counter
Стрічка новин
Вибрати все
26 Квітня
25 Квітня
Всі новини...

Андрій Блінов
Андрій Блінов

Уряд досі не визначився, що урізати в бюджеті, а що ні


Бюджет на 2016 рік буде сформовано лише після ухвалення нового Податкового кодексу, а на сьогодні зареєстровано хіба що його проекти. Розглядатися це питання має наступного тижня, але не факт, що його буде поставлено на порядок тижня і включено до плану. Таку думку «Аналітичній службі новин» (АСН) висловив економічний та фінансовий експерт, проектний менеджер Ліги фінансового розвитку Андрій Блінов.

За його словами, проект бюджету потрібно було внести ще до 15 вересня, його ж внесли 14-го і одразу ж відкликали, оскільки це була «пустушка». За законом Податковий кодекс треба було ухвалити ще за півроку до цього, а законопроект про бюджет подати до 15 вересня, тобто за три з половиною місяці до початку нового бюджетного періоду. Але у нас з року в рік цей алгоритм не витримується.

«Судячи з усього, у зв'язку з відсутністю Податкового кодексу наприкінці грудня розпочнеться наша щорічна «бюджетіада», - вважає економіст.

Блінов нагадав, що бюджет зазвичай розподіляється на планові витрати: виплати армії, погашення боргів і так далі. «Бюджет 2016 відрізнятиметься від попередніх тим, що в ньому буде менше витрат на державний борг, які раніше становили одну з його основних частин. З погляду витрат, на мою думку, бюджет поки що не зазнає жодних додаткових витрат. Хоча це дзеркально залежить від вирішення питання податкової реформи», - вважає експерт.

Справа в тім, каже він, «що будь-яка податкова реформа передбачає наявність випадаючих доходів бюджету - деякі ставки податків знижуються, відбувається лібералізація податків і, відповідно, суми надходжень до бюджету знижуються. Щоб тримати бюджетний дефіцит в узгоджених з МВФ рамках - 3,7% ВВП - необхідно скоротити витрати бюджету».

Економіст переконаний, що, не обравши концепцію податкової реформи, говорити про збалансованість бюджету не можна. «Швидко зверстати ефективний бюджет не можна. Тобто технічно його можна зверстати хоч за три дні, а от зрозуміти, що ми урізуємо, а що фінансуємо, - не можна. Наскільки я розумію, уряд досі не визначився з відповіддю на це питання», - зауважив експерт.

Авторские блоги и комментарии к ним отображают точку зрения их авторов. Точка зрения редакции информационного агентства ASN может отличаться от точки зрения авторов блогов, колонок на сайте и комментариев к ним. Редакция агентства ASN не несет ответственность за достоверность материалов из раздела «Блоги», «Колонки», сайт агентства только обнародует данную информацию.





Переглядів: 26



Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Як розпочати нове життя: 10 дій, які приведуть вас до щастя
Як розпочати нове життя: 10 дій, які приведуть вас до щастя
Прийнято вважати, що для досягнення щастя необхідно докладати багато зусиль Насправді, достатньо робити кілька....
Як залучити щастя та удачу за допомогою вхідних дверей
Як залучити щастя та удачу за допомогою вхідних дверей
Вхід до будинку — сакральне місце, яке споконвіку оберігали Огородити своє житло від бід і проблем зможе....
Кращі обереги для дому: від пристріту та сімейних негараздів
Кращі обереги для дому: від пристріту та сімейних негараздів
Оберіги дуже важливі для будь-якої родини Кожній квартирі чи будинку потрібний захист від недоброзичливців, як....
Як запрограмувати енергетику людини на успіх
Як запрограмувати енергетику людини на успіх
Успіх - не вроджена властивість, а мета, до досягнення якої потрібно докладати зусиль Але навіть найпродуманіш....
Камені-талісмани для залучення кохання
Камені-талісмани для залучення кохання
Знайти свою другу половинку, створити міцну сім'ю та надовго зберегти свіжість стосунків із коханою людиною &m....
більше матеріалів


/-0,30350613594055-/ /-pc-/
Top