counter
Стрічка новин
Вибрати все
23 Квітня
22 Квітня
Всі новини...

Олександр Долженков
Олександр Долженков

Податкова система повинна перестати бути каральною


Податкову систему необхідно вивести з-під правоохоронних органів, вона не має бути каральною. Таку думку «Аналітичній службі новин» (АСН) висловив член Комітету Верховної Ради України з питань податкової та митної політики, народний депутат України від фракції Опозиційного блоку Олександр Долженков.

«Ми нічого не досягнемо, просто міняючи каркас. Потрібно виходити не з організаційно-формальних аспектів: як орган назвати, і які повноваження йому дати. Потрібно сконцентруватися на адмініструванні. Потрібно виводити податкову систему з-під правоохоронних органів. Зокрема, ліквідувати податкову міліцію», — зазначив він.

За словами пана Долженкова, ліквідацію податкової міліції інвестори сприйняли б як крок до декриміналізації.

«Багато хто побоюється приїжджати в Україну, оскільки тут поширені кримінальні переслідування», — додав він.

«Глобальне реформування також не проводиться шляхом створення нових органів. Чесно кажучи, я вже загубився в них. Так кардинально ситуацію не змінити. Положення, що залишилися в Податковому кодексі, ніхто не скасовував. А Державну фіскальну службу розглядають як орган, який не тільки наповнює бюджет, а й повинен виконати план. Це потрібно змінити. У перші роки це призведе до зменшення надходжень, але незворотньо вплине на поліпшення інвестиційної привабливості», — упевнений депутат.

Також пан Долженков рекомендує гарантувати стабільність податкової системи.

«Такої кількості змін, як Податковий кодекс, не переживав жоден нормативно-правовий документ. А брак стабільності також відлякує інвестора», — пояснив він і додав, що варто врахувати світовий досвід з оптимізації податків.

Крім того, за словами Олександра Долженкова, і в питаннях відбілювання заробітних плат потрібно шукати першопричини їх тінізації.

«Більшість раді виплачувати білу зарплату. Але податковий тягар занадто високий. Це 55—65% йде навантаження. Кажуть, оптимальний рівень оподаткування — 30%. Повинна бути лінійна шкала. Якщо ми говоримо про легалізацію, то потрібно стимулювати роботодавців, які виплачують високу зарплату. Дуже багаті люди отримують пасивні доходи: дивіденди, роялті. А високі зарплати отримують люди з високим професійним рівнем», — зазначив депутат.

Також, за словами депутата потрібно вирішити питання хронічного дефіциту Пенсійного фонду та його дотування з держбюджету.

 

Авторские блоги и комментарии к ним отображают точку зрения их авторов. Точка зрения редакции информационного агентства ASN может отличаться от точки зрения авторов блогов, колонок на сайте и комментариев к ним. Редакция агентства ASN не несет ответственность за достоверность материалов из раздела «Блоги», «Колонки», сайт агентства только обнародует данную информацию.





Переглядів: 44



Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Мантра звільнення від стресу, страху та безсилля
Мантра звільнення від стресу, страху та безсилля
Не можна недооцінювати силу звуків — у них є сила, що дозволяє подолати будь-які проблеми За допомогою мантр к....
Повня: народні прикмети, обряди та ритуали
Повня: народні прикмети, обряди та ритуали
Ніч повного місяця вважається найзагадковішою У цей час Сонце, Земля і Місяць знаходяться практично на одній п....
Як відкрити грошовий канал
Як відкрити грошовий канал
Часто в житті трапляється так, що людина, незважаючи на прикладені зусилля і працю, не може не те щоб розбагат....
Змови на кохання на Місяць, що росте
Змови на кохання на Місяць, що росте
Змови під час зростання Місяця допомагають залучити бажане, у тому числі щире кохання Щоб особисте щастя вже н....
Формула успіху: як цифри допомагають стати багатшими
Формула успіху: як цифри допомагають стати багатшими
Магія чисел дозволяє людям ставати багатшими Головне — правильно її використати
більше матеріалів


/-0,27701783180237-/ /-pc-/
Top