counter
Стрічка новин
Вибрати все
18 Березня
17 Березня
Всі новини...

Андрій Блінов
Андрій Блінов

Уряд досі не визначився, що урізати в бюджеті, а що ні


Бюджет на 2016 рік буде сформовано лише після ухвалення нового Податкового кодексу, а на сьогодні зареєстровано хіба що його проекти. Розглядатися це питання має наступного тижня, але не факт, що його буде поставлено на порядок тижня і включено до плану. Таку думку «Аналітичній службі новин» (АСН) висловив економічний та фінансовий експерт, проектний менеджер Ліги фінансового розвитку Андрій Блінов.

За його словами, проект бюджету потрібно було внести ще до 15 вересня, його ж внесли 14-го і одразу ж відкликали, оскільки це була «пустушка». За законом Податковий кодекс треба було ухвалити ще за півроку до цього, а законопроект про бюджет подати до 15 вересня, тобто за три з половиною місяці до початку нового бюджетного періоду. Але у нас з року в рік цей алгоритм не витримується.

«Судячи з усього, у зв'язку з відсутністю Податкового кодексу наприкінці грудня розпочнеться наша щорічна «бюджетіада», - вважає економіст.

Блінов нагадав, що бюджет зазвичай розподіляється на планові витрати: виплати армії, погашення боргів і так далі. «Бюджет 2016 відрізнятиметься від попередніх тим, що в ньому буде менше витрат на державний борг, які раніше становили одну з його основних частин. З погляду витрат, на мою думку, бюджет поки що не зазнає жодних додаткових витрат. Хоча це дзеркально залежить від вирішення питання податкової реформи», - вважає експерт.

Справа в тім, каже він, «що будь-яка податкова реформа передбачає наявність випадаючих доходів бюджету - деякі ставки податків знижуються, відбувається лібералізація податків і, відповідно, суми надходжень до бюджету знижуються. Щоб тримати бюджетний дефіцит в узгоджених з МВФ рамках - 3,7% ВВП - необхідно скоротити витрати бюджету».

Економіст переконаний, що, не обравши концепцію податкової реформи, говорити про збалансованість бюджету не можна. «Швидко зверстати ефективний бюджет не можна. Тобто технічно його можна зверстати хоч за три дні, а от зрозуміти, що ми урізуємо, а що фінансуємо, - не можна. Наскільки я розумію, уряд досі не визначився з відповіддю на це питання», - зауважив експерт.

Авторские блоги и комментарии к ним отображают точку зрения их авторов. Точка зрения редакции информационного агентства ASN может отличаться от точки зрения авторов блогов, колонок на сайте и комментариев к ним. Редакция агентства ASN не несет ответственность за достоверность материалов из раздела «Блоги», «Колонки», сайт агентства только обнародует данную информацию.





Переглядів: 26



Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Гороскоп на 19 березня 2024 року від Павла Глоби
Гороскоп на 19 березня 2024 року від Павла Глоби
Астрологічний прогноз Павла Глоби на 19 березня 2024 року наголошує на необхідності обережності у фінансових п....
Гороскоп на 19 березня 2024 року від Тамари Глоби для всіх знаків зодіаку
Гороскоп на 19 березня 2024 року від Тамари Глоби для всіх знаків зодіаку
Напередодні 19 березня 2024 року астролог Тамара Глоба звертає увагу на важливість інтуїції для багатьох предс....
Грошові квіти: виростіть сад, що приваблює багатство
Грошові квіти: виростіть сад, що приваблює багатство
Чи знаєте ви, що існують кімнатні грошові квіти, які здатні збільшити ваш дохід? Існують особливі рослини, які....
Медитація для управління гнівом «Гірська річка»
Медитація для управління гнівом «Гірська річка»
Усі люди рано чи пізно зустрічаються з таким почуттям, як гнів Справжні його прояви можуть бути руйнівними
Ритуали на молодик: на гроші, удачу, виконання бажання
Ритуали на молодик: на гроші, удачу, виконання бажання
Молод вважається одним із найефективніших днів місяця для проведення ритуалів У цю місячну добу використовуєть....
більше матеріалів


/-0,2041130065918-/ /-pc-/
Top