counter
Стрічка новин
Вибрати все
28 Березня
27 Березня
Всі новини...

Олександр Охріменко
Олександр Охріменко

Якщо припинити війну олігархів, то процес відновлення прискориться


В Україні не спостерігається економічне зростання, але є уповільнення темпів падіння економіки, а позитивної динаміки варто очікувати не раніше 2018 року. При цьому ключовою умовою стабілізації економічної ситуації є припинення війни олігархів. Таку думку «Аналітичній службі новин» (АСН) висловив президент Українського аналітичного центру Олександр Охріменко.

«Це не зростання. Є просто уповільнення темпів падіння. У сільському господарстві падіння було близько 4%, зараз 3,6. ВВП у першому кварталі впало майже на 18%, а в другому - на 15%. Зрозуміло, що до кінця року буде трохи краще. Але спочатку треба домогтися повної зупинки падіння. Лише тоді можна буде говорити про зростання економіки. Але цього року навряд чи буде нуль, як і в наступному. У 2017-му буде падіння ВВП близько нуля. І тоді справді в 2018 році може буде зростання ВВП, а потім уже і промисловості та сільського господарства, але не раніше», - розповів економіст.

Експерт зазначив, що ключова причина падіння економіки зовсім не в конфлікті на Донбасі, як багато хто вважає.

«Донбас узагалі ні до чого до економіки. У нас найбільша проблема - це війна олігархів. Якщо війна олігархів припиниться, то процес відновлення прискориться. Якщо ж ні, то буде посилення конфлікту на Донбасі, проблеми в економіці і конфлікт між гілками влади. Якщо війну олігархів припинять, то краще буде для економіки в цілому і для Донбасу в тому числі», - зазначив Охріменко.

Економіст також розповів, що для економіки дуже важливі кредити та приватні інвестиції.

«Важливі, наприклад, американські фонди інвесторів. Треба розуміти, що в Україну не інвестуватимуть ні американці, ні європейці. Великих інвестицій у нас дуже мало. У 2014 році з України пішло 11 мільярдів доларів, а в першому півріччі 2015-го ще 4 мільярди. Це забрали олігархи. Якщо гроші повернуть, а їх можуть повернути, то у нас буде зростання прямих іноземних інвестицій. За рахунок цих грошей можна забезпечити зростання економіки. В принципі, в Україні своїх ресурсів валюти досить багато: на руках у населення десь 100 мільярдів доларів, а в офшорах близько 50-60. Суми величезні. Але зрозуміло, що змусити віддавати їх складно, і вкладати просто так ніхто не буде. Але треба припинити війну олігархів і тоді навіть дрібний, середній бізнес почне виймати гроші і вкладати в розвиток бізнесу», - підсумував Охріменко.

Авторские блоги и комментарии к ним отображают точку зрения их авторов. Точка зрения редакции информационного агентства ASN может отличаться от точки зрения авторов блогов, колонок на сайте и комментариев к ним. Редакция агентства ASN не несет ответственность за достоверность материалов из раздела «Блоги», «Колонки», сайт агентства только обнародует данную информацию.





Переглядів: 42



Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Енергетика людини: що таке емпатія
Енергетика людини: що таке емпатія
Всі ми хочемо, щоб нас розуміли і приймали такими, якими ми є Зрозуміти іншу людину та стати на її місце у скл....
Камені-талісмани: як природна енергетика приваблює любов, гроші та удачу
Камені-талісмани: як природна енергетика приваблює любов, гроші та удачу
Природа подарувала нам безліч способів залучати у своє життя удачу, любов, гроші та багато інших благ Одним із....
Все про енергетичних вампірів
Все про енергетичних вампірів
Прийнято вважати, що енергетичний вампір — це тяжкий, неприємний тип Він живиться енергією оточуючих, тероризу....
Захист від маніпулятора: як зміцнити свою енергетику
Захист від маніпулятора: як зміцнити свою енергетику
Мета маніпулятора — повністю підпорядкувати людину своїй волі, і тим самим позбавити її самостійності та можли....
Як зберегти удачу та уникнути неприємностей: магічні правила на кожен день
Як зберегти удачу та уникнути неприємностей: магічні правила на кожен день
Кожному з нас необхідні успіх і життєва енергія для досягнення поставленої мети Заманити щастя та зберегти гар....
більше матеріалів


/-0,56014108657837-/ /-pc-/
Top