counter
Стрічка новин
Вибрати все
29 Березня
28 Березня
Всі новини...

Дмитро Марунич
Дмитро Марунич

Зміна нинішнього рівня тарифів може призвести до дефолту


Завищені тарифи - необхідність, узгоджена з міжнародними кредиторами. Знизити їх буде непросто, оскільки це може спричинити навіть відмову кредиторів фінансувати Україну, що призведе до дефолту. Таку думку «Аналітичній службі новин» (АСН) висловив експерт енергетичного ринку, співголова Фонду енергетичних стратегій Дмитро Марунич.

«Парламентська комісія пояснила нинішній рівень тарифів тим, що обсяги газу, які мали йти, наприклад, підприємствам та населенню нібито за низькою ціною, з якоїсь причини не відображені в балансі. Я читав цей звіт, але там не було написано прямо, що ці тарифи завищені. Що може змусити уряд знизити тарифи? Наприклад, тиск з боку політичних опонентів. Не знаю, чи можна Юлію Тимошенко назвати опонентом. Вона - член правлячої коаліції, але виступає як постійний опонент і серйозно критикує уряд, зокрема за тарифну політику. Але ми повинні розуміти, що поточний розмір тарифів узгоджений з міжнародними кредиторами. Просто так узяти уряду і скасувати рішення про підвищення тарифів навряд чи можливо», - вважає експерт.

Марунич зазначає, що узгоджено дефіцити фінансових планів того ж «Нафтогазу», а цей дефіцит безпосередньо залежить від тарифів.

«Просто так відмовитися від цього рівня тарифів буде непросто. Це навіть може викликати певні дії з боку міжнародних кредиторів. Зокрема, припинення подальшого фінансування нашої країни, що фактично означатиме дефолт держави, якщо ми говоримо про МВФ. Тому це буде, м'яко кажучи, дуже складна дискусія. З одного боку, буде популізм від окремих фракцій, які вже займають опозиційну політику, а з іншого - буде дилема узгодженості всіх цих параметрів у бюджеті, зокрема з міжнародними кредиторами. Зменшення або збільшення тарифів потребуватиме узгодження з міжнародними фінансовими структурами», - розповів Дмитро Марунич.

Він вважає, що питання - не в тому, яка ціна на імпортний газ, а в тому, яка позиція з боку кредиторів України, як буде залагоджено це питання відносно дефіциту держбюджету в цілому і «Нафтогазу» зокрема.

Авторские блоги и комментарии к ним отображают точку зрения их авторов. Точка зрения редакции информационного агентства ASN может отличаться от точки зрения авторов блогов, колонок на сайте и комментариев к ним. Редакция агентства ASN не несет ответственность за достоверность материалов из раздела «Блоги», «Колонки», сайт агентства только обнародует данную информацию.





Переглядів: 24



Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Енергетична гімнастика: спосіб зберегти молодість та красу
Енергетична гімнастика: спосіб зберегти молодість та красу
У сучасне століття підвищених енерговитрат відновлювати енергетичний баланс важливо кожній людині Нескладний к....
Гороскоп на 29 березня 2024 року: що обіцяють астрологи
Гороскоп на 29 березня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні у вас може виникнути почуття втоми чи розчарування через несподіван....
Любовний гороскоп на 29 березня 2024 року: що обіцяють астрологи
Любовний гороскоп на 29 березня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) На сьогоднішній день ваші пристрасність та романтичні настрої будуть на піку....
Гороскоп від Анжели Перл на 29 березня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп від Анжели Перл на 29 березня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Таролог Анжела Перл підготувала гороскоп на 29 березня 2024 року, закликаючи деяких представників знаків зодіа....
Гороскоп від Павла Глоби на 29 березня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп від Павла Глоби на 29 березня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
29 березня астролог Павло Глоба радить приділити увагу особистим питанням Можливі розчарування та непорозумінн....
більше матеріалів


/-0,54203915596008-/ /-pc-/
Top