну судову кампанію проти Авакова і Яценюка у сфері корупції. Подивимося, але поки що це все мало нагадує реформи».

За словами Насиба Рагімова, реформа судової системи можлива лише в одному випадку - коли суддів обиратиме населення в регіонах. «І не треба боятися втратити контроль і тиск центру на суди. Ми вже бачили, чого варті конкурси від влади, і з цим час закінчувати. Треба дати право областям, районам, містам і містечкам обирати собі суди самостійно. Так, можливо, спочатку будуть помилки, але це будуть помилки мешканців тієї чи іншої області, і вони на них учитимуться. А отже, еволюціонуватимуть і все робитимуть поетапно. Після цього можна братися за центральні суди України і виробляти механізми їхнього оновлення», - зробив висновок керівник громадської організації «Всеукраїнське об'єднання «Захист нації».

Авторские блоги и комментарии к ним отображают точку зрения их авторов. Точка зрения редакции информационного агентства ASN может отличаться от точки зрения авторов блогов, колонок на сайте и комментариев к ним. Редакция агентства ASN не несет ответственность за достоверность материалов из раздела «Блоги», «Колонки», сайт агентства только обнародует данную информацию.





Переглядів: 27



Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Попереду діамантова смуга: Тамара Глоба назвала знаки, які збільшать доходи з 26 квітня.
Попереду діамантова смуга: Тамара Глоба назвала знаки, які збільшать доходи з 26 квітня.
Для Стрільців 2024 обіцяє бути періодом значних змін, включаючи можливість досягнення великого успіху та багат....
Шепотки на чоловіка: 3 способи залучити кохання
Шепотки на чоловіка: 3 способи залучити кохання
Щоб залучити чоловіка, достатньо лише шепнути кілька фраз, проходячи повз нього Він відразу зверне на вас уваг....
Три причини, чому бажання не виконуються
Три причини, чому бажання не виконуються
Чи ви коли-небудь думали про те, чому бажання не виконуються? Деколи навіть сили бажання та візуалізації недос....
Домашня магія: позбавляємося проблем, залучаємо удачу
Домашня магія: позбавляємося проблем, залучаємо удачу
Виявляється, всі домашні обов'язки по дому можна перетворити на справжній магічний ритуал для залучення благоп....
7 причин запалювати в будинку свічки щодня
7 причин запалювати в будинку свічки щодня
Свічки створюють енергетику гармонії та затишку, і їх правильне використання здатне змінити життя на краще Фах....
більше матеріалів


/-0,31805396080017-/ /-pc-/
Top