counter
Стрічка новин
Вибрати все
25 Квітня
24 Квітня
23 Квітня
Всі новини...

Олександра Решмеділова
Олександра Решмеділова

Особливих успіхів Україна не досягла


Особливих досягнень і успіхів за рік президентства Петра Порошенка Україна не відчула. Таку думку «Аналітичній службі новин» (АСН) висловила політолог, аналітик Міжнародного інформаційно-аналітичного Центру «Росія-Україна» Олександра Решмеділова.

«Кровоточивою раною на тілі України залишається війна. Тому тема Донбас-АТО-Мінськ притягує особливо пильну увагу як українців, так і світу. Але за рік проблема не вирішена ні військовим шляхом, ні мирним. Потрібний всій Україні мир, на який розраховував народ голосуючи за Порошенка в один тур, так і не настав», - говорить Решмеділова.

За її словами, саме від Президента залежить сприйняття країни рештою гравців, але реальних успіхів на цьому терені Порошенко не продемонстрував.

«До провалів зовнішньої політики можна віднести жорстку відмову з боку ЄС в широко анонсованому і довгоочікуваному для українців безвізовому режимі. В цілому, курс на євроінтеграцію пішов швидше довгою і гіллястою стежкою, а не обіцяною короткою протоптаною дорогою. Замість реальних дипломатичних перемог, ми спостерігаємо одні декларації», - вважає експерт.

Решмеділова підкреслила, що недавній саміт Україна - ЄС був досить показовим прикладом втоми європейців від порожніх обіцянок оновленої влади щодо реформ.

«У результаті ні інвестицій, ні безвізового режиму, тільки кредитні подачки, що не міняє ситуацію в цілому. Гарант Конституції демонструє цілковитий «стопор реформ». Жалюгідна ситуація відбувається в судовій системі, системі правоохоронних органів, виборчій системі, у сфері боротьби з корупцією, люстрації і т.д. «Успіхів і проривів» просто немає. Практично всі партнери з ЄС одностайно це відзначили. Навіть «близький друг» Петра Олексійовича Михайло Саакашвілі зазначив, що українська влада займається не більше ніж імітацією реформ», - зазначила Решмеділова.

Вона також вважає, що сильно підривають довіру до політики Порошенка його неодноразові кадрові провали.

«За весь період президентства жодного призначення, яке б викликало повагу. Найболючіше українці сприйняли обвал гривні, у якому звинувачують креатуру Порошенка пані Гонтарєву», - сказала політолог.

Експерт також зазначила, що загальне обурення викликали олігархічні зв'язки Порошенка і гучні скандали: «випадкові» зустрічі в Австрії тоді ще кандидата Порошенка і Дмитра Фірташа.

«Петро Олексійович по вуха застряг у внутрішньоелітних розборках. Очевидні підкилимні ігри всередині коаліції, пряма конфронтація з Прем'єр-міністром і «договорняки» з олігархами. Порошенко як був бізнесменом з менталітетом лихих 90-х, так ним і залишився. Пригадується з класики літератури, зокрема Жан-Батіст Мольєр і його «Міщанин-шляхтич». Порошенко відкрито уникає конфліктів і намагається, як типовий бізнесмен, слідувати принципу «і вашим, і нашим», а це політика в кризових умовах, тут так не буває. Від політика його рангу суспільство чекає рішучих дій», - сказала експерт.

Решмеділова також підкреслила, що так само не виконано обіцянку Президента продати Roshen.

«Виявляється, що на «цукрові активи» все немає гідного покупця. Звичайно, адже активи Порошенка зростають у геометричній прогресії», - зазначила експерт.

За словами політолога, спірною так само була доцільність просування сина по політичній драбині, оскільки це є прямим дублюванням поведінки попередників.

«Найбільш райдужні плани, які українці асоціювали з іменем Порошенка напередодні виборів, в підсумку стали глибоким розчаруванням. Полум'яно обіцяні рік тому швидкий мир на Донбасі, економічний прорив країни, повна перемога над корупцією, адаптація до стандартів ЄС залишилися нездійсненними мріями, застарілими постерами на рекламних виборчих білбордах, все більше викликають вже неприкрите роздратування. Кривавою раною залишається Донбас. Незважаючи на те, що тема Донбас-АТО-Мінськ протягом року залишається центральною проблемою, реальних передумов для встановлення миру на сході не вбачається. Разом із тим, війна неухильно запускає все більш згубні для країни процеси, стрімко тягнучи Україну на задвірки цивілізації», - резюмувала експерт.

Авторские блоги и комментарии к ним отображают точку зрения их авторов. Точка зрения редакции информационного агентства ASN может отличаться от точки зрения авторов блогов, колонок на сайте и комментариев к ним. Редакция агентства ASN не несет ответственность за достоверность материалов из раздела «Блоги», «Колонки», сайт агентства только обнародует данную информацию.





Переглядів: 60



Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Гороскоп на 25 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
Гороскоп на 25 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні може бути днем, коли вам варто виявити більше терпіння та витримки ....
Любовний гороскоп на 25 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
Любовний гороскоп на 25 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні ваша пристрасть та енергія будуть на високому рівні, що зробить вас....
Сон у ніч з 24 на 25 квітня 2024 року: тлумачення за місячним календарем
Сон у ніч з 24 на 25 квітня 2024 року: тлумачення за місячним календарем
25 квітня о 22:19 розпочнеться 18-й місячний день Фаза Місяця – спадна
Гороскоп від Павла Глоби на 25 квітня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп від Павла Глоби на 25 квітня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Павло Глоба 25 квітня 2024 року радить виявляти обережність, контролювати свої емоції та дії, оскільки необдум....
Гороскоп від Анжели Перл на 25 квітня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп від Анжели Перл на 25 квітня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Четвер, 25 квітня 2024 року, був оголошений відомим астрологом Анжелою Перл днем чудес та вигідних пропозицій ....
більше матеріалів


/-0,31646299362183-/ /-pc-/
Top