counter
Стрічка новин
Вибрати все
25 Квітня
24 Квітня
23 Квітня
Всі новини...

Андрій Бузаров
Андрій Бузаров

Введення безвізового режиму з Нового року малоймовірне


Запровадження безвізового режиму в Україні гальмується через відсутність консенсусу в політичних елітах і невиконання Україною плану щодо лібералізації безвізового режиму, тому очікувати вступу країни до Шенгенської зони з січня 2016 року точно не варто. Таку думку «Аналітичній службі новин» (АСН) висловив експерт-міжнародник Андрій Бузаров.

«Є багато факторів, які перешкоджають введенню безвізового режиму для України, і це проблеми, пов'язані не лише з міграційними складнощами, яких зазнає Європейський союз (проблеми біженців із Сирії та Афганістану. - Ред.). Я думаю, що в цілому консенсус буде знайдено і безвізовий режим для України буде. Є інший момент: Україна, на мій погляд, виконала ще не всі вимоги щодо лібералізації. У нас є внутрішні проблеми - серйозні перешкоди у вигляді зняття депутатської недоторканності, наприклад. Погано те, що серед політичної еліти немає консенсусу в деяких аспектах», - розповів експерт.

Він також зазначив, що з 1 січня 2016 року введення безвізового режиму є малоймовірним, навіть якщо звіт Єврокомісії буде на користь України.

«Будуть інші причини, за якими його буде відкладено. Але це не означає, що безвізовий режим не введуть. Я глибоко переконаний, що глобально питання із затвердження безвізового режиму для України вже прийнято за лаштунками європейської політики. Але як це реалізувати, щоб це було зручно і Україні, і ЄС? По суті, останній рік Україна займається тим, що готується до введення безвізового режиму - це впровадження біометричних паспортів, деякі питання, що стосуються реформування системи законодавства. Але тут питання більше політичне, пов'язане з тим, що відбувається в ЄС. Ще одну проблему Європейський союз не хоче собі додати», - зазначив Бузаров.

За словами експерта, зараз неможливо говорити про точні дати запровадження безвізового режиму.

«Мені здається, не зовсім правильним є підхід, коли деякі представники МЗС заявляють про те, що все готово і ми готові з 1 січня вступати в Шенгенську зону. Заявляли, що з січня 2015-го, з травня 2015-го, з січня 2016-го. Але це були нічим не підтверджені політичні заяви, які вводять в оману. Тут більше треба дивитися на те, яких конкретних результатів досягнуто. А поки що немає жодних передумов, аби говорити про те, що з 1 січня 2016 року однозначно буде безвізовий режим. Потрібно почекати, можливо до середини 2016 року», - зазначив Бузаров.

Авторские блоги и комментарии к ним отображают точку зрения их авторов. Точка зрения редакции информационного агентства ASN может отличаться от точки зрения авторов блогов, колонок на сайте и комментариев к ним. Редакция агентства ASN не несет ответственность за достоверность материалов из раздела «Блоги», «Колонки», сайт агентства только обнародует данную информацию.





Переглядів: 31



Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Гороскоп на 25 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
Гороскоп на 25 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні може бути днем, коли вам варто виявити більше терпіння та витримки ....
Любовний гороскоп на 25 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
Любовний гороскоп на 25 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні ваша пристрасть та енергія будуть на високому рівні, що зробить вас....
Сон у ніч з 24 на 25 квітня 2024 року: тлумачення за місячним календарем
Сон у ніч з 24 на 25 квітня 2024 року: тлумачення за місячним календарем
25 квітня о 22:19 розпочнеться 18-й місячний день Фаза Місяця – спадна
Гороскоп від Павла Глоби на 25 квітня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп від Павла Глоби на 25 квітня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Павло Глоба 25 квітня 2024 року радить виявляти обережність, контролювати свої емоції та дії, оскільки необдум....
Гороскоп від Анжели Перл на 25 квітня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп від Анжели Перл на 25 квітня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Четвер, 25 квітня 2024 року, був оголошений відомим астрологом Анжелою Перл днем чудес та вигідних пропозицій ....
більше матеріалів


/-0,35023498535156-/ /-pc-/
Top