counter
Стрічка новин
Вибрати все
24 Квітня
23 Квітня
Всі новини...

Юрій Романенко
Юрій Романенко

Сенсу у відкритті реєстру майна немає


Законопроект про відкриття реєстрів рухомого та нерухомого майна (№2423 — Рада ухвалила його в першому читанні 12 травня, — Прим. ред.) жодним чином не вплине на простих українців і жодним чином не утискатиме їхні права. Таку думку «Аналітичній службі новин» висловив політолог, директор аналітичного центру «Стратагема» Юрій Романенко.

«Цей законопроект ні на що не вплине, допоки існує така система. Можна ухвалювати будь-які закони, у нас прекрасні закони, прекрасна Конституція, прекрасні державні інститути. Але допоки є такі люди, які керують країною, допоки є суспільство, яке дає змогу цим людям приходити до влади, нічого не зміниться. Немає ніякого утиску прав, на цьому будується західна цивілізація, всі успіхи Європи та Штатів побудовані на відкритих базах даних, які може переглянути будь-хто», — сказав пан Романенко.

Юрій Романенко зазначив, що особливого сенсу в законопроекті в сучасних реаліях немає, оскільки навіть відкрита інформація про доходи чиновників нічого не змінює й українці ніяк не реагуватимуть на неї.

«Ну ось вчора мер Ірпеня повідомив, що у нього 67 квартир. Що ви після цього робитимете? Підете ці квартири забирати? .. Ви знаєте, що, припустимо, Коломойському чи то Фірташу, чи то Ахметову належить десь в Індії металургійний комбінат. Ви підете до Індії з торбинкою забирати цей комбінат? На практиці українці повинні почати з себе ... Повинні навчитися вимагати з самих себе і відповідати за свої вчинки, зокрема й на виборах. Адже вони обирають цих людей і вони потім з них не вимагають. А потім переносять всю відповідальність тих, кого вони обрали, на інших», — наголосив політолог.

Юрій Романенко зазначив: помилка українців полягає у тому, що вони сподіваються, що одразу після ухвалення певних законів, які відповідають західним стандартам, Україна стане «обіцяною землею».

«Цього не станеться доти, доки не буде відповідних змін в мізках, насамперед на найнижчому рівні, на побутовому. Оскільки еліта і народ взаємозалежні і повністю дублюють одне одного в своїх негативних рисах», — підсумував пан Романенко.

Авторские блоги и комментарии к ним отображают точку зрения их авторов. Точка зрения редакции информационного агентства ASN может отличаться от точки зрения авторов блогов, колонок на сайте и комментариев к ним. Редакция агентства ASN не несет ответственность за достоверность материалов из раздела «Блоги», «Колонки», сайт агентства только обнародует данную информацию.





Переглядів: 33



Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Гороскоп на 24 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
Гороскоп на 24 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні варто звернути увагу на свої професійні цілі та амбіції Постарайтес....
Любовний гороскоп на 24 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
Любовний гороскоп на 24 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні ваша пристрасть та енергія будуть на піку, що зробить вас неперевер....
Мантра звільнення від стресу, страху та безсилля
Мантра звільнення від стресу, страху та безсилля
Не можна недооцінювати силу звуків — у них є сила, що дозволяє подолати будь-які проблеми За допомогою мантр к....
Повня: народні прикмети, обряди та ритуали
Повня: народні прикмети, обряди та ритуали
Ніч повного місяця вважається найзагадковішою У цей час Сонце, Земля і Місяць знаходяться практично на одній п....
Як відкрити грошовий канал
Як відкрити грошовий канал
Часто в житті трапляється так, що людина, незважаючи на прикладені зусилля і працю, не може не те щоб розбагат....
більше матеріалів


/-0,25778198242188-/ /-pc-/
Top