counter
Стрічка новин
Вибрати все
24 Квітня
23 Квітня
Всі новини...

Руслан Сольвар
Руслан Сольвар

Корбан перетворився з маршала Гречка на політв'язня


Резонансне затримання Геннадія Корбана вже п'ятий день поспіль перебуває в епіцентрі політичного процесу і уваги громадськості. І що далі розвиваються події, то заплутанішою і складнішою стає ситуація. Таку думку «Аналітичній службі новин» (АСН) висловив народний депутат від фракції «Блок Петра Порошенка» Руслан Сольвар.

За його словами, прихильники лідера УКРОПу обурилися вибірковістю переслідування Корбана, якого було затримано в той час, коли одіозних фігур старого режиму досі не притягнуто до відповідальності. До того ж часто непрофесійна поведінка служителів Феміди змушує громадськість сумніватися в обґрунтованості висунутих підозр.

«Тому соратники затриманого влаштовують антипрезидентські акції протесту з вимогою звільнити Корбана. У цих умовах медіаімперія Коломойського веде потужну інформаційну кампанію, позиціонує інцидент виключно у площині політичних репресій, вибіркового правосуддя та боротьби Президента з конкурентами, які показали серйозний результат на місцевих виборах», - зазначив Сольвар.

На думку депутата, образ Корбана почав змінюватися: з маршала Гречка він перетворився на політв'язня і жертву, що тільки додало симпатій соратнику екс-голови Дніпропетровської ОДА. Він зазначив, що використовуючи незручне становище, в яке потрапила команда глави держави, кожна політсила намагається отримати від конфлікту якнайбільше дивідендів.

«Партії, котрі взяли на озброєння популістську риторику і програми зі зниження комунальних тарифів і невідкладного підвищення соціальних стандартів, почали відверто шантажувати парламентську більшість. Зокрема, вчора «Батьківщина» заявила, що не голосуватиме доти, доки не буде ухвалено тарифні закони. Очевидно, що така ультимативна поведінка підвищує партійні рейтинги, але водночас дестабілізує роботу парламенту», - наголосив Сольвар.

Загалом же, за словами депутата, політичні сили прагнуть максимально дискредитувати Президента справою Корбана, звинувачуючи АП у поверненні до методів Януковича і використанні Генпрокуратури та СБУ як кишенькових інструментів для боротьби з особистими ворогами і бізнес-конкурентами.

«І слід визнати, що провина влади в цій ситуації очевидна, адже відсутність системності в покаранні високопоставлених злочинців завжди перетворює затриманих на мучеників і жертв політичних розправ. Але так само очевидні й прагматичні цілі більшості політиків, які намагаються не стільки розв’язати проблему вибірковості правосуддя, скільки знищити правлячу більшість і на її руїнах поліпшити свої позиції. Бо інакше вони б вимагали не звільнити Корбана, а притягнути до відповідальності всіх злочинців старої та нової влади, не припинити одноразові затримання, а перетворити їх на систему. Але ніхто цього не вимагає, оскільки боїться потрапити за ґрати сам. Ніхто не хоче втрачати можливість скористатися образом жертви, котра героїчно протистоїть сваволі режиму. Тому для всіх критиків влади набагато вигідніше зберегти чинну риторику і нарощувати свою популярність шляхом розвалу парламентської більшості. І байдуже, які наслідки це матиме для країни, головне - виторгувати більше мандатів та портфелів», - резюмував Сольвар.

Авторские блоги и комментарии к ним отображают точку зрения их авторов. Точка зрения редакции информационного агентства ASN может отличаться от точки зрения авторов блогов, колонок на сайте и комментариев к ним. Редакция агентства ASN не несет ответственность за достоверность материалов из раздела «Блоги», «Колонки», сайт агентства только обнародует данную информацию.





Переглядів: 31



Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Гороскоп на 24 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
Гороскоп на 24 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні варто звернути увагу на свої професійні цілі та амбіції Постарайтес....
Любовний гороскоп на 24 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
Любовний гороскоп на 24 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні ваша пристрасть та енергія будуть на піку, що зробить вас неперевер....
Мантра звільнення від стресу, страху та безсилля
Мантра звільнення від стресу, страху та безсилля
Не можна недооцінювати силу звуків — у них є сила, що дозволяє подолати будь-які проблеми За допомогою мантр к....
Повня: народні прикмети, обряди та ритуали
Повня: народні прикмети, обряди та ритуали
Ніч повного місяця вважається найзагадковішою У цей час Сонце, Земля і Місяць знаходяться практично на одній п....
Як відкрити грошовий канал
Як відкрити грошовий канал
Часто в житті трапляється так, що людина, незважаючи на прикладені зусилля і працю, не може не те щоб розбагат....
більше матеріалів


/-0,32553696632385-/ /-pc-/
Top