counter
Стрічка новин
Вибрати все
26 Квітня
25 Квітня
Всі новини...

Руслан Сольвар
Руслан Сольвар

Миттєвого переродження старої системи в нову якість не відбудеться


Незважаючи на те, що весь корпус звичних для українців правоохоронців формально припинив існувати, кадрове наповнення нової поліції залишатиметься незмінним ще як мінімум рік. Зокрема, до 31 грудня 2016-го буде збережено логотипи, емблеми, бланки, печатки та форму міліції. Це означає, що одномоментного переродження старої системи в нову якість не відбудеться, таку думку «Аналітичній службі новин» (АСН) висловив народний депутат Руслан Сольвар.

За його словами, у той же час не йдеться про автоматичний перехід працівників міліції до лав нового органу.

«Стратегія реформи органів внутрішніх справ якраз і полягає в тому, щоб удосконалити професійні якості особового складу. Необхідно наголосити на цьому аспекті проблеми, адже перед керівництвом МВС не стоїть завдання механічно замінити правоохоронців, наприклад, шляхом звільнення чинних і набору нових співробітників. І ті, у кого буде бажання продовжувати службу в Національній поліції, і нові кандидати мають пройти переатестацію та атестацію відповідно. Всі колишні міліціонери, які підтверджують свою професійну придатність, зможуть працювати в новій правоохоронній структурі. Ті ж, хто не відповідатиме встановленим критеріям, не зможуть стати поліцейськими», - зазначив депутат.

Сольвар зауважив, що така система виглядає цілком справедливою і адекватною вимогам та потребам українського суспільства.

«Ніхто не збирається порушувати права колишніх міліціонерів, необгрунтовано їх розганяти або навмисне не допускати в поліцію. Встановлюється базова вимога - комплексна професійна підготовка кандидатів. Якщо ви професіонал, то ваша робота в старій міліції у жодному разі не стане на заваді службі в поліції. Цей принцип є очевидним, адже за нормальних конкурентних умов жоден претендент на вакансію в будь-якій сфері не отримає роботу, якщо не пройде співбесіду. Лише завдяки зазначеному алгоритму буде можливо відсіяти з чинної правоохоронної системи всі ті елементи, які повністю дискредитували колишню міліцію в очах громадян», - сказав нардеп.

При цьому, за словами Сольвара, Закон «Про Національну поліцію» містить також норми, які перешкоджають формуванню абсолютно нового органу.

«Зокрема, атестаційні комісії, до яких входитимуть у тому числі представники громадськості, не атестовуватимуть абітурієнтів вищих навчальних закладів МВС, що збереже корупційні чинники потрапляння до лав поліції непрофесійних кадрів. До того ж конкурсні випробування стосуватимуться лише посад молодшого складу поліції. Тобто фахівці і громадськість не зможуть впливати на формування керівного складу поліції, який узагалі, швидше за все, просто змінить зовнішні атрибути з міліцейських на поліцейські. Безумовно, за таких умов реформа органів МВС виглядатиме як мінімум половинчастою», - наголосив депутат.

Однією з ключових проблем у зазначеному контексті є зменшення кількості правоохоронців МВС з нинішніх 225 до 150 тисяч осіб, що дозволить оптимізувати їхню роботу і збільшити грошове забезпечення. Враховуючи те, що на 150 тисяч місць претендують не тільки чинні службовці, а й нові кандидати, слід очікувати високої конкуренції. Це може значно підвищити професійний рівень поліції.

«Загалом реформа неминуче призведе до позбавлення робочих місць десятків тисяч правоохоронців. Без цього систему МВС неможливо реанімувати. Однак головне завдання полягає в тому, щоб за допомогою конкурсних відборів та скорочень кількості службовців скинути саме той баласт, через який українська міліція справедливо вважалася однією з найбезнадійніших правоохоронних структур», - резюмував Сольвар.

Авторские блоги и комментарии к ним отображают точку зрения их авторов. Точка зрения редакции информационного агентства ASN может отличаться от точки зрения авторов блогов, колонок на сайте и комментариев к ним. Редакция агентства ASN не несет ответственность за достоверность материалов из раздела «Блоги», «Колонки», сайт агентства только обнародует данную информацию.





Переглядів: 25



Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Кращі обереги для дому: від пристріту та сімейних негараздів
Кращі обереги для дому: від пристріту та сімейних негараздів
Оберіги дуже важливі для будь-якої родини Кожній квартирі чи будинку потрібний захист від недоброзичливців, як....
Як запрограмувати енергетику людини на успіх
Як запрограмувати енергетику людини на успіх
Успіх - не вроджена властивість, а мета, до досягнення якої потрібно докладати зусиль Але навіть найпродуманіш....
Камені-талісмани для залучення кохання
Камені-талісмани для залучення кохання
Знайти свою другу половинку, створити міцну сім'ю та надовго зберегти свіжість стосунків із коханою людиною — ....
Грошова магія: п'ять способів стати багатшими
Грошова магія: п'ять способів стати багатшими
Існує безліч ритуалів для залучення грошей, які використовувалися ще в давнину Багато людей стверджують, що г....
Як позбавитися проблем і досягти благополуччя за допомогою слів-паролів
Як позбавитися проблем і досягти благополуччя за допомогою слів-паролів
Кожне сказане слово — це прямий сигнал мозку для початку дії Енергетичні прив'язки слів діють на біополі людин....
більше матеріалів


/-0,35823512077332-/ /-pc-/
Top