counter
Стрічка новин
Вибрати все
16 Квітня
15 Квітня
Всі новини...

Віктор Галасюк
Віктор Галасюк

Держава зменшує свою участь в економіці як інвестор


Одного року достатньо, для того щоб закласти підґрунтя для правильного економічного курсу, проте уряд цього не зробив. Таку думку «Аналітичній службі новин» (АСН) висловив народний депутат Віктор Галасюк.

«До досягнення можна віднести те, що реформи хоч точкові, але відбуваються. Однак вони косметичні, несистемні й не складаються в цілісну картину, яка покращувала б життя суспільства. Підвищення тарифів, утримання кредитів, додаткове оподаткування пенсій, ліквідація спрощеної системи оподаткування - це не реформи, як називає ці процеси уряд. Реформи - це демонополізація ринків, створення сприятливого клімату для залучення інвестицій, це підтримка малого бізнесу, розвиток власного виробництва», - сказав він.

Він підкреслив, що справжні реформи не відбулися.

«Уряд і Нацрада реформ взагалі не дуже розуміють, що таке економічні реформи. Зміни до Податкового кодексу і бюджету на 2016 рік, внесені урядом до парламенту, демонструють, що там не виконується функція ні соціального захисту населення, ні економічного зростання. Збільшення соціальних стандартів на 12% на тлі зростання цін у середньому на 70% нічого не компенсує. У підсумку купівельна спроможність впаде, відповідно, ВВП також не зростатиме. Своїм бюджетом і податковою реформою уряд консервує в Україні бідність», - зазначив він.

На його думку, уряд міг би заморозити соціальні стандарти, закласти в бюджет певну інвестиційну складову, яка б дозволила поліпшити виробництво, створити нові робочі місця і в наступному році вже вийти на кращі показники.

«Але цього не відбувається, навпаки, інвестиційна складова скорочується. Держава свою участь в економіці як інвестор зменшує. Більш того, замість того щоб надавати інвестиційні стимули, податкові пільги, як це роблять в Туреччині, Словаччині та інших країнах, Міністерство фінансів пропонує забрати все це, що може спричинити заморожування економіки й відтік капіталу за кордон», - пояснив нардеп.

Галасюк зазначив, що рік - це достатній період для того, щоб закласти підґрунтя для правильного економічного курсу. «Але цього не відбувається. Наш економічний курс є помилковим. Україні потрібен бюджет розвитку. Наприклад, боротьба з корупцією та контрабандою на митниці могла б значно поповнити держбюджет. Потрібно залучати міжнародну фінансову допомогу не на проїдання, а на розвиток», - резюмував парламентарій.

Авторские блоги и комментарии к ним отображают точку зрения их авторов. Точка зрения редакции информационного агентства ASN может отличаться от точки зрения авторов блогов, колонок на сайте и комментариев к ним. Редакция агентства ASN не несет ответственность за достоверность материалов из раздела «Блоги», «Колонки», сайт агентства только обнародует данную информацию.





Переглядів: 28



Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Молитва на кохання
Молитва на кохання
Смуток за коханням іноді здатний довести людину до відчаю Адже всі ми хочемо кохати і бути коханими
Гороскопи на 17 квітня 2024 року від Павла та Тамари Глоби, а також прогноз від Анжели Перл
Гороскопи на 17 квітня 2024 року від Павла та Тамари Глоби, а також прогноз від Анжели Перл
День обіцяє бути активним та динамічним для всіх знаків зодіаку Можливо, ви відчуватимете приплив енергії та м....
Поганий вплив: як обчислити людину з чорною душею
Поганий вплив: як обчислити людину з чорною душею
Чужа душа — потемки Ми не в змозі передбачити дії, мотиви та бажання оточуючих
Відносини та сумісність у Східному любовному гороскопі
Відносини та сумісність у Східному любовному гороскопі
Як знайти кохання? Як її утримати? Як зберегти теплоту та ніжність у стосунках? Ці споконвічні питання ніколи ....
Як розпізнати енергетичного вампіра та захиститися від нього
Як розпізнати енергетичного вампіра та захиститися від нього
Спілкування з людьми не завжди сприятливо позначається на самопочутті, і якщо після розмови здоров'я чи настрі....
більше матеріалів


/-0,18967890739441-/ /-pc-/
Top