counter
Стрічка новин
Вибрати все
7 Вересня
6 Вересня
Всі новини...

Володимир Рябошлик
Володимир Рябошлик

Уряд тільки імітує реформи


Нові призначення (зокрема на посаду голови ДФС, - прим. авт.) тільки імітують зміни в податковій системі країни. Таку думку «Аналітичній службі новин» (АСН) висловив екс-заступник міністра економіки, економічний експерт Володимир Рябошлик.

«Істотні зміни вимагають зачіпання інтересів олігархів. А влада у нас, на жаль, все ще залишається олігархічної. Я можу сказати, чого вони ніколи не запровадять - податок на нерухомість у власності майна. У всьому світі він стягується за вартістю, Україна зі скрипом прийняла, але те, що вона прийняла - це можна охарактеризувати як «податки не сховаєш в тінь, але можна сховати закон про оподаткування». А це 50 млрд гривень доходів місцевих бюджетів та вирішення проблеми місцевого самоврядування, оскільки цей податок повністю йде в місцеві бюджети », - сказав Рябошлик.

На думку експерта, якщо в Україні почнуть стягувати податки з олігархів і з тіньової комунальної економіки, то не буде і дефіциту бюджету. Головне, що необхідно, на думку Рябошлика - це щоб влада перестала захищати інтереси олігархів. За його словами, необхідно вводити європейські податки, невигідні для олігархів, щоб до бюджету надходили додаткові доходи, які б розв'язали проблему дефіциту бюджету.

«Абсолютно не вірю в реформу. Сьогодні економічні зміни вимагають політичних змін. Вони не впроваджуються саме тому, що це невигідно нинішній влади. Замість влади бандитів прийшла влада шахраїв. Захід це, звичайно ж, розуміє, він ставить двійку за реформи, влада надуває щоки. Але без політичних змін, без економічних змін нічого не відбудеться. Все це косметичні заходи на публіку», - зазначив економіст.

«Надзвичайні податки зробили для пенсіонерів, при цьому зачепили інтереси працюючих пенсіонерів, фактично розвалили нашу освіту - і шкільну, і вищу. Буквально підривають майбутнє України тому, що вчителі залишають школи, і викладачі вишів залишають свої місця. Це надзвичайні заходи, які фактично проти простих людей. І при цьому у нас унікально низький податок на дивіденди, які отримують багаті. В Україні це 5%. А про те, щоб зробити нормальний податок в 20%, про це теж не йдеться», - сказав економіст.


Авторские блоги и комментарии к ним отображают точку зрения их авторов. Точка зрения редакции информационного агентства ASN может отличаться от точки зрения авторов блогов, колонок на сайте и комментариев к ним. Редакция агентства ASN не несет ответственность за достоверность материалов из раздела «Блоги», «Колонки», сайт агентства только обнародует данную информацию.





Переглядів: 44



Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Як підвищити свою енергетику та зміцнити біополе: 5 ефективних способів
Як підвищити свою енергетику та зміцнити біополе: 5 ефективних способів
Завжди бути в тонусі, випромінювати успіх, досягати поставленої мети і виконувати свої мрії можливо, володіючи....
Гороскоп на вересень 2024 року від Анжели Перл
Гороскоп на вересень 2024 року від Анжели Перл
Перший місяць осені — не час для смутку Про те, що чекає на Знаки Зодіаку у вересні, розповість відомий астрол....
Як прибирання будинку впливає на вашу енергетику та удачу
Як прибирання будинку впливає на вашу енергетику та удачу
Чистий будинок — це обитель добра, затишку та удачі Експерти в галузі біоенергетики розповіли, чому потрібно п....
П'ять способів підняти настрій та повернути сили
П'ять способів підняти настрій та повернути сили
Постійні стреси часто призводять до того, що у нас зовсім не залишається енергії та сил Від цього псується нас....
Місячний день сьогодні 7 вересня 2024 року
Місячний день сьогодні 7 вересня 2024 року
Провести черговий день з користю для себе та обійти стороною пастки долі допоможуть астрологи Їхні рекомендаці....
більше матеріалів


/-0,25781798362732-/ /-pc-/
Top