counter
Стрічка новин
Вибрати все
20 Квітня
19 Квітня
Всі новини...

Володимир Фесенко
Володимир Фесенко

Тарифи можуть підкоригувати, але не переглядатимуть


Нинішні тарифи - це вимога МВФ. І не маємо іншого виходу, окрім як залишити їх на цьому рівні, інакше Україні загрожує банкрутство. Змусити уряд зменшити тарифи не вийде, вони взмозі лише трохи їх підкоригувати. Таку думку «Аналітичній службі новин» (АСН) висловив політолог, голова центру політичних досліджень «Пента» Володимир Фесенко.

«Наскільки завищені тарифи - це питання специфічне і делікатне. Але те, що поспішали, квапливо підраховували, і те, що вони трохи зросли, - це факт. Треба розуміти, що зростання комунальних тарифів - це вимога МВФ. І тут ситуація дуже проста: ми виконуємо. Якщо ні, то ми збанкрутуємо. І навіть Юлія Володимирівна Тимошенко розуміє, якщо хоче стати прем'єром на цій темі, вона не отримає підтримки Заходу. Тому певне коригування тарифів - це те, що зробив уряд: більш гнучка політика щодо тарифів та їх нарахування. Такі певні коригування можуть бути. Кардинальний перегляд - ні», - розповів політолог.

Він зазначив, що можливість виникнення невдоволення, яке переросте в масові заворушення, малоймовірна. «Що стосується заворушень, то це питання. В Україні ніколи не було серйозних заворушень на тлі соціальних проблем, крім шахтарських протестів початку 90-х років. В умовах серйозних соціальних проблем наші люди не йдуть протестувати, не йдуть на бунти і заворушення. Вони починають вирішувати проблему, наприклад, перестають платити, що насправді найбільш вірогідний варіант. Майдани у нас з'являються з політичних причин, а не з соціально-економічних. І для того щоб виникли якісь більш-менш масштабні заворушення, вони повинні бути організовані. Якщо почнуть організовувати такий Майдан, в принципі, Ляшко вже зробив таку спробу, але якщо ви поглянете уважно, хто в ньому бере участь, то побачите, що це політичні активісти або люди, які туди прийшли не через проблеми з платіжками», - пояснив Фесенко.

Авторские блоги и комментарии к ним отображают точку зрения их авторов. Точка зрения редакции информационного агентства ASN может отличаться от точки зрения авторов блогов, колонок на сайте и комментариев к ним. Редакция агентства ASN не несет ответственность за достоверность материалов из раздела «Блоги», «Колонки», сайт агентства только обнародует данную информацию.





Переглядів: 29



Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Картини з фен-шуй: які з них приваблюють удачу, кохання та гроші
Картини з фен-шуй: які з них приваблюють удачу, кохання та гроші
Не секрет, що всі речі в будинку мають енергетику — негативною чи позитивною Вчення фен-шуй підкаже, які карти....
Талісман фен-шуй для залучення грошей, кохання та удачі
Талісман фен-шуй для залучення грошей, кохання та удачі
Одним із найсильніших талісманів фен-шуй є дзвіночок Цей домашній оберіг не лише привабить успіх у справах, а ....
Гороскоп на 20 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
Гороскоп на 20 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні може бути днем, коли ви відчуєте себе особливо енергійно та активно....
Сон у ніч з 19 на 20 квітня 2024 року: тлумачення за місячним календарем
Сон у ніч з 19 на 20 квітня 2024 року: тлумачення за місячним календарем
20 квітня о 15:42 розпочнеться 13-й місячний день Фаза Місяця - зростаюча
Любовний гороскоп на 20 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
Любовний гороскоп на 20 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні ваше почуття авантюризму та прагнення нових вражень можуть призвест....
більше матеріалів


/-0,24822092056274-/ /-pc-/
Top