counter
Стрічка новин
Вибрати все
25 Квітня
24 Квітня
Всі новини...

Володимир Фесенко
Володимир Фесенко

Порошенку не варто міняти тактику спілкування з польським президентом


Ніяких принципових змін у відносинах між Польщею та Україною з перемогою на польських президентських виборах Анджея Дуди не відбудеться. Таку думку «Аналітичній службі новин» (АСН) висловив політолог Володимир Фесенко.  

«У польських елітах існує певний консенсус - це установка на стратегічне партнерство з Україною. Підтримка євроінтеграційних устремлінь України та підтримка в нинішньому конфлікті з Росією. Тут ніяких принципових змін не буде, можуть бути тільки якісь дрібні нюанси. Давайте враховувати, що президентом став політик молодий, не дуже-то досвідчений. Все-таки досвід його обмежений, йому доведеться адаптуватися. Крім того, у Польщі набагато впливовішим є уряд. Саме уряд визначає як внутрішню, так і зовнішню політику Польщі», - сказав експерт.

 Фесенко зазначив, що новому президенту Польщі свій авторитет ще доведеться напрацьовувати, оскільки він швидше став главою держави завдяки тому, що сформувалося критичне ставлення до нинішньої правлячої польської влади.  

«Голосували не стільки за нього, скільки проти представників нинішньої правлячої партії. Є звичайно, складні моменти - такі як ОУН-УПА, але ця тема другорядна, вона скоріше важлива для маргінальних політиків. Серйозні політики намагаються її вводити в більш нейтральний контекст», - зазначив політолог.  

Експерт підкреслив, що орієнтованість Польщі на Європу залишиться колишньою.  

«Польща з ЄС виходити, звичайно ж, не буде. Тим більше, що вона багато чого отримала. Саме завдяки ЄС Польща отримала статус регіонального лідера. Може, будуть прагнути до прояву більшої самостійності в окремих питаннях. Але це буде залежати не стільки від президента, скільки від нового уряду, якщо такий буде після парламентських виборів у Польщі. Цілком можливий варіант коаліційного уряду», - сказав політолог.

 Фесенко також підкреслив, що Порошенку змінювати свою тактику спілкування з польським президентом не варто. Головне завдання українського гаранта - швидко встановити особистий контакт з польським президентом, схилити його на свій бік і встановити хороші особисті стосунки.  

«Фактор хороших особистих стосунків дуже важливий у дипломатії. І Порошенко це розуміє, і він цим користується. Треба діяти на основі того фундаменту відносин, який вже сформований і який зробив наші країни стійкими стратегічними партнерами», - підсумував Фесенко.

Авторские блоги и комментарии к ним отображают точку зрения их авторов. Точка зрения редакции информационного агентства ASN может отличаться от точки зрения авторов блогов, колонок на сайте и комментариев к ним. Редакция агентства ASN не несет ответственность за достоверность материалов из раздела «Блоги», «Колонки», сайт агентства только обнародует данную информацию.





Переглядів: 43



Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Створювальне мислення: як притягувати бажане силою думки
Створювальне мислення: як притягувати бажане силою думки
Наші думки та психологічні настанови впливають на події, які відбуваються в нашому житті Викорінити негатив і ....
Як залучити гроші: три ефективні способи
Як залучити гроші: три ефективні способи
Якщо ви хочете вирішити всі свої фінансові труднощі та залучити гроші в будинок, то рекомендуємо вам три надій....
Робоче місце з фен-шуй: створюємо свій успіх
Робоче місце з фен-шуй: створюємо свій успіх
На роботі людина проводить майже 30 відсотків усього життя Щоб забезпечити себе удачею, необхідно правильно на....
Змова на гроші та удачу
Змова на гроші та удачу
Змови на залучення грошей та удачі читаються у тому випадку, коли людина зазнає матеріальних труднощів і хоче ....
Місячний день сьогодні 25 квітня 2024 року
Місячний день сьогодні 25 квітня 2024 року
Вплив Місяця можна і потрібно використовувати собі на благо Залучити удачу цього дня допоможуть точні рекоменд....
більше матеріалів


/-0,29029488563538-/ /-pc-/
Top