counter
Стрічка новин
Вибрати все
24 Квітня
23 Квітня
Всі новини...

Володимир Цибулько
Володимир Цибулько

Одне з найголовніших завдань - привести Раду до притомності


Перевибори Верховної Ради можуть бути вкрай небезпечні через те, що це виключить депутатів з активного робочого процесу. Тому розпочинати 2016-й з перевиборів не варто. Головне – зробити реформи незворотним процесом. Таку думку «Аналітичній службі новин» (АСН) висловив експерт Аналітичного центру «Політика» Володимир Цибулько.

«Перше, що станеться, – це перетворення реформ на незворотний процес. Це буде перетинання певної точки неповернення. Друге – це приведення до притомності Верховної Ради. Швидше за все, історія з перевиборами почне вщухати, бо зараз настав той момент, коли необхідна притомна мобілізована Верховна Рада, яка дуже швидко виправлятиме власні помилки в законотворчості. І в цьому сенсі маневри зі спробами організувати перевибори дуже небезпечні, бо фактично Раду на чотири місяці буде виключено з активної роботи. А це, крім шкоди, нічого не принесе. Тим більше що перевибори можна організовувати тільки тоді, коли буде вимальовуватися абсолютно інакша конфігурація Ради. У нинішній ситуації будь-які перевибори призводять до популізму», - розповів політолог.

Експерт зазначає, що ситуація на Донбасі перебуватиме в напівзаконсервованому вигляді.

«Щодо Донбасу слід урахувати одне. Поки психологія Донбасу не дозріє до загальноукраїнського формату – до життя в цивілізованих умовах європейської країни, не буде нічого доброго. Питання в тому, щоб замкнути все це на певний період на окремій території і не дати поширитися – до моменту, поки населення окупованого регіону не почне саме демонструвати бажання повернутися до України. За відсутності такого бажання будь-які зусилля з української сторони будуть надскладними і це забере надто багато ресурсів. Не буде спалаху збройного визволення, але, швидше за все, буде витримано максимальну паузу», - певен Цибулько.

Також політолог відзначає необхідність продовжувати налагодження Україною міжнародних зв’язків.

«Україна зараз стає членом Ради безпеки ООН, і це якраз шанс покращити наші міжнародні позиції, плюс дуже активно йтиме підготовка безвізового пакету з ЄС. Є кілька площин, в яких Україна доволі успішно прогнозовано розвивається. Важливо інше: зараз позиція Туреччини та Ізраїлю проукраїнська. Оцей перелам треба дооформити. Також треба оформити прогнозовані відносини з Китаєм. З набранням чинності угодою про ЗВТ Україна стає для Китаю дуже цікавою, оскільки її переговорні позиції підвищуються. А для Китаю це нова схема проникнення на європейські ринки. Головне для України – правильно цим розпорядитися. Залишаються важливі союзники – ЄС і США. Із США треба пробувати установлювати формат оборонного союзу», – розповів Цибулько.

 

Авторские блоги и комментарии к ним отображают точку зрения их авторов. Точка зрения редакции информационного агентства ASN может отличаться от точки зрения авторов блогов, колонок на сайте и комментариев к ним. Редакция агентства ASN не несет ответственность за достоверность материалов из раздела «Блоги», «Колонки», сайт агентства только обнародует данную информацию.





Переглядів: 28



Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Нефрит: магічні властивості каменю
Нефрит: магічні властивості каменю
Кожен дорогоцінний або напівдорогоцінний камінь має свої магічні властивості Це стосується й нефриту
Камені-талісмани для людей різних професій: який мінерал допоможе вам у роботі
Камені-талісмани для людей різних професій: який мінерал допоможе вам у роботі
Натуральні мінерали мають виняткову силу Вони здатні посилити можливості людини та допомогти їй досягти успіху....
Як оформити робоче місце за Знаком Зодіаку, щоб досягти успіху в кар'єрі
Як оформити робоче місце за Знаком Зодіаку, щоб досягти успіху в кар'єрі
Добитися успіхів у кар'єрі здатний кожен представник зодіакального кола Візьміть на замітку корисні рекомендац....
10 знаків того, що ви зустріли людину з минулого життя
10 знаків того, що ви зустріли людину з минулого життя
1 Ви відчуваєте себе поряд з ним "як вдома"
10 слів та думок, які притягують невдачі
10 слів та думок, які притягують невдачі
Іноді, незважаючи на всі зусилля, ми не можемо досягти своєї мети Причиною цього є негативний настрій, який ми....
більше матеріалів


/-0,23911213874817-/ /-pc-/
Top