counter
Стрічка новин
Вибрати все
25 Квітня
24 Квітня
Всі новини...

Олександр Дем'янчук
Олександр Дем'янчук

Позов Януковича до ЄСПЛ має вплинути на місцеві вибори


Екс-президент України Віктор Янукович подав позов до ЄСПЛ (Європейського суду з прав людини) не випадково напередодні місцевих виборів. Таким чином це може бути вигідно колишнім регіоналам. Таку думку «Аналітичній службі новин» (АСН) висловив політолог, завідувач кафедри політології Національного університету України «Києво-Могилянська академія» Олександр Дем'янчук.

«Чому він це робить саме зараз - зрозуміло. В Україні наближаються місцеві вибори, і цей хід має певним чином вплинути на місцеві вибори. Чи буде результат позитивним для колишніх регіоналів чи негативним, у будь-якому разі це збурить обстановку. «Замутити водичку» тут не завадило б, із точки зору Януковича та колишніх регіоналів», - розповів політолог.

Що стосується кінцевого результату такого позову, то, на думку експерта, він залежатиме від багатьох факторів.

«У нас в Україні склалася паршива традиція підміняти законність політичною доцільністю. Те, що було зроблено свого часу з Януковичем, - це було, в першу чергу, зроблено саме політично, а не юридично. Юридичні речі пішли вже потім. Але оскільки парламент заявив свою правонаступність, а ті, хто змістили з посади Януковича, не всіх юридичних тонкощів дотримались... Для Заходу, в першу чергу, важливі юридичні питання. Тобто законність до останньої букви. Політична доцільність на Заході вже давно не працює», - зазначив Дем'янчук.

Він вважає, що у Януковича є деякі позитивні перспективи стосовно того, що він може якщо не виграти суд, то хоча б частково отримати від нього користь.

«Він принаймні може відбити деякі речі, які йому інкримінуються, заявляються на нього. Крім усього іншого, після Революції гідності минуло вже більше, ніж півтора року - і що? Толком нічого не змінилося. Толком нічого не досягнуто, ні кримінальні справи не доведено нормально до суду з розстрілів майданівців, ні корупційні справи, хоча всі бачили, як у людей відбирали бізнес та інше. Віктор Федорович дуже б хотів хоча б трохи відбілити своє ім'я. Наскільки тут це йому вдасться - залежить і від того, наскільки розумними будуть наші адвокати, наскільки вони захищатимуть інтереси України, і значною мірою від дій наших чиновників», - резюмував Дем'янчук.

Авторские блоги и комментарии к ним отображают точку зрения их авторов. Точка зрения редакции информационного агентства ASN может отличаться от точки зрения авторов блогов, колонок на сайте и комментариев к ним. Редакция агентства ASN не несет ответственность за достоверность материалов из раздела «Блоги», «Колонки», сайт агентства только обнародует данную информацию.





Переглядів: 18



Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Попереду діамантова смуга: Тамара Глоба назвала знаки, які збільшать доходи з 26 квітня.
Попереду діамантова смуга: Тамара Глоба назвала знаки, які збільшать доходи з 26 квітня.
Для Стрільців 2024 обіцяє бути періодом значних змін, включаючи можливість досягнення великого успіху та багат....
Шепотки на чоловіка: 3 способи залучити кохання
Шепотки на чоловіка: 3 способи залучити кохання
Щоб залучити чоловіка, достатньо лише шепнути кілька фраз, проходячи повз нього Він відразу зверне на вас уваг....
Три причини, чому бажання не виконуються
Три причини, чому бажання не виконуються
Чи ви коли-небудь думали про те, чому бажання не виконуються? Деколи навіть сили бажання та візуалізації недос....
Домашня магія: позбавляємося проблем, залучаємо удачу
Домашня магія: позбавляємося проблем, залучаємо удачу
Виявляється, всі домашні обов'язки по дому можна перетворити на справжній магічний ритуал для залучення благоп....
7 причин запалювати в будинку свічки щодня
7 причин запалювати в будинку свічки щодня
Свічки створюють енергетику гармонії та затишку, і їх правильне використання здатне змінити життя на краще Фах....
більше матеріалів


/-0,28433418273926-/ /-pc-/
Top