counter
Стрічка новин
Вибрати все
18 Жовтня
17 Жовтня
Всі новини...

Володимир Огризко
Володимир Огризко

Ми не використали потенціал міжнародної солідарності


Однозначно оцінити рік президентства Петра Порошенка не можна, оскільки є як поразки, так і перемоги. Таку думку «Аналітичній службі новин» (АСН) висловив дипломат, екс-міністр закордонних справ Володимир Огризко.

«Якщо взяти Росію, то, можна говорити про деякі зміни в гіршому напрямку. Мені здається, той потенціал міжнародної солідарності, який у нас був і який ми могли використовувати для того, щоб Росія була ізольована, ми використовували не повністю. На мою думку, ключове завдання зараз – ізолювати Росію і довести всьому світові, що така Росія не може бути партнером адекватних країн. На превеликий жаль, ми дали втягнути себе в російський сценарій розвитку подій. Вона досить активно позиціонує себе як сила, яка стоїть осторонь від конфлікту, хоча всім зрозуміло, що відбувається. Але тим не менше, на жаль, ми в цьому плані не ведемо серйозної самостійної гри», – сказав Огризко.

Що стосується відносин України із Заходом (зокрема з США та Європою), то дипломат позитивно оцінює ратифікацію Угоди про асоціацію.

«Хоча той час, який нам подарувала Європа для безмитної торгівлі, ми не використали повною мірою. А з 2016 року вона працюватиме на повну котушку, що вимагатиме від української сторони дуже серйозних зусиль, щоб утриматися тепер уже на своєму ринку. Відкриття кордонів означатиме початок жорсткої конкуренції вже і в самій Україні», – сказав дипломат.

Огризко зазначив, що позитив перебування на посту Президента Порошенка в тому, що на рівні керівництва держави ведеться постійний діалог з керівництвом провідних європейських країн і США. За словами екс-міністра, це дає можливість для координації зусиль і щоб наші інтереси, як мінімум, були враховані.

«Але, на мою думку, можна було б бути більш ініціативними, реагувати не тільки на те, що нам нав'язують ззовні, а й бути активним учасником і отримувати ті речі, які нам потрібні, а не чекати що хтось буде щось робити для нас. Не можна говорити про якісь однозначні перемоги або поразки. Як завжди, все балансується. Проте мені здається, що все-таки в галузі зовнішньої політики, включаючи і ключове питання – російське, ми могли зробити значно більше», – резюмував Огризко.

Авторские блоги и комментарии к ним отображают точку зрения их авторов. Точка зрения редакции информационного агентства ASN может отличаться от точки зрения авторов блогов, колонок на сайте и комментариев к ним. Редакция агентства ASN не несет ответственность за достоверность материалов из раздела «Блоги», «Колонки», сайт агентства только обнародует данную информацию.





Переглядів: 39



Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Гороскоп на 18 жовтня 2024 року від Павла Глоби для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп на 18 жовтня 2024 року від Павла Глоби для всіх знаків Зодіаку
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні можливі несподівані події, які вимагатимуть швидкої реакції Зберіга....
Гороскоп від Анжели Перл на 18 жовтня 2024 для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп від Анжели Перл на 18 жовтня 2024 для всіх знаків Зодіаку
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогоднішній день подарує вам можливість розширити свої горизонти Подорожі ч....
Гороскоп на 18 жовтня 2024 року від Тамари Глоби для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп на 18 жовтня 2024 року від Тамари Глоби для всіх знаків Зодіаку
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогоднішній день подарує вам нові перспективи Важливі рішення краще приймат....
Гороскоп на 17 жовтня 2024 року від Павла Глоби для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп на 17 жовтня 2024 року від Павла Глоби для всіх знаків Зодіаку
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні на вас чекає приплив енергії та рішучості Ваші зусилля принесуть пл....
Гороскоп від Анжели Перл на 17 жовтня 2024 для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп від Анжели Перл на 17 жовтня 2024 для всіх знаків Зодіаку
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогоднішній день принесе ясність у ділові питання Ви зможете намітити чіткі....
більше матеріалів


/-0,32077598571777-/ /-pc-/
Top