counter
Стрічка новин
Вибрати все
20 Квітня
19 Квітня
Всі новини...

Олександр Дем'янчук
Олександр Дем'янчук

Систему держуправління треба кардинально змінювати


Нинішня система державного управління не витримує жодної критики, її має бути змінено. Однак замінити всі її інститути одразу - практично неможливо, тому зміна людей на місцях - на нових, а не зі старої системи - це позитивний досвід. Таку думку «Аналітичній службі новин» (АСН) висловив політолог, завідувач кафедри політології Національного університету України «Києво-Могилянська академія» Олександр Дем'янчук.

«Наша система державного управління, яка існувала й існує ще й досі, м'яко кажучи, не витримує жодної критики. Цю систему треба серйозно змінювати. Ця зміна може бути або шляхом зміни інститутів, які разом складають цю систему державного управління, або шляхом заміни людей, які в цих інститутах працюють, або того й того одночасно. Замінити інститути не те що неможливо, але досить важко, тому наша влада пішла трохи іншим шляхом - поступово замінює людей на місцях», - розповів експерт.

Політолог зазначає, що, наприклад, Юлії Марушевській (новопризначена голова Одеської митниці, навколо призначення якої зчинилася чимала буча у соцмережах) досвід роботи в старій системі абсолютно не потрібен.

«Навіщо і який їй потрібен досвід? Якщо їй потрібен досвід, кому заносити і скільки, в який кабінет, в якому порядку збирати хабарі від своїх підлеглих, то, звичайно, вона не на своєму місці. Вона цього не знає і не вміє. А якщо йдеться про те, щоб нормально організувати роботу відповідно до законодавства і затверджених процедур, забезпечити роботу митниці, то, даруйте, якщо у людини є клепка в голові, то їй треба три-чотири дні посидіти - розібратися з нормативною базою і все. Загалом їй потрібно не носити хабарі, а стежити за тим, аби підлеглі дотримувалися законності і виконували все, що необхідно. Митниця - це не політичний, а звичайний адміністративний орган», - зазначив Дем'янчук.

Політолог розповів, що, на його думку, начальнику митниці потрібні не глибокі знання старої адміністративної системи, а в першу чергу сумління, відповідальність та бажання щось робити.

«Для того, щоб робити свою справу, у нас досить багато нормативних документів, багато процедур прописано. Нам потрібні принципово інші управлінці та адміністратори, а ми шукаємо людей із досвідом чого - роботи старих принципів, старих моральних підвалин? Я не розцінюю це і багато інших призначень як щось негативне, коли на посаду приходять люди без досвіду старої роботи. Якщо у них є певний моральний стрижень, є певні принципи, то вони навчаться», - резюмував Дем'янчук.

Авторские блоги и комментарии к ним отображают точку зрения их авторов. Точка зрения редакции информационного агентства ASN может отличаться от точки зрения авторов блогов, колонок на сайте и комментариев к ним. Редакция агентства ASN не несет ответственность за достоверность материалов из раздела «Блоги», «Колонки», сайт агентства только обнародует данную информацию.





Переглядів: 25



Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Талісман фен-шуй для залучення грошей, кохання та удачі
Талісман фен-шуй для залучення грошей, кохання та удачі
Одним із найсильніших талісманів фен-шуй є дзвіночок Цей домашній оберіг не лише привабить успіх у справах, а ....
Гороскоп на 20 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
Гороскоп на 20 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні може бути днем, коли ви відчуєте себе особливо енергійно та активно....
Сон у ніч з 19 на 20 квітня 2024 року: тлумачення за місячним календарем
Сон у ніч з 19 на 20 квітня 2024 року: тлумачення за місячним календарем
20 квітня о 15:42 розпочнеться 13-й місячний день Фаза Місяця - зростаюча
Любовний гороскоп на 20 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
Любовний гороскоп на 20 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні ваше почуття авантюризму та прагнення нових вражень можуть призвест....
Гороскоп від Анжели Перл на 20 квітня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп від Анжели Перл на 20 квітня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп від Анжели Перл на 20 квітня 2024 року передбачає можливість вирішити безліч проблем і упорядкувати с....
більше матеріалів


/-0,27252793312073-/ /-pc-/
Top