counter
Стрічка новин
Вибрати все
27 Квітня
26 Квітня
25 Квітня
Всі новини...

Андрій Блінов
Андрій Блінов

Падіння курсу гривні триватиме до рішення МВФ про третій транш


Курс стабілізується лише після рішення МВФ про видачу третього траншу кредиту. Якщо не буде подальшої підтримки валютного фонду, то може відбутися новий обвал курсу гривні. Таку думку «Аналітичній службі новин» (АСН) висловив економічний та фінансовий експерт, проектний менеджер Ліги фінансового розвитку Андрій Блінов.

Економіст переконаний, що сьогоднішнє падіння гривні виникло внаслідок відмови від видачі третього траншу кредиту Міжнародним валютним фондом. І до прийняття рішення в грудні цього року ми спостерігатимемо повільну девальвацію курсу гривні.

«Ми чуємо від МВФ сигнали про невиконання їхніх умов: створення інституту прокурорів антикорупційного бюро і складання чіткого плану розміщення акцій п'яти великих державних підприємств», - пояснив Блінов.

Також він вважає, що падіння гривні є природним у зв'язку з настанням опалювального сезону. За його словами, незважаючи на те, що Світовий банк каже, що готовий кредитувати «Нафтогаз», частину грошей він бере з ринку за рахунок як платежів, так і кредиту Держбанку. Якщо «Нафтогаз» купує валюту, тоді на неї збільшується сезонний попит, а це і є одна з причин падіння.

Економіст пояснив, що на безготівкових розрахунках валюта цілком стабільна, адже НБУ за рік зробив коридор від 21 до 23 гривень за долар, і нинішній курс не виходить за його рамки. А коливання курсу готівкової валюти до 24,5 виникло у зв'язку з ліквідацією банків.

«Приблизно 80% громадян, які отримують гроші в рамках компенсацій до 200 тисяч гривень, не несуть гроші до іншого банку і не залишають їх на депозитах. Вони, як правило, купують на них валюту і таким чином ці гроші створюють додатковий попит на долар. 300 мільйонів доларів - це 1/5 частина обсягу місячного попиту на валюту на готівковому ринку», - пояснив він.

У цілому Блінов не бачить нічого дивного в даному курсі. За його словами, кількість доларів на ринку залишилася колишньою, просто попит на них зріс.

Авторские блоги и комментарии к ним отображают точку зрения их авторов. Точка зрения редакции информационного агентства ASN может отличаться от точки зрения авторов блогов, колонок на сайте и комментариев к ним. Редакция агентства ASN не несет ответственность за достоверность материалов из раздела «Блоги», «Колонки», сайт агентства только обнародует данную информацию.





Переглядів: 17



Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Афірмації на кожен день: на успіх, гроші та кохання
Афірмації на кожен день: на успіх, гроші та кохання
Афірмації – це позитивні установки, які допомагають змінити звичний перебіг думок та створити бажане майбутнє ....
Гороскоп на 27 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
Гороскоп на 27 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні варто звернути увагу на свої особисті стосунки та комунікацію з бли....
Любовний гороскоп на 27 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
Любовний гороскоп на 27 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні ваша енергія та пристрасть будуть на піку, що зробить вас особливо ....
Сон у ніч з 26 на 27 квітня 2024 року: тлумачення за місячним календарем
Сон у ніч з 26 на 27 квітня 2024 року: тлумачення за місячним календарем
27 квітня продовжиться 19-й місячний день Фаза Місяця – спадна
Секрети хіромантії: чи щаслива у вас рука
Секрети хіромантії: чи щаслива у вас рука
Для того, щоб передбачити долю по лініях руки не обов'язково досконально вивчати хіромантію Досить просто погл....
більше матеріалів


/-0,28489995002747-/ /-pc-/
Top