counter
Стрічка новин
Вибрати все
20 Квітня
19 Квітня
Всі новини...

Максим Нефьодов
Максим Нефьодов

Реформи у галузі держзакупівель дають змогу в рази зменшити можливості для корупції


Проведення реформ, зокрема у галузі держзакупівель, і електронізація процесу закупівель дають змогу в рази зменшити можливості для корупції. Таку думку «Аналітичній службі новин» (АСН) висловив заступник міністра економічного розвитку і торгівлі Максим Нефьодов.

«Боротьбою з корупцією, звичайно, займаються правоохоронні органи. Ми не можемо з ними прямо порівнюватися в боротьбі. Але ми зменшуємо можливості для корупції. У нас дуже часто говорять «ой, ви проводите реформу, а в компанії Х все ще крадуть». Та це відбувається. У нас немає поки що ілюзій і ми не хочемо, як-то кажуть «over promise», говорити, що ми щось ввели і воно вирішило всі проблеми в країні. Але ми прибираємо те, за що, умовно кажучи, можна брати хабарі. Якщо в системі ніхто: ні замовник, ні регулятор — не бачать, хто бере участь у закупівлях, то брати хабар за те, щоб когось не допустили, вже неможливо. Це технічно неможливо», - розповів Нефьодов.

Заступник міністра зазначив, що, наприклад, у Мін'юсті теж точиться боротьба з корупцією - там відкрили доступ до реєстрів. Але головне в такій боротьбі - командна і злагоджена робота між усіма міністерствами.

«Мін'юст робить довідки, які можна одержувати онлайн. Це означає, що хтось перестає брати за них хабарі. Ми всі сидимо в одному човні і я якраз не думаю, що буде якийсь індивідуальний успіх. Скажімо так, ми побороли корупцію у цьому ланцюжку, але це значить, що ми її виштовхали певною мірою в інший ланцюжок, за який ми не відповідаємо. Але знову таки роль правоохоронних органів дуже важлива. Мені подобається аналогія, що зараз держзакупівлі - це темна кімната і в ній дві людини про щось між собою домовляються. Теоретично чесно, але можуть домовлятися і нечесно. Що ми робимо?  У першу чергу, ми включаємо світло і тепер, якщо вони нечесно домовляються, то це видно всім», - розповів Нефьодов.

«Поліція реформується, є план судової реформи. У прокуратурі проводяться всі ці тести. Процес однозначно триває», - підсумував Нефедов.

Авторские блоги и комментарии к ним отображают точку зрения их авторов. Точка зрения редакции информационного агентства ASN может отличаться от точки зрения авторов блогов, колонок на сайте и комментариев к ним. Редакция агентства ASN не несет ответственность за достоверность материалов из раздела «Блоги», «Колонки», сайт агентства только обнародует данную информацию.





Переглядів: 37



Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Енергетика людини: як дізнатися свій енергетичний потенціал
Енергетика людини: як дізнатися свій енергетичний потенціал
Кожна людина наділена своєю енергетикою Вона буває вроджена та отримана протягом життя
Грошова нумерологія: як розрахувати особистий код фінансового достатку
Грошова нумерологія: як розрахувати особистий код фінансового достатку
За допомогою нумерологічних розрахунків можна легко змінити життя на краще Простий розрахунок особистого коду ....
12 монет: грошовий ритуал на Молодий місяць
12 монет: грошовий ритуал на Молодий місяць
Молод вважається дуже сприятливим для залучення грошей часом Щоб все вийшло, ми пропонуємо вам скористатися ри....
Симоронський ритуал на гроші, любов та удачу
Симоронський ритуал на гроші, любов та удачу
Якщо ви хочете змінити своє життя до кращого, так швидше, час братися за техніку симорон Симоронський ритуал д....
Картини з фен-шуй: які з них приваблюють удачу, кохання та гроші
Картини з фен-шуй: які з них приваблюють удачу, кохання та гроші
Не секрет, що всі речі в будинку мають енергетику — негативною чи позитивною Вчення фен-шуй підкаже, які карти....
більше матеріалів


/-0,3172070980072-/ /-pc-/
Top