counter
Стрічка новин
Вибрати все
28 Березня
27 Березня
Всі новини...

Ірина Геращенко
Ірина Геращенко

Бойовики часто висувають Україні неприйнятні умови


На питаннях звільнення заручників не можна спекулювати. Таку думку «Аналітичній службі новин» (АСН) висловила уповноважений Президента України з мирного врегулювання ситуації в Донецькій та Луганській областях, народний депутат Ірина Геращенко.

«Це дуже складні переговори. Це дуже складний процес. Сьогодні, згідно з інформацією СБУ, залишається в полоні 153 українця. З них 62 - цивільні особи. Решта - військові. Як мінімум 10 українців утримують у російських в'язницях. Попереду велика робота, в тому числі і дипломатів, щоб усіх звільнити», - повідомила вона.

Геращенко наголосила, що за час роботи гуманітарної підгрупи мінської Тристоронньої контактної групи було звільнено 60 заручників.

«Мало це чи багато? Це 60 сімей, які зустріли своїх рідних. Очевидно, що влада робить усе, щоб звільнити кожного заручника. Це непрості процеси. І я не хочу, аби на них спекулювали. Поділяю горе і тривогу всіх, чиї рідні зараз у заручниках. Я із багатьма в постійному контакті. У телефоні СМС від мам, від дружин, сестер. І мені дуже хочеться приносити їм гарні новини. Я не можу якісь речі озвучувати, щоб не нашкодити. Але ми працюємо. Нам за останній місяць вдалося звільнити людей, котрі перебували в полоні ще з Іловайська», - зазначила парламентарій.

«Друга сторона, бойовики, часто шантажують Україну питанням заручників. Висуваються неприйнятні умови. Є спроби прив'язати звільнення заручників до набуття чинності закону про амністію, що не відповідає Мінським угодами. Адже це різні пункти. Є пункт про звільнення всіх незаконно утримуваних осіб. А я хочу наголосити, що українські військовослужбовці незаконно утримуються бойовиками в катівнях - вони не скоювали злочинів. Також є випадки, коли та сторона вимагає, щоб звільнили людей, які скоїли тяжкі злочини», - розповіла Геращенко.

Авторские блоги и комментарии к ним отображают точку зрения их авторов. Точка зрения редакции информационного агентства ASN может отличаться от точки зрения авторов блогов, колонок на сайте и комментариев к ним. Редакция агентства ASN не несет ответственность за достоверность материалов из раздела «Блоги», «Колонки», сайт агентства только обнародует данную информацию.





Переглядів: 21



Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Любовний приворот: як закохати в себе чоловіка
Любовний приворот: як закохати в себе чоловіка
За допомогою любовного привороту можна довго прив'язати чоловіка до себе, закохати його в себе і навіть поверн....
Як розірвати енергетичний зв'язок із чоловіком
Як розірвати енергетичний зв'язок із чоловіком
Енергетичний зв'язок із чоловіком після розставання не зникає безвісти Жінка продовжує підживлювати свою енерг....
Хіромантія: як по лініях руки знайти свою другу половинку
Хіромантія: як по лініях руки знайти свою другу половинку
В одній відомій пісні співається: з любов'ю зустрітися — проблема складна Але нині немає нічого неможливого! С....
Енергетика людини: що таке емпатія
Енергетика людини: що таке емпатія
Всі ми хочемо, щоб нас розуміли і приймали такими, якими ми є Зрозуміти іншу людину та стати на її місце у скл....
Камені-талісмани: як природна енергетика приваблює любов, гроші та удачу
Камені-талісмани: як природна енергетика приваблює любов, гроші та удачу
Природа подарувала нам безліч способів залучати у своє життя удачу, любов, гроші та багато інших благ Одним із....
більше матеріалів


/-0,205482006073-/ /-pc-/
Top